Naši plavci v Itálii                                                                    

Družstvo ve složení Jakub Reger, Jakub Švíř, Matěj Karpíšek, Ondřej Krňávek, Tomáš Valenta, Marie Hájková, Monika Špatenková, Anna Pucholtová se zúčastnilo 7.-9.května 2010   plaveckých závodů v italském Sabiadore.
Závody se konaly v nádherném sportovním komplexu na 50 metrovém bazénu, k rozplavání a vyplavání sloužila vedlejší, rovněž krytá pětadvacítka. Kromě toho byly v areálu ještě dva otevřené 25 metrové bazény, téměř luxusní  ubytování, restaurace, hřiště  na fotbal, volejbal, gymnastické haly…. Prostě pro české sportovce  areál snů při srovnání s polorozpadlým Nymburkem.
Kromě naší  malé české výpravy se závodů zúčastnili plavci z SC Pardubice, ze Slovinska, z Albánie a samozřejmě asi 40 italských oddílů. Italové mají v plaveckých disciplinách několik mistrů světa a Evropy, což samozřejmě odpovídá i kvalitě dosažených časů  v žákovských kategoriích.  Je jasné , že italské plavání je naprosto někde jinde , než naše české. Nejde jen o materiální podmínky – bazény, vybavení bazénů, optimální tréninkové hodiny…Jako trenéři jsme se závistí sledovali absolutní nasazení a zaujetí  Italů v tréninku i při závodě, rvavou snahu o co nejlepší výkon, snahu splnit na  100 % úkol daný trenérem a nepředstavitelný zájem rodičů o úspěch svého dítěte.  Na tribuně bylo rozhodně více rodičů než závodníků a na to nejsme u nás zvyklí.  
Pro nás zvláštní bylo i rozdělení do kategorií, soutěžili společně např. žáci roč. 97+98 a 94+95+96 a žákyně 98+99 , 97+96….
V tvrdé konkurenci dosáhla pěkného úspěchu Marie Hájková /1996 /, dá se říct, že tradičně obsadila 4. místo na 100m motýlek  a stříbrnou medaili na 50 m volný způsob časem 29,32 vybojoval Matěj Karpíšek / 1997/. Tomáš Valenta /1999 a Anička Pucholtová /1998/ se dokázali vtěsnat do první desítky, ostatní si podle svých možností zaplavali své osobní rekordy.
Myslím, že pro naše družstvo byly tyto závody cennou zkušeností s mezinárodní konkurencí a chtěla bych poděkovat za finanční zajištění rodičům, sponzorům a městu Česká Třebová.                                                                                                REi.