Českotřebovský deník 146/2010 (20.5.)                                 
 
Studentské divadlo pro mateřské školy                                                                                                  


V rámci volitelného předmětu dramatická výchova si studenti sekundy našeho gymnázia nacvičili dramatizaci české pohádky O dvou sestrách. Připravili si jednoduché kostýmy a kulisy a svoji práci předvedli v několika českotřebovských mateřských školách. Studenti si zahráli s chutí a myslím, že i malí posluchači byli s divadelním představením spokojeni. Přáli bychom si do budoucna i nadále tímto způsobem prezentovat práci našich studentů a pod heslem "děti dětem" rozdávat malým radost. Režie: PaedDr. Kamila Pavlíková Foto: Mgr. Milana Soukupová
 
Pozvánka na 1.ročník Letního Čistírna Cupu                                                                                         

Sportovní areál ISŠT Na Skalce se 26. června stane dějištěm 1.ročníku turnaje v malé kopané pod názvem Letní Čistírna cup. Turnaje se mohou zúčastnit všichni příznivci kulatého nesmyslu. První utkání začnou v 9 hodin dopoledne.  Hrací doba bude upřesněna na místě podle počtu účastníků. Hrát se bude o hodnotné ceny za každého počasí. Zpestřením turnaje budou dovednostní  soutěže. Přihlášky a bližší info na www.cistirna.banda.cz nebo na tel.čísle 776 045 900.

Prodám družstevní byt 1+1 (větší)  o výměře 46 m2 na ulici Masarykova v České Třebové za cenu 650.000,- Kč. Při rychlém a seriózním jednání možná sleva. Byt je možné upravit na 2+1. Kontakt: 777 787245 – volat po 17. hodině

Taneční škola Knířovi informuje:                                                                            

· NULTÁ HODINA základních tanečních pro mládež 4. 6. 2010 od 17 hod. na SOŠ a SOU technických oborů (na intru) Česká Třebová. Zveme nejen mládež, ale i rodiče a další přátele tance. Proběhne slavnostní zahájení základních tanečních pro mládež, ale také ochutnávka z nových kurzů salsy a zumby. Taneční podvečer doplní přehlídka společenských oděvů a taneční obuvi.
· Probíhá prodej permanentek na ZÁKLADNÍ TANEČNÍ PRO MLÁDEŽ podzim 2010. Cena pouze 1299 Kč na osobu.
· Latina pro ženy - Latinsko-americké tance pro úplné začátečnice i mírně pokročilé
Kdy: Každé pondělí do 28. 6. 2010 (kromě 31. 5.) 17:15 – 18:15 hod.
Kde: Česká Třebová – zrcadlový sál Na Skále
Dámy, ženy, dívky, nechte své mužské protějšky doma a přijďte si zatančit a pobavit se. Můžete se přijít podívat i na jednotlivé hodiny.
· TANEČNÍ SOUSTŘEDĚNÍ s hvězdou latinsko-amerických tanců
Kdy: 8. 8. – 12. 8. 2010 Kde: SOŠ a SOU technických oborů (na intru) Česká Třebová
Taneční soustředění s Michalem Kostovčíkem – mistrem ČR v latinsko-amerických tancích je určeno pro všechny, kdo chtějí zdokonalit svoji techniku, pro hobby tanečníky a tanečníky třídy D a C bez ohledu na věk. Přihlásit se mohou jak taneční páry, tak i jednotlivci.                                                                                                      Podrobné informace na www.knirovi.cz
 
Ministryně spravedlnosti v České Třebové                                                                                              

V středu 19/5 2010 po třetí hodině zavítala na českotřebovské náměstí ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Důvodem návštěvy byla podpora místních kandidátů za ODS do Poslanecké sněmovny. Na náměstí se tak setkala nejenom s představiteli místní ODS - Josefem Kopeckým a Janem Gregarem, ale především s kandidáty Danielem Petruškou, Jiřím Čepelkou, Josefem Janečkem - a Českotřebovákem Vlastimilem Hruškou. Setkání se zúčastnil také bývalý hejtman Pardubického kraje Ivo Toman.
 
Na jízdě zvláštního vlaku Ústí nad Orlicí - Lanškroun  na které se podílí také KDU-ČSL                     

Akce se zúčastní Věra Luxová, Roman Línek, Petr Šilar a další kandidáti do PS Parlamentu České republiky.
Přijďte se svézt a také nás podpořit.

Prodám družstevní byt 1+1 předělaný na 2+1 na Lhotce ve 4NP z šesti. Nová kuchyňská linka, stěrka, odpady, plastová okna, eurových. Dům je zateplen. Cena 595 tis. Kč. Tel. 773 987 241, 776 103 121.

