DALŠÍ VAVŘÍNY ČESKOTŘEBOVSKÉ CYKLISTKY MONIKY SIMONOVÉ                                  

V loňské hvězdné sezóně pokračuje českotřebovská cyklistka MONIKA SIMONOVÁ i letos. Hned v úvodu se ji podařilo vystoupit na bednu 24. dubna v Příbrami. Na osmnáctikilometrové časovce Českého poháru obsadila třetí místo, hned za českými reprezentkami JARMILOU MACHAČOVOU  a  PAVLOU HAVLÍKOVOU.
Po tomto úspěchu se vrhla do dvouetapového závodu Světového poháru „GRACIA ORLOVÁ“. Nasbírala zde velice důležité zkušenosti  po boku takových hvězd jakými je bezesporu olympijská vítězka  Britka NICOLE COOKE, či několikanásobná mistryně světa MARIANNE VOS z Nizozemí. Na mezinárodním etapovém závodě v Jevíčku dojela MONIKA SIMONOVÁ  šestá, na bednu se opět probojovala  v neděli 9. května v Maletíně. Jela se zde desetikilometrová časovka Moravského poháru a MONIKA  brala za skvělý výkon stříbro.
 Suverénní výkon předvedla závodnice Sokola Česká Třebová MONIKA SIMONOVÁ v neděli 16. května. Na programu byl dvacátý ročník náročného cyklistického závodu „OKOLO PASTVINSKÉ PŘEHRADY“. Ženy absolvovaly tři osmnáctikilometrové okruhy z Pastvin přes  Vlčkovice,  Mladkov, České Petrovice, (to bylo velice náročné stoupání) následoval Klášterec nad Orlicí  a osmdesátičlenný peloton  se vracel zpět do Pastvin. MONIKA SIMONOVÁ všem soupeřkám ujela a cílovou pásku protnula s výrazným náskokem.
Kategorie ženy: 1/ MONIKA SIMONOVÁ (1:52:16) TJ Sokol Česká Třebová; 2/ PAVLA NOVOZÁMSKÁ (2:04:48) PELLS Team; 3/ JANA  VYČÍTALOVÁ (2:08:28)  ACS Drak Vrbno.
„Začátek sezóny nebyl špatný, cítím se v dobré kondici, vše se  však motá okolo financí. Jednotlivé závody jsou rozprášeny po celém území České republiky a doprava je dnes velice drahá. Ráda bych poděkovala štědrým sponzorům, kteří mne podporují. Jsou to firmy: Armat, Fitcentrum Apollo, Pila Doleček, Elektro FRANC, Rydo, BB cut a Auto ESO. Velkou zásluhu na dosavadních úspěších má i MILAN DOSTÁL a jeho českotřebovský Cykloservis. Techniku mi opečovává skvěle“, dodala MONIKA SIMONOVÁ.
                                                                                                                      MR.
MONIKA SIMONOVÁ  Foto: Archív Čtř.