Jarní pohár Prahy                                                                   


V sobotu 24.dubna pořádal pražský Bohemians na padesátimetrovém bazénu Jarní pohár Prahy. Byl to již pátý pohárový závod v pořadí v této sezóně. Podolský bazén zaplnilo na 400 závodníků z Čech a Slovenska. Naštěstí bylo nádherné počasí, takže bylo možné využít venkovní prostory k rozcvičení a vyplavání.
Závody moderoval a „ hnal „ dopředu  předseda ČSTV  ing. Vladimír Srb, a i když se opět startovalo přes hlavu, závody trvaly od 8 ráno do 8 večer.  Naši plavci si téměř všichni na padesátce  zaplavali osobní rekordy, v silné konkurenci se však podařilo vystoupit na stupně vítězů pouze Aničce Klukové, která získala stříbro na 200 a bronz na 100 m  prsa a překonala mnoho soupeřek starších ročníků. Maruška Hájková  tradičně obsazovala čtvrtá a pátá místa.
Za velké zlepšení je třeba pochválit Tomáše Valentu, Ondřeje Krňávka, kterému se povedly kraulařské starty, ve formě je i Anička Pucholtová a Jakub Reger.
Anička Kluková se bude příští týden připravovat na soustředění SCM  a po odpočinkovém víkendu odjede do Ostravy na sraz juniorské reprezentace, se kterou se 8.-9. května zúčastní v Žilině Mezistátního trojutkání Česko-Polsko-Slovensko.
Ostatní naši závodníci se budou připravovat v domácích podmínkách a 6.května odjede část na soustředění do Itálie, jehož součástí budou i mezinárodní závody.                                                                                                                                              R.Ei

  •