Středisko Javor volá: Mezinárodní pálení čarodějnic         


Ve dnech 23. – 25. 4. 2010 navštívila Českou Třebovou skupina 24 harcerů z Olawy. Jednalo se o druhou společnou akci v tomto roce. Po březnové návštěvě Olawy, kde se domlouvaly akce na letošní rok, přijeli harceři ve věku 11 – 15 let. Sice měl autobus přes 2 hodiny zpoždění, ale nakonec jsme se všichni sešli na chatě U Floriána, kterou zapůjčil Sbor dobrovolných hasičů Parník.
Po večeři jsme si zahráli seznamovací hry a pak se již šlo spát. V sobotu byl naplánován celodenní výlet na Třebovské stěny. Polští harceři i naši skauti se rozdělili do 2 skupin a hrála se stopovaná. Do cíle na Třebovských stěnách dorazili všichni ve stanovený čas a po obědě jsme se vydali zpět k chatě. Cestou se hrály hry a debatovalo se o rozdílech ve skautování u nás a v Polsku.
Večer bylo v plánu pálení čarodějnic. Vzhledem k termínu se nám však podařilo chytit pouze jednu. U táboráku se sešlo přes 50 skautů a harcerů. Zpívaly se písničky, hrály soutěže. Na závěr sestra Ola složila slib. V neděli se po úklidu chaty a okolí šlo do bazénu. Krátce po poledni jsme se rozloučili a všichni se vydali domů. Již teď se můžeme těšit na další akce s harcery z Olawy.
Akce byla podpořena Městem Česká Třebová a Pardubickým krajem. Další společnou akcí bude v červnu noční hra v Olawě.
                                                                                                            3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová