Úspěšný cyklomaraton v areálu pod Peklákem                   

Nejrychlejší byl opět Kulhavý

Pozici nejlepšího českého bikera, který se v letošní sezoně posouvá do světové špičky, potvrdil při druhém ročníku Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu Jaroslav Kulhavý. Pětadvacetiletý cyklista, který žije v Ústí nad Orlicí, obhájil suverénním způsobem loňské prvenství a radoval se z finanční prémie osmi tisíc korun a také z krásného broušeného poháru, který mu předal starosta města Jaroslav Zedník.

Závodu, který se jel na prodlouženém pětatřicetikilometrovém okruhu, přálo počasí. Svítilo sluníčko, a tak bikeři měli takřka ideální podmínky. Krátce po startu (v roli startéra se představil zakladatel českotřebovského cyklistiky Jiří Halamka) ujela trojice Kulhavý, Škarnitzl a Hruška. Posledně jmenovaný držel tempo pouhých patnáct kilometrů, zhruba na padesátém kilometru nasadil k rozhodujícímu úniku Kulhavý. Ve stoupání na Andrlův chlum setřásl Škarnitzla a ve zbývajících kilometrech předvedl sólovou jízdu. 

„Pořadatelé cyklomaratonu prodloužili na 70 kilometrů, závod byl o více než půl hodinu delší než vloni. Trať byla obtížnější, ale líbila se mi. Cítil jsem se dobře a mám radost, že jsem v České Třebové opět zvítězil. Závodu prospěl přesun z centra města do sportovního areálu pod sjezdovkou Peklák, závěrečný sjezd do cíle se mi moc líbil. Druhý ročník českotřebovského cyklomaratonu se opravdu vydařil. Na trati bylo dost diváků, hlavně v okolí sjezdovky. Pochopitelně k tomu pomohlo krásné počasí,“ prohlásil spokojený vítěz Jaroslav Kulhavý.

„Bylo nádherné počasí, přes dvě stovky závodníků v cíli. Na stupních vítězů tři výborní závodníci, v současnosti zřejmě vůbec nejlepší v celém Česku. Jarda Kulhavý potvrdil výbornou formu ze závodů Světového poháru. Sportovní areál pod Peklákem, to byla trefa do černého. Za podporu děkuji všem sponzorům, za kvalitní práci děkuji všem spolupracovníkům. Mám radost z toho, že se závodu zúčastnilo podstatně víc borců z České Třebové a nejbližšího okolí. Doufám, že byli spokojeni a příští rok přivedou na startovní čáru další závodníky,“ poznamenal pořadatel cyklomaratonu Vladimír Vaněk.

VÝSLEDKY:

Muži 70 km: - absolutní pořadí: 1. Kulhavý (Rubena Birell Specialized) 2:32:16,6, 2. Škarnitzl (dimp Giant) +1:20,1, 3. Hruška (Volvo Auto Hase) + 9:51,7, 4. Ivanov +10:54,1, 5. Mádr (SK Žamberk Tessuti Sport) + 17:33,3, 6. Bukovský (Body Color – Aglesi) +21:13,9. Junioři do 18 let: 1. Tuček (TT Čáslav) 3:47:44. Muži 19 – 29 let: 1. Mádr (Žamberk) 2:49:49, 2. Adel (CK MTB Maratón Hlinsko) + 4:34, 3. Sládek (Host Mojekolo) + 14:27. Muži 30 – 39 let: 1. Bukovský (Body Color – Aglesi) 2:53:30, 2. Kordík (Maratón Centrum Jičín) + 5:17, 3. Svoboda (Vokolek Cycling – team) + 10:09.  Muži 40 – 49 let: 1. Jiřena (BMC eleven – cycling team) 3:18:02, 2. Hons (Hroubovice) + 4:46, 3. Nosek (Topesto) + 18:00. Muži 50 – 59 let: 1. Vosáka (Hermann – Irsap) 3:26:19, 2. Holas (Maraton Centrum Jičín) + 1:38, 3. Šlágr (SK BP Lumen) +23:25. Muži  nad 60 let: 1. Derunov (DeVoss Rychnov nad Kněžnou) 3:49:41, 2. Němec (Marathón CZ) + 4:26, 3. Jiránek (Axitdoldy) + 15:24.    

