DOPRAVNÍ ZDRAVOTNICTVÍ, POLIKLINIKA ČESKÁ TŘEBOVÁ
 
ZVE VEŘEJNOST NA DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 

Nechat si zdarma vyšetřit například svá mateřská znaménka nebo plíce budou moci zájemci ve středu 28. dubna v Poliklinice Česká Třebová, Bezručovo náměstí 446 (u nádraží), která tento den od 14.00 do 17.00 otvírá své dveře veřejnosti. Účastníci si mohou prohlédnout prostory polikliniky a podstoupit řadu důležitých vyšetření.

Návštěvníci si budou moci nechat změřit hladinu cukru v krvi, krevní tlak a samozřejmě výšku a váhu, ze kterých se stanovuje BMI - body mass index. „Kromě toho si zájemci mohou nechat vyšetřit funkci dýchacího systému pomocí spirometru a nebude chybět ani často vyhledávané vyšetření pigmentových kožních lézí pomocí dermatoskopu,říká ředitel Dopravního zdravotnictví pro oblast Moravy Ing. Bohuslav Kolář, MBA.

„Pro včasné odhalení zeleného zákalu je pro návštěvníky připraveno měření nitroočního tlaku,“ doplňuje ředitel Kolář s tím, že každý návštěvník bude rovněž odměněn drobným dárkem proti jarní únavě.

Každý návštěvník při příchodu na Den otevřených dveří dostane osobní kartu pro zápis výsledků vyšetření, které v rámci akce absolvuje. Na závěr návštěvy výsledky vyhodnotí lékař a doporučí lidem vhodné způsoby prevence nebo léčby případných onemocnění.

Poliklinika Česká Třebová je zařízením poliklinického typu, které zajišťuje ve svém regionu léčebně preventivní péči ambulantního typu vykonávanou praktickými lékaři a ambulantními specialisty a závodní preventivní péči pro organizace a firmy.

Bc. Hana Szotkowská, mluvčí holdingu AGEL, tel. 725 310 241, hana.szotkowska@agel.cz