Nový orlickoústecký Sport hotel Tichá Orlice navazuje na sportoviště a cyklostezky                              


Ústí nad Orlicí (2. 4. 2010) – Nové ubytovací zařízení pro aktivní turistiku Sport hotel Tichá Orlice je od pátku 2. dubna 2010 otevřeno v Ústí nad Orlicí.  Rekonstrukce budovy, která se nachází na strategickém místě  v sousedství  aquaparku nebo  atletického stadionu, stála 38 milionů korun. Ústecká radnice získala 11 milionů korun  z evropských fondů, zbývající  část nákladů uhradila ze svého rozpočtu.
„Líbí se mi, že areál soustředí ubytovnu¸ aquapark,  hřiště i stadiony. Navíc na moderní komplex sportovních služeb navazuje čtyřicet kilometrů cyklostezek,“ ocenil radní zodpovědný za cestovní ruch  Miroslav Stejskal také možnost výletů do okolí nejen na kole, ale také na in-line bruslích. „Tím, že  ústecký Sport hotel Tichá Orlice  nabízí  ucelené služby,  je nejlepším lákadlem pro turisty,“ zve k návštěvě  tohoto koutu Pardubického kraje radní.  
Sport hotel Tichá Orlice nabízí 32 pokojů s  85 lůžky. V přízemí je fitcentrum s dětským koutkem, kde rodičům pohlídají děti po dobu, než si zacvičí na špičkových posilovacích přístrojích.  Zázemí objektu tvoří restaurace.                            (mag, foto Lukáš Prokeš)