S čerty nejsou žerty v Malé scéně                                           


V sobotu dne 25. dubna, v podvečerních hodinách,  se  sál Malé scény  zaplnil diváky, aby zde v premiéře  shlédli divadelní představení známé filmové pohádky S čerty nejsou žerty.         Známý příběh o chamtivé mlynářce Dorotě Máchalové, která poté, co po smrti svého manžela zdědí jeho mlýn a  snaží  se všemožně zbavit svého nevlastního syna, připravil divadelní soubor Knoflíček zdejšího DDM Kamarád v režii Petry Štanclové a Jany Endyšové. V oblíbené pohádce se objevily téměř tři desítky dětských hereckých představitelů, od těch nejmenších až po ty větší. Z hlavních představitelů uveďme např. Michaelu Svobodovou v roli lakomé Doroty, jejího „spolčeného“ partnera, zámeckého správce, zahrál Jiří  Sajdl. Role dvou sester princezen byly svěřeny Štěpánce Jindrové (Angelína) a  Tereze Andělové (Adélka). Pantatínka knížete ztvárnila Kateřina Ševčíková, Honzu Máchala, mlynářova syna,  Barbora Heinzová a jeho babičku Ilona Zahálková. Za pochvalu stojí výkony všech účinkujících, včetně  představitelů vojáků a čertů.
Všem přítomným v sále se představení líbilo a ti nejmenší z nich děj skutečně prožívali. O tom svědčí zvolání jednoho z nich „Tak a je po něm!“, ve chvíli, kdy se  mlynář Máchal  při tanci v rytmu kvapíku, zcela vysílen a bez známek života, poroučí z náruče své Dorotky k zemi.
Představení bylo vítaným zpestřením jarního nedělního podvečera. Všem, kteří se na jeho realizaci podíleli, se určitě patří poděkovat.
                                                                                                                                                           Text i foto Martin Šebela