V prvních dvou čtrfinálových klání extraligy staršího dorostu vyšli Kohouti na prázdno                        

Po  prvním víkendu je stav série ÚnL – Č.T – 2:0  
 
Sobota 10.4.
Elba Franklin Ústí nad Labem – TJ Lokomotiva Česká Třebová  4:2 (1:1,2:1,1:0) 

Od začátku utkání bylo znát, že se jedná o první zápas playoff. Oba týmy byly velmi opatrné a hra se odehrávala většinou ve středu hřiště, nikdo nechtěl udělat chybu. První otevřeli skóre domácí, když se jim podařilo zúročit únik rychlonohého Tachecího, který naservíroval perfektní přihrávku střelci Baránkovi – 1:0. V čase 12:50 se po skvělé kombinaci s Voleským podařilo vyrovnat Štěpánu Švecovi -1:1. Tak skončila i první třetina.
Do druhé třetiny opět lépe vstoupili domácí a hned v první minutě zvýšil Kukrál na 2:1. Hosté z města železnice se však nevzdávali a v sedmnácté minutě po skrumáži vyrovnal důrazný Hynek. Domácí však byli maximálně efektivní a ještě ve druhé třetině využili svoji druhou přesilovou hru, brankou Basíka – 3:2, to byl výsledek po druhé třetině.
Ve třetí třetině zatlačili hosté své soupeře do defenzivi k čemuž jim pomohly hned čtyři přesilové hry. Brankář domácích Hruška byl v ohni střel, celkem jich hosté vyprodukovali 36.
Ani to však nebylo nic platné. V době kdy vrcholil tlak hostí, unikl všem domácí Baránek a zvýšil náskok Elby na 4:2. Ani závěrečná, téměř dvouminutová hra bez brankáře, nepomohla borcům trenéra Jebouska k vyrovnání.
Branky : 13 Voleský (Š. Švec 17 Hynek)
 
Neděle 11.4.
Elba Franklin Ústí nad Labem – TJ Lokomotiva Česká Třebová  4:2  (0:1,1:0,3:0) 

Úvod utkání měli jasně v rukou hosté z České Třebové, na kterých byla vidět ještě větší motivace a touha po úspěchu, než v prvním utkání. Svůj drtivý nástup korunovali Kohouti ve třetí minutě brankou Martina Voleského. Hosté dál drtili svého zkušenějšího soupeře, ale svoji územní převahu nedokázali přetavit do gólového efektu. Proto první třetina skončila pouze 0:1.
Ani ve druhé třetině se obraz hry nezměnil a hosté dál tlačili svého soupeře, k čemuž jim domácí vydatně napomáhali svojí nedisciplinovaností a častým vylučováním. Bohužel na krásu, na územní převahu, na tlak a na počet střel se hokejbal nehraje. Hokejbal se hraje na góly a ty se hostím ve druhé třetině dát nepodařilo. Naopak pět minut před koncem druhé třetiny se z náhodné akce podařilo vyrovnat domácímu Baránkovi – 1:1.
Od začátku třetí třetiny začali úřadovat rozhodčí, kteří se již zřejmě nemohli dívat na trápení domácích a začali vylučovat hosty za zákroky, které v předchozím průběhu nechávali bez povšimnutí. Ústecký Baránek zužitkoval hned první přesilovku ve druhé minutě třetí třetiny a hosté byli rázem o krok zpět. Naštěstí v čase 36:23 se podařilo využít přesilovou hru Mrštnému po nádherné nahrávce Vostrčila. Stav byl vyrovnaný a schylovalo se k dramatu. Žádné drama však nepřipustili muži v pruhovaném, kteří dali domácím příležitost přesilové hry 5 na 3 za zákroky, které viděli snad jen oni. Tuto příležitost si nedali domácí vzít a najlepší střelec základní části - Baxa – zvýšil na 3:2. V hektickém závěru plném emocí, kdy hosté hráli bez brankáře, unikl opět Baxa a neměl problém zavěsit a zopakovat tak sobotní výsledek – 4:2.
Branky : 13 Voleský 36 Mrštný
 
I přes velmi dobrý výkon si hosté z České Třebové nevezou z Ústí nad Labem ani jedno vítězství. Nicméně Kohouti jsou odhodláni v domácích zápasech výsledek vyrovnat a vrátit se na rozhodující pátý zápas do Ústí nad Labem.
 
Velké poděkování patří fanouškům z České Třebové, kteří vytvořili v Ústí nad Labem perfektní hokejbalovou atmosféru. Tímto zveme všechny příznivce České Třebové na čtvrtfinálové klání extraligy hokejbalu hrané v sobotu 17.4. ve 14:00.
 
Na fotografii: Šmíd v akci                                                                                                                                                 (Badzik)