TANEČNÍ ŠKOLA SBÍRÁ TROFEJE

Poslední dva měsíce byly v Taneční škole ve znamení soutěžních klání a přehlídek. Všichni tanečníci se moc snažili a přestože ne vždy dosáhli na stupně vítězů, je potřeba jejich výkony ohodnotit.
 

ULITA4DANCE 2010 - Praha (1. místo)                                                                                                                                  

V sobotu 27. 3. 2010 se v pražském music clubu Óčko konala prestižní soutěž amatérských tancečních skupin Ulita4Dance 2010. Na 80 choreografií a okolo 600 tanečníků bylo k vidění v klubu, který se nachází poblíž Kongresového centra. Taneční škola se zúčastnila, vlakem z České Třebové odjeli na soutěž Ulita4Dance - Street A s choreografií Ready or Not a Agony Crew (In the Streets). Street A svou kategorii doslova rozmetaly a porota nezaváhala a udělila 1. místo. Agony Crew v kategorii elitních tanečních skupin vybojovali výborné 8. místo.¨

KRAJSKÁ PŘEHLÍDKA SCÉNICKÉHO TANCE - Ústí nad Orlicí                                                                                    

Andělé a skřítci se 8. dubna 2010 zúčastnili krajská postupové přehlídky dětských skupin scénického tance. Byli nejmladším souborem a třebaže se jim nepodařilo postoupit do celostátního finále v Kutné hoře (postupovaly 2 skupiny ze 30) , jejich výkon vzbudil pozornost poroty. Tanečnice si právem zasloužily oficiální ocenění poroty.  

FMT SUT - Mohelnice (2x postup na Mistrovství ČR v Plzni)                                                                                               

Krajská postupová přehlídka Sdružení učitelů tance ( SUT ) proběhla v sobotu 17. dubna v Mohelnici. Za Taneční školu se zúčastnily Street A (4. místo) a Agony Crew (3. místo). Vzhledem k tomu, že do finále Mistrovství ČR SUT v Plzni postupují první tři místa, ze začátku to vypadalo, že pojedou pouze Agony Crew. Skupina která skončila na 2. postupovém místě však z organizačních důvodů na finále nemůže, proto do Plzně jedou obě skupiny.  

RYCHNOVSKÝ POHÁREK 2010 - Rychnov nad Kněžnou (1., 2., a 5. místo)                                                                      

V sobotu 17.dubna  proběhla v Rychnově nad Kněžnou soutěžní přehlídka moderního tance s názvem Rychnovský pohárek. Taneční školu odjely reprezentovat hned 3 skupiny. Street děti (BlackRed), junioři (BlueGrey) a Street B (CuttOff). Steetové děti odvedly skvělý výkon, jejich soutěžní kategorie však byla velmi našlapaná a tak se v konkurenci starších a zkušenějších nedokázaly prosadit. Junioři za sebou nechali pět rivalů, čtyři však porazit nedokázali – krásné 5. místo bylo zasloužené. Na výsledky Street B stále ještě čekáme.
Druhý den taneční soutěže Rychnovský pohárek 2010 proběhl ve znamení scénického tance. Tereza Řeháková a Jakub Hřebíček (Podzimní doteky) se v těžké konkurenci probojovali na úžasné 1. místo a Rozvlněný svět je těsně následoval (2. místo). Výkony obou týmů byly tou pověstnou třešničkou na dortu, kterým tento víkend bezesporu byl. Postupem na Mistrovství ČR do Plzně streetových skupin a 5. místo streetových juniorů se tento víkend zapsal jako jeden z nejúspěšnějších v historii Taneční školy. 

Taneční škola Česká Třebová hledá pro školní rok 2010/2011 prostory pro výuku. Požadavky: prostor v minimální velikosti 15m x 10m + sociální zařízení.