Českotřebovský deník 130/2010 (4.5.)                                    
Dopravní terminál v dalším stádium prací         

 Přes zimu byly práce prováděny zejména pod zemí a jsou tedy skryty zrakům veřejnosti. Stojí však již za fotografování a proto věřím, že se mi při nejbližším kontrolním dnu v příštím týdnu  podaří  pořídit fotografie současného stavu podzemních prostor. Také  na povrchu jsou patrné změny nástupiště autobusového terminálu,  výdechy vzduchotechniky,  začalo se s přípravou schodiště k železniční poliklinice, začínají se připravovat  plánované architektonické prvky.  "Stavba není zpožděna  a vše by tedy mělo být za 4 měsíce dokončeno," řekl starosta města Jaroslav Zedník. "Současně s dokončením terminálu budou nové fasády na budově nádraží Českých drah. Do září by měla být  dokončena  fasáda  ze strany od terminálu a poté bude provedena také rekonstrukce prvního nástupiště, které má být zvýšeno, a provedeno podobně jako  nástupiště druhé. Ty další pak přijdou na řadu v souvislosti s přestavbou železničního koridoru. Přes velké šetření na Českých drahách má být ta v České Třebové investováno cca 25 mil. Kč", dodal starosta. Novou fasádu na budoucím Pernerově náměstí dostane letos také budova ČD Cargo, včetně nového vstupu do budovy,  novotou má také zářit z venku budova železniční polikliniky a (zatím jen) nový nátěr fasády dostane také budova pošty 02, kde by se měly další stavební úpravy provádět v dalších letech v souvislosti s vybudováním  distribučního střediska pro východní část Pardubického kraje. 


Ženám pro radost a potěšení slouží výrobky z Niťárny v České Třebové            

Jubilejním, 10. výročím v moderní historii firmy se k 1. červnu tohoto roku pochlubí firma Niťárna Česká Třebová s.r.o.
- tradiční výrobce vyšívacích bavlnek, ručních pletacích přízí, háčkovacích a látacích přízí.
V tomto uplynulém období proběhla především náročná technická obměna zastaralého strojového parku, která přinesla i nové technologie v barevně příze, ve skárně i u finálního zpracování produktů, a především přinesla své plody v dramatickém zvýšení produktivity práce a zvýšení kvality výrobků.
Zaměstnanci Niťárny přispívají vlastním vývojem nových druhů výrobků, především pak pletacích přízí, jako je např. bavlněná příze KATKA nebo viskózová příze s elastanem DANIELA. Přinesly úspěch u našich spotřebitelek a vysoká kvalita byla zárukou dlouhodobého prodeje těchto nových druhů výrobků.
Novinkou mezi produkty Niťárny pak jsou především předlohy pro gobelínové vyšívání, které firma dodává s vyšívacími bavlnkami v široké škále 450 barev a spolupráce na zahraničních projektech při výrobě dětských hraček.
Vysokou kvalitou vyšívacích i háčkovacích přízí překonáváme konkurenci a také proto, že všechny naše výrobky jsou zdravotně testovány a certifikovány v TZÚ Brno a vyhovují nejpřísnějším normám pro užití výrobků i pro děti do 3 let.
Kompletní seznam výrobků, jejich cenu a možnost nákupu můžete získat na www.nitarna.cz <http://www.nitarna.cz/> a zde se můžete v recenzi či diskusi podělit o Vaše zkušenosti a nebo se pochlubit Vašim dílem.
Dobírková služba Niťárny funguje spolehlivě a v nejkratší možné době uspokojí Vaše požadavky.
Využíváme této příležitosti, abychom Vás, věrné zákazníky a všechny naše bývalé pracovníky a kolegy z branže, pozvali na den otevřených dveří v Niťárně Česká Třebová, který se uskuteční v pátek 18. června tohoto roku. Přijďte si prohlédnou jedinečnou technologii na jednom z posledních míst v Čechách na výrobu vyšívacích, háčkovacích, látacích a pletacích přízí.
 
Do nového stánku s občerstvením v České Třebové přijmu prodavačku - důchodkyni. Nutný zdravotnický průkaz. Praxe v oboru vítána. Kontaktní telefon 728 305 483.
 
Konkurz na ředitele SOŠ a SOU technických oborů na Skalce                                                                                                

 V nejbližších dnech se uskuteční  výběrové řízení na ředitele střední technické školy na Skalce. Je to vlastně již třetí pokus, jak vybrat ředitele školy. V roce 2008 byl po odchodu RNDr. Vlastimila Hýbla z pozice ředitele školy řízením školy pověřen dosavadní zástupce Ing. Bohuslav Pilgr a toto pověření bylo dále prodlouženo také po loňském výběrovém řízení na ředitele, ve kterém nebyl definitivní ředitel vybrán. V letošním výběrovém řízení by tedy mělo konečně dojít k vývěru definitivního ředitele. Škola to nutně potřebuje, protože současná situace technického a učňovského školství není růžová a je třeba přijmout potřebnou strategii, aby se tato velká a vybavená škola na trhu se vzděláním dále dobře uplatnila.  
 
Tenisový oddíl má své www stránky www.tenisct.cz  Naším cílem je dostat do povědomí občanů České Třebové a okolí jejich existenci.
 