Ženy 70 km: 1. Šulcová (GT – ČEK – TRAM) 3:26:57,1, 2. Strašilová (Pells Team) 3:35:52,2, 3. Bukovská (Body Color – Aglesi) 3:59:32,3.  

Junioři 35km: 1.Skalický (SK Žamberk Tessuti Sport) 1:19:16, 2. Krones (Veus Vyškov) +15:46, 3. Mauer (Proseč) + 15:51. Juniorky 35km: 1. V. Skupieňová 2:06:16, 2. K. Skupieňová (obě 3SA UAX Racing Team) + 11:16. 

Muži 35 km: 1. Dušek (SK OMT Pardubice) 1:26:09,80, 2. J. Vaňous (Felt race team UnO)

+ 3:22,4, 3. Hyneček (Merida Biking Team) + 6:12,3.

 

Ohlasy k českotřebovskému cyklomaratonu                         

Českotřebovský cyklomaraton 2010 se vydařil na jedničku. Svědčí o tom ohlasy samotných závodníků a dalších osob, kteří své názory vyjádřili na webových stránkách závodu (www.cyklomaraton-ceskatrenova.cz) nebo při osobních setkáních. Vybrali jsme následující.
 
„Díky za skvělý závod. I když jsem kvůli defektu na trati nedopadl nejlíp, stálo to za to! Příště zase nashledanou.“ Karel Skalický
 
„Pořadatelům bych tak trochu vytknul jedinou  věc, příliš těžkou trať. Spíš bych asi měl víc trénovat…“ Jaroslav Zedník
 
„Závodu se vážně nedá nic vytknout. Kvalitní parkování, prezentace, výborně zvolená trať, těžká, ale sjízdná. S tak kvalitním značením tratě jsem se ještě nesetkal. Počasí bylo objednané rovněž kvalitní. Závěrečný guláš byl jak od maminky. Bylo to vynikající.“ Josef
 
„Závod opravdu dobře připravený, nazývám rodinný,trať označena luxusně. Zázemí a parkoviště výborné.Já osobně měl smůlu v povoleném a ztrženém šroubu na tretře v nášlapu, tak příští rok snad dojedu lépe než letos.“ Jirka
 
„Závod se mně velmi líbil, proti loňsku to bylo těžší a posledních pět kilometrů jsem si říkal proč jsem lezl na start. Potěšila i výhra v soutěži o nejpočetnější rodinný tým. Pokusíme se za rok přijet znovu.“ Honza
 
„Po závodě jsem nenáviděl kopec, který vedl zadem na sjezdovku, ale po závodě jsem spíš byl naštvaný na sebe, že jsem neměl natrénováno.“ Administrátor
 
„Byl jsem účastníkem tohoto závodu. Dvě hodiny po závodě jsem ještě říkal,že tuto trať už nechci nikdy vidět.Ale po nějaké době,jsem přišel na to, že se těším na další ročník tohoto závodu.Všem organizátorům tohoto závodu velký obdiv a poděkování.Vše bylo na JEDNIČKU.“ Kuky
 
„Krásná trať a perfektně připravený okruh. Mimochodem, nejlépe označený, co jsem kdy viděl. Těžký závod. Mám pocit, že pro pracující lid to moc nebylo…“ Pavel Černý (člen výkonného výboru Českého svazu cyklistiky, závodu osobně přítomný)
„Přesun z centra města do sportovního areálu pod Peklákem, to byla trefa do černého.“
Vladimír Vaněk (ředitel závodu)