Klientky VZP budou mít třetí dávku vakcíny proti karcinomu děložního hrdla zdarma                         

Pardubice, 20. května 2010 Třetí dávku očkování proti rakovině děložního hrdla uhradí Všeobecná zdravotní pojišťovna dívkám a ženám ve věku od 10 let do 25 let. Klientky zaplatí za dvě dávky očkovací látky maximálně 6 400 Kč, třetí budou mít (po předložení lékařem potvrzeného certifikátu) zdarma. Program byl zahájen 17. května 2010 a potrvá do konce letošního roku.
Program „Třetí dávka zdarma“ je určen pro dívky a ženy ve věku 10-25 let (+364 dní), které jsou pojištěny u VZP. Zúčastnit se ho mohou po vyzvednutí voucheru/certifikátu na přepážce kterékoli pobočky pojišťovny. Očkování bude probíhat v síti ambulantních gynekologů, praktických lékařů pro děti a dorost a v očkovacích centrech.
Klientka zaplatí za dvě dávky očkovacích látek maximálně 6 400 Kč (1. dávka = 3 200 Kč, 2. dávka = 3 200 Kč). Za třetí dávku uhradí 1 000 korun, které jí však budou proplaceny na základě vyplněného voucheru/certifikátu a potvrzení o zaplacení celého očkovacího schématu. Doklady je třeba předat na pobočku VZP nejpozději do 31. 12. 2010.
Voucher/certifikát se skládá ze dvou částí: části určené pro lékaře s názvem Evidenční list, kterou klientka po odstřižení zanechá u lékaře nebo v očkovacím centru, a části určené pro klientku, jež odevzdá – lékařem vyplněnou - spolu s dokladem o zaplacení všech očkovacích dávek na pobočce VZP. Více informací o tomto projektu naleznete na www.vzp.cz

 

Zabýváte se finančním poradenstvím? Nebo jste vedoucí týmu? Jste si jisti,že dostáváte spravedlivou odměnu?
OVĚŘTE SI TO! Zašlete nám produkci za poslední měsíc a my Vám obratem zašleme výši  odměny.
Naši poradci mají k dispozici notebook, mobil, přenosnou tiskárnu, ZAJIŠTĚNOU KLIENTELU,
výplatu 2 x měsíčně. Informace na tel. 739275577 nebo   hostasa@sms-as.eu
 
Pomáháme, kdo pomůže nám?                                                                                                                

KŘIŽOVATKA handicap centrum o.s. Pardubice zahájilo v dubnu 2010 realizaci projektu na podporu integrace a zaměstnanosti osob pečujících o osobu blízkou v Pardubickém kraji. Projekt nabízí nejen vzdělávací aktivity, ale i přímou podporu při hledání pracovního místa. „Pomáháme, kdo pomůže nám?“ – tak zní celý název projektu (reg. číslo CZ.1.04./3.3.05/31.00296), financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Projekt bude probíhat v následujících 15 měsících na území pardubického kraje – především v oblastech Ústecka, Třebovska, Litomyšlska a Poličska, kde je problém nezaměstnanosti nejpalčivější. Realizátorem projektu je KŘIŽOVATKA handicap centrum o.s. Pardubice  spolu s partnerem, kterým je Městský úřad Česká Třebová. Projekt je určen osobám pečujícím o osobu blízkou. To jsou například matky pečující o své handicapované dítě nebo lidé starající se o seniora či jiného příbuzného po závažném onemocnění nebo úrazu. Jelikož taková péče je velice náročným úkolem, vyžadujícím mnoho osobního času a obětování, stává se nezřídka, že se tito lidé sami dostávají do svízelných životních situací, že jsou sami sociálně znevýhodněni co do přístupu k pracovním příležitostem či veřejným službám. Představovaný program má pomoci zvýšit jejich pracovní kvalifikaci i zdravé sebevědomí, rozšířit obzory a konečně – má jim pomoci získat práci.
Hlavními překážkami pro osoby pečující o osobu blízkou je nízká sebedůvěra, komunikační bariéry a také omezené časové možnosti. Proto je projekt zaměřen na zvýšení motivace a zvyšování kvalifikace v oblastech, které pak cílové skupině umožní najít pracovní místo na zkrácený pracovní úvazek. Projekt vychází z již dříve provedené analýzy potřeb pečujících osob a zahrnuje dvě části. Tou první je individuální poradenství, motivace účastníků a přímá podpora při hledání pracovního místa, tou druhou jsou vlastní vzdělávací aktivity. Proběhne také série seminářů, která poskytne další zlepšení v komunikačních i sociálních dovednostech a schopnostech. Důležitou součástí bude i absolvování odborné praxe. Systém podpory je opravdu komplexní.  KŘIŽOVATKA handicap centrum o.s. bude i po skončení projektu vyvíjet aktivity pro cílovou skupinu a podílet se tak na vyšší zaměstnatelnosti těchto osob.
Projekt je nyní ve fázi výběru účastníků. Jste-li osobou pečující o závislého člena rodiny a chcete si zvýšit svou kvalifikaci, pak máte výbornou příležitost. V případě zájmu o vstup do projektu nebo o získání bližších informací nás prosím kontaktujte:
Manažer projektu: Petra Nováková, tel. 774 467 497, e-mail: projekty@krizovatka-hc.cz, www.krizovatka-hc.cz