Ústecká Kociánka bude plná kružnic, kolem kterých sotva projdete                  

Fotografie pořízené ze sborovny střední zdravotnické školy ukazují, jak se postupně prostor plní kružnicemi. Fotografií mám hodně, ukazují postup prací od loňského listopadu, jak práce začaly a k čemu směřují. Jednou z toho bude komplexní materiál.

Prodám kompletní výčep. Zařízená dvojpípa, dva bajonety na sudy, trubky, termostat atd. Mokrý chlaďák 45 litrů. Kompresor. Cena dohodou - levně. telefon 728305 483

Bolí Vás klouby? Dovolujeme si Vás a veřejnost pozvat na přednášku léčitelů a fyzioterapeutů Emila a Jany Burgerových ze Smrčku u Chrásti na téma "Bolí Vás klouby?" probíhající v rámci Herbamedicus Senior Tour ve středu 5.května ve 14:00 v jídelně Penzionu, Na Pláni 1343, Ústí nad Orlicí.

Pavel Jiroušek v nominaci na Mistrovství světa kuželek juniorů                        


  • Naše juniorská reprezentace se v posledním testu před mistrovstvím světa v chorvatské Rijece (24.–29. 5. 2010) střetla se svými rakouskými vrstevníky v Rosicích a na závěr byla zveřejněna definitivní nominace na toto MS. Na základě rozhodnutí obou reprezentačních trenérů pak převzali nominační dekrety pro MS:

    Nominace juniorky:

    • CVEJNOVÁ Aneta – SKK Primátor Náchod
    • DIVIŠOVÁ Michaela – SKK Primátor Náchod
    • RAČKOVÁ Jana – KK PSJ Jihlava
    • STROUHALOVÁ Kristýna – TJ Spartak Přerov
    • ŠEBKOVÁ Vendula – TJ Valašské Meziříčí
    • ŠMERDOVÁ Kamila – TJ ČKD Blansko
    • WIEDERMANNOVÁ Hana – BBSV Wien (AUT)

    Nominace junioři:

    • BĚLÍČEK Vlastimil – TJ Spartak Přerov
    • DEJDA Filip – Sokol Kolín
    • JIROUŠEK Pavel – TJ Lokomotiva Česká Třebová
    • KRATOCHVÍL Michal – KSK Lackenbach (AUT)
    • METELKA Radim – TJ Valašské Meziříčí
    • SCHEJBAL Václav – KK Sadská
    • TOUŠ Ondřej – TJ Lokomotiva České Velenice
  •  
    POZVÁNKA PŘEHLÍDKU DECHOVÝCH HUDEB ŘETŮVKA 2010            

    Obec Řetůvka, DH Řetůvanka a Myslivecké sdružení Lipovec si Vás všechny dovolují srdečně pozvat na 2. Přehlídku dechových hudeb Řetůvka 2010. Tato akce se bude konat dne 5.6.2010 v Řetůvce v areálu u myslivecké chaty. Na přehlídce vystoupí DH Choceňačka, DH Litomyšlská jedenáctka-BEKRAS a DH Řetůvanka. Celým programem Vás bude provázet a se Řetůvankou zpívat paní Ivana Slabáková z Moravanky (neoficiálně nám přislíbil účast i pan Jan Slabák – kapelník Moravanky).O přestávkách Vás bude se svým programem bavit pan Libor Pantůček, imitátor a humorista. Myslivecké sdružení Lipovec pro Vás připraví  veškeré občerstvení včetně vynikající myslivecké  kuchyně. Členové mysliveckého sdružení Vám umožní zakoupení jídel také  před začátkem akce a to v době od 11.30 do 13.00. Oficiální zahájení přehlídky proběhne  ve 14.00 hodin Vstupné na akci je 70,- Kč.
     
    Těší se na Vás pořadatelé.
    Hledám překladatele z anglického jazyka pro tlumočení návštěvy z Kanady na den 7. června 2010. Tel. 736 520 358 (19 - 20 hod.).
    Dopravně bezpečnostní akce v poslední dubnový den         

    V pátek probíhala na Orlickoústecku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Do celé akce bylo nasazeno dvacet policistů, kteří zkontrolovali přes dvě stě vozidel a řidičů. Ačkoliv jsme v preventivních akcích neustoupili a tato byla od nového roku již několikátá v řadě, přesto policisté museli pokutovat dvacet řidičů za porušení rychlosti a šest osob, které nebyly připoutané. Další řidiče také za drobné prohřešky potrestali. Na pokutách museli řidiči odevzdat přes čtyřicet tisíc korun.  Stává se, že mnohdy ani matka – řidička nepřipoutá své dítko do sedačky a co hůře, veze takto třeba tři děti na zadních sedadlech a ty tam poskakují a vyvádějí. Neuvědomují si snad, že by život svých dětí měli chránit? Nejen život svých dětí, ale i svůj! Porušení dopravních předpisů vás může stát to nejcennější. Vy můžete být připoutáni a můžete jet povolenou rychlostí a někdo, kdo předpisy poruší, nabourá vám vozidlo a ještě vás zraní, vyvázne jen se škrábancem. Proto tyto kontroly děláme a preventivně působíme, abychom předcházeli vážným dopravním nehodám, jejichž příčinou je nejčastěji nepřiměřená rychlost.  Každý z hříšníků byl po zásluze potrestán, ale i přesto budeme v dopravně bezpečnostních akcích i nadále pokračovat.