Švýcarské jazzové duo  
Aleš Koblížek & Thomas Baumgartner 
bude v Modrém trpaslíku     


     Sobota 22. května od 20 hodin - jízdné 90 Kč                 
Reference                                                                                                                                                                                     

Švýcarské jazzové duo Aleš Koblížek & Thomas Baumgartner v Brně mile překvapilo! Aleš má nádherný sytý tón, Thomas správně jazzově swinguje. Celý program byl zahrán a vygradován tak, že diváci absenci rytmické sekce během koncertu vlastně vůbec nepostřehli!"             Jiří Švéda (hudební agentura Art, Brno)

 

 Ales and Thomas make music in a direct, conversational way, each knowing when and how to create freedom for the other to play with. The conversation can be complex; at once humorous and provocative like on "J.E.P.", or brooding and sinister as on "Evil Grass", or playful and sentimental as on "Flamenco Beach Groove", a piece where a beatiful swing is achieved. My favourite moments are "A Good Clown's Illusion", the multi-layered effect of which requires repeated listening, and an excellent "double solo" on "Milestones".  Enjoy!
                                                                                                                                    Lester Menezes / Jazzguru 
Koblizek & Baumgartner, «J.E.P.», TCB
NEWCOMER. Saxofonista Aleš Koblížek a pianista Thomas  Baumgartner se seznámili na hudební akademii v Basileji, kde oba vystudovali jazz. Jejich nové, posluchačům přístupné duoalbum se nadšeně hlásí k jazzové tradici a zůstává přitom velmi svěží a moderní; vedle atmosférických vlastních kompozic na programu najdeme  také tři zkladby z éry bopu.  Nefiltrovaná expresivita je oběma protagonistům důležitější než technické efekty - a právě proto je jejich hudba tak barvitá a plná emocí!                                                  Tom Gsteiger / Basler Zeitung