Co pro Vás připravila knihovna na duben                                            

Velikonoční dílnička-pobočka Parník
Zveme všechny malé tvořivce na dětské oddělení pobočky Parník dne 31. 3. od 13 do 17 hod. Vstupné se neplatí.

Předčítání pro děti
6. 4. od 16:00 hod. na dětském oddělení.  Zveme všechny malé děti, i děti, které ještě do naší knihovny nechodí, na odpoledne plné čtení, pohádek, hraní a dovádění. Vstupné dobrovolné.

Univerzita volného času
Tvůrčí dílny 3P – paměť, pohyb, pohoda
Tvůrčí dílny 3P zaměřené na kognitivní rehabilitaci, cvičení koncentrace a rozvoje paměťových schopností, posilování sebeúcty doplněné jednoduchými rytmickými pohyby. Vhodné pro: a/ mladší školní děti jako prevence potíží s poruchami učení, pokračujeme schůzkou 13. 4. od 16:00 hod. dětské oddělení,
b/ seniory jako prevence úbytku paměťových schopností, pokračujeme schůzkou 20. 4. od 16:00 hod. čítárna. Tvůrčí dílny vede lektorka trénování paměti Mgr. Lenka Velebná. Těšit se na setkání můžete pravidelně každý měsíc až do června. Do rozběhlého programu se mohou zařadit i nově příchozí. Vstupné 30,- Kč. Předplatitelé UVČ 2010 zdarma.

Na Vandru s Janem Zvelebilem

Zveme na besedu s novinářem, reportérem a autorem rubriky Na Vandru v týdeníku Reflex Janem Zvelebilem. Těšit se můžete na uvedení nejnovějšího dílu z knižní edice Na Vandru s Reflexem IV. Dne 30. 4. od 17:00 hod. čítárna. Vstupné 50,- Kč. Předplatitelé UVČ 2010 zdarma.

Namaluj si svou mandalu-pro děti

Jóga TJ Lokomotiva pod záštitou Městské knihovny Česká Třebová zve všechny malé i větší děti na odpoledne zajímavého malování. 21. 4. od 14 do 17 hod. na dětském oddělení
Namaluj si svou mandalu-pro dospělé
Jóga TJ Lokomotiva pod záštitou Městské knihovny Česká Třebová zve všechny zájemce na odpoledne zajímavého malování. 23. 4. od 14 do 17 hod. na čítárně.

Vernisáž koláží

Jóga TJ Lokomotiva pod záštitou Městské knihovny Česká Třebová Vás zve na vernisáž Slávky Štusákové: Koláže 18. 4. od 17:00 hod. čítárna. Hudební doprovod Stanislav Uma.

Naše zdraví v našich rukou

Srdečně Vás zveme na přednášku o tibetsko-čínské medicíně 5000 let staré a čínském pantagramu, s názvem Naše zdraví v našich rukou 27. 4. čítárna Městské knihovny od 17:30 hod. Vstup zdarma. Zajímá-li Vás Vaše zdraví a zdraví Vašich blízkých, přijďte si nás nezávazně zdarma poslechnout. Dozvíte se: jak předcházet onemocněním, jak zvýšit imunitu nás samotných a našich dětí, jak poslouchat naše tělo, jak mu vyhovět a pomoci, jak řešit případné zdravotní problémy Možnost přeměření diagnostickým přístrojem. Vstupné dobrovolné.