Úspěchy studentů českotřebovského gymnázia                     


Tři studentky a jeden student španělštiny českotřebovského gymnázia se zúčastnili 23. března 2010 v Pardubicích krajského kola konverzační soutěže ve španělském jazyce. Všichni se umístili na velmi dobrých místech a prokázali tak výbornou úroveň znalosti jazyka. V kategorii do dvou let studia španělštiny obsadila Hana Opatřilová 3. místo a Eliška Šplíchalová 1. místo a bude reprezentovat Pardubický kraj v celostátním kole. V kategorii nad dva roky studia získal 3. místo Ondřej Urbánek, na 4. místě skončila Barbora Horáková.  Všem zúčastněným studentům děkuji za jejich píli a přeji mnoho dalších úspěchů.
foto M. Jiráský (zleva O. Urbánek, B. Horáková, H. Opatřilová, E. Šplíchalová)
Tomáš Kupka
 
Student 3.A osmiletého studia naší školy Radovan Švarc se umístil na 1.místě v okresním kole matematické olympiády, které se konalo 7.4.2010 v Ústí nad orlicí. Soutěže se účastnilo 25 řešitelů, maximální zisk bodů byl 18. Radovan Švarc získal všechny body a stal se tedy zaslouženým vítězem. Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.
                                                                                              Jana Sedláčková
 

14. dubna 2010 se v aule gymnázia Česká Třebová uskutečnilo okresní kolo ve volejbale základních škol. Družstvo českotřebovského gymnázia se do tohoto kola kvalifikovalo jako nejlepší tým z českotřebovských škol. V okresním kole se naše gymnázium utkalo s mužstvy gymnázia Žamberk, základní školy Lanškroun a základní školy Ústecká. Gymnázium Česká Třebová ve složení: Linda Horáčková, Radka Voclová,  Zuzana Slavíková, Natálie Pecháčková, Kristýna Kopečná, Kateřina Holínková a Kristýna Tomášová sehrálo celkem 3 utkání, z nichž 2 vyhrálo ( proti týmům z Žamberka a ZŠ Ústecké) a 1 utkání prohrálo ( proti týmu z Lanškrouna). Gymnázium obsadilo konečné 2. místo. Doufejme, že si za rok děvčata povedou ještě lépe.
Zuzana Slavíková a Natálie Pecháčková