Lanový park se chystá na sezónu                                           

Na sjezdovce ještě tají poslední zbytky technického sněhu, ale Peklák tým již připravuje start letního provozu lnového centra.  Informace jsem získal od vedoucího divize Sportu společnosti Ekobi Zdeňka Řeháka: "Opět byla obnovena dlouhá lanová dráha, jejíž část musela být přes zimu  zrušena.  Lanový park a veškeré zřízení prošlo všemi potřebnými revizemi.   provoz pro veřejnost bude zahájen 1. května.  V květnu bude  veřejný provoz pravidelně v pátek od 14 hodin,  o sobotách a nedělích pak od 10 do 17 hodin.   již 7. dubna (vlastně ještě částečně na sněhu) se uskutečnil první běžecký závod seriálu "Pekelný kilometr", druhý závod bude 1. května . Na 9. květen se připravuje do areálu Peklák a do sousedního areálu fotbalového klubu druhý ročník Cyklomaratonu "O cenu města Česká Třebová). právě na Pekláku  bude dojezd celého závodu (dolů po sjezdovce).  V červnu budou  mimo Pekelného kilometru tradičně další akce v rámci Týdne sportu. Bude zde jednak běh do sjezdovky štafety škol, přetahování lanem a oblíbený štafetový závod "O železného kohouta".  Začala vycházková sezóna a tak je opět otevřen i Bufet pod sjezdovkou."   
 
Zeptal jsem se také  na možnost stěhování horolezecké stěny z areálu škol na Peklák. Je to reálné?  Zatím to je jen ve stádiu úvah, které vychází z návrhu města. S provozem  horolezecké stěny v areálu škol jsou zřejmě problémy, zejména  se zajištěním správcovství a bezpečností. Po případném přestěhování by ovšem stěna nemohla sloužit ve stejné podobně jako u škol, je 12 metrů vysoká. Pro případné přemístění jsou zatím uvažována 3 místa, řeší se, zda je stěhování reálné, také náklady, připravuje se  vizualizace. Nic konkrétního zatím není dojednáno.
 
Jaký bude letní provoz zimního stadionu?  On už vlastně začal.  Pokládá se florbalový povrch, mantinely, o víkendu se uskuteční mezistátní utkání s Finskem.  V květnu bude potom pravidelná akce 10 dní florbalu v České Třebové. Ve skutečnosti bude těch dnů daleko více, protože florbalový povrch budeme mít k dispozici až do konce června. 30. května se na zimním stadionu uskuteční zajímavá hudební akce, bude zde vystupovat hudební skupina No name a spolu s ní i další "předskokani". Akci pořádá Vinotéka Karla IV.  Na 12 a 13. června jsou opět připraveny Motordny, kterou pořádá Eko Bi ve spolupráci s firmou Auto eso.
 
Na jiných zimních stadionech se na léto  sportovní plocha pokrývá povrchem pro in-line hokej. Dočkáme se toho i u nás?  zatím na to nemáme peníze. Tento povrch stojí bez daně 800 tis. Kč a zatím by měl jen max. tříměsíční využití. navíc v době, kdy se sport odehrává spíše venku na hřištích či v přírodě a  v halách není tak atraktivní, snad po večerech.  Myslím, že do budoucnosti povrch pořídíme,  je určitá možnost zde pořádat i ligové in line soutěže (ústecký zimák pro to nemá dostatečné rozměry). Letos to ale nebude, nemáme na to ani nasmlouvané akce. 
 
Kdy  počítáte se zahájením ledování?  Stejně jako loni a tedy velmi brzo, v podstatě již od poloviny srpna. Opět se zde uskuteční hokejový kemp a   a velká část hodin je již od 22. srpna objednána . V září tedy budou moci vyjet na led ztrénovat i naši hokejisté a stejně jako loni bude moci brzo zahájit i naše městská CHL.