Lokomotiva bude bojovat s hradeckým Autosklem o finále v pátém zápase       

Po čtyřech utkáních je stav série 2:2 po víkendových utkání v Hradci Králové vyrovnaný a ani utkání v kohoutí aréně v Benátkách nerozhodla o vítězi. V sobotním duelu byla Lokomotiva šťastnější a v tom nedělním zase červenožlutí hráči
 
3. utkání série SOBOTA  Česká Třebová - Hradec Králové B  5:4 (1:1, 1:1, 3:2)
Třetí utkání doposud vyrovnané série začali lépe hosté, kteří šli do vedení dokonce ve vlastním oslabení ve čtvrté minutě, ale naštěstí domácí tým oplatil stejnou mincí. Byl to agilní Tomeš, který utekl při přesilové hře červenožlutých a srovnal na 1:1.
Další branka přišla jako první opět do domácí sítě ve dvacáté sedmé minutě, ale do minuty využívá přesilovku po spolupráci s Kvasničkou Lukáš Deml. Tento výsledek drží až do konce druhého dějství.
Ale opět za ten delší konec v utkání tahají hosté a využívají na začátku závěrečného dějství hokejbalového dramatu přesilovou hru a ujímají se jednobrankového vedení. V polovině 36 minuty se s asistenci Hrušky trefuje sváteční střelec Tomáš Doubrava.  Ale vyrovnaný stav netrvá dlouho hrobař loňského play off Hofman tentokráte již v hradeckých službách opět vede svůj tým do vedení.
Naštěstí pro lokomotivu nastávají velké chvíle letošních mladých pušek. Nejdříve utečou Válek a Voleský a posledně jmenovaný v čase 42:35 srovnává na 4:4. A budoucí reprezentant do 18 let Štěpán Švec za dalších patnáct vteřin strhává vedení poprvé v utkání na stranu kohoutů, které zuby nehty udrží do konce dramatického a pohledného utkání.
 
Jak to viděl kapitán Deml V. :   „Bylo to vyrovnané a kvalitní utkání se šťastnějším koncem pro nás. Dlouho jsme se nemohli dostat do toho správného tempa, oproti prvním utkání bylo na hřišti více taktiky. V utkání jsme udělali poměrně hodně chyb v obranné činnosti, ale i když jsme 4 x prohrávali tak jsme vždy dokázali vyrovnat„
Vyloučení 12:11, využití 2:1, oslabení 1:1, počet střel 23:24 (5:6, 11:9, 7:9)
Branky: 
1. třetina: 3:11 Hrubý - gól v oslabení, 8:06 Tomeš - gól v oslabení
2. třetina: 11:18 Sokol (Šotola), 12:22 Deml L. (Kvasnička, Voleský) - gól v přesilovce
3. třetina: 2:15 Erban (Šotola, Chudý) - gól v přesilovce, 5:53 Doubrava (Hruška), 6:48 Hofman (Erban), 12:35 Voleský (Válek) - gól v oslabení, 12:50 Švec Štěpán (Tomeš)

Sestava: Šmíd, (Procházka) - Dobrovský, Andres, Macků, Vraspír, Šustek, Hýbl, Kalina - Deml L, Kvasnička, Válek, Švec Š., Deml V., Tomeš, Doubrava, Hruška, Voleský, Broulík, Tlapák, Mrštný

4. zápas série NEĎELE  Česká Třebová - Hradec Králové B 3:4 P (1:1, 2:2, 0:0 - 0:1)
Proti sobotnímu utkání šli tentokráte do vedení domácí zásluhou Válka v polovině třinácté minuty,
ale tak jako v tom sobotním dokázali do minuty hosté srovnat.
Naštěstí ve druhé třetině se trefuje s přispěním Kvasničky nominovaný hráče výběru ČR do dvaceti let Martin Voleský. Ale i tentokráte tým autosklářů reaguje vyrovnávací brankou leč až po čtyřech minutách, kdy využívají přesilovou hru. A za několik vteřin to byl všem dobře známí Hofman, který využívá další početní převahu Hradce.
Domácí střídačka vře ale opět ke slovu přišla spolupráce Kvasnička Voleský a ten mladší opět srovnává nepříznivý stav na časomíře, když využívá přesilovou hru.
Třetí část neskutečného dramatu nepřináší změnu stavu a tak přichází na řadu prodloužení.
A v něm se na sklonku čtvrté minuty šťastně trefuje agilní hradecký Ježek a vyrovnává sérii na 2:2.
K pátému rozhodujícímu utkání nastoupí kohouti v sobotu v Hradci Králové. Velkou otázkou zůstává, kolik hráčů a vyřazeného A týmu se objeví na soupisce v tomto utkání. A také jak se z prohry v prodloužení proberou českotřebovští hráči. Kteří po utkání se skloněnou hlavou opustili Benátskou hokejbalovou arénu.
  
Opět komentář V. Demla Další vyrovnané utkání této série. V tomto utkání jsme byli o něco lepší, měli více šancí, ale koncovka se nám příliš nedařila. V sobotu jsme byli šťastnějším týmem my, dnes byl šťastnější Hradec..“
vyloučení 4:7, využití 2:2, oslabení 0:0, střely na branku 42:30 (16:11, 13:10, 8:7 - 5:2)
Branky:
1. třetina: 12:17 Válek (Deml L., Kvasnička), 12:56 Dort (Ježek)
2. třetina: 4:13 Voleský (Kvasnička) - gól v přesilovce, 7:25 Hrubý (Dort) - gól v přesilovce, 7:40 Hofman (Hrubý) - gól v přesilovce, 11.59 Voleský (Kvasnička) - gól v přesilovce
3. třetina: ---   prodloužení: 3:50 Ježek