Českotřebovský deník 167/2010 (6.6.)                                   
Krajský přebor přípravky dívek skupina B                         

 
Dne 6.6.62010 uspořádal volejbalový oddíl Sokol Česká Třebová B skupinu přípravek dívek. Turnaji přálo počasí a výsledek je vzhledem k umístění v průběžné tabulce uspokojivé, další turnaj se hraje 13.6.2010. 
Výsledky Turnaje 6. 6. 2010 Česká Třebová 

 

B skupina                                          
1. D. Újezd                                        
2. Ústí n. Orlicí                                 
3. Č. Třebová
4. Lanškroun A                                
5. Pardubice                                     
6. Svitavy C

 

Celkové pořadí:
 
1. Polička A                        276
2. M. Třebová                     262
3. Svitavy A                        246
4. Lanškroun A                   223
5. Ústí n. Orlicí                    203
6. Svitavy B                        199
7. Litomyšl                          184
8. D. Újezd                         178
9. Č. Třebová                    169
10. Kunvald                        157
11. Svitavy C                      108
12. Lanškroun B                   98
13. Polička B                        92
14. Pardubice                       83
15. Žichlínek                         72
16. Polička C                        70
17. Polička D                        28        
 
 

 

Volná pracovní místa ve firmě IMS-Drašnar s.r.o.                                                                                  
Firma IMS-Drašnar s.r.o. přijme na HPP zaměstnance na posici lisař/lisařka.
Směnnost: 12 hodinové směny v nepřetržitém pracovním režimu (turnus)
Nástup do zaměstnání: Ihned
Minimální požadované vzdělání: Střední odborné (vyučen)
Pracoviště: Semanínská 2090, Česká Třebová
Náplň práce: Odebírání, opracovávání, kontrola a balení plastových výlisků.
Požadavky: Spolehlivost, pracovitost a časová flexibilita. Schopnost rychle se učit nové věci. Praxe v plastikářské firmě vítána. Kontakt: Jan Gregar, gregar@ims-sro.cz , tel. 464 622 118
 
Multifunkční centrum Hlinsko - Základní kámen poklepám.       Foto Luboš Kozel


  • Město Hlinsko  se koncem příštího roku dočká kulturního zařízení, kde získá reprezentativní prostory, ale také zde najdou zázemí spolky a zájmová sdružení nebo městský kulturní klub. Multifunkční centrum, jehož autorem je profesor architekt Ivan Ruller, vyroste v místě bývalého učiliště. Regenerace opuštěného a nevyužívaného objektu nedaleko sídliště spolu s dostavbou společenských sálů vychází na 150 milionů korun, z regionálního operačního programu získalo město přes 63 milionů, zbývající částku uhradí z úvěru bankovního ústavu a rozpočtu města Hlinska. O financování stavby informovala na čtvrtečním poklepu základního kamene starostka Hlinska Magda Křivanová. Stavbu navrhoval ho významný český architekt. Příprava projektu má dlouhou historii. „Jít do něho znamená  pro město nejen odvahu, ale také mnoho starostí.  V multifunkčním centru vznikne velký sál s pódiem, vhodný k pořádání kulturních akcí. Malý sál umožní projekci filmů, také přednášky a konference. Foyer a galerii využije město pro výstavy moderního umění. Své místo nalezne v centru i jeho provozovatel, tedy Městský klub Hlinečan, který zajistí zázemí pro místní spolky a další zájmovou činnost. V projektu centra bude také zasedací místnost, technické zázemí, sklady,  šatny a další nezbytné prostory.  
    Radní Pernicová otevřela sportovní areál, u jehož zrodu stála jako ředitelka školy                                                               

    Svitavy – Za bezmála 11 milionů korun bylo v areálu Základní školy Riegerova ve Svitavách vytvořeno bezbariérové zázemí pro děti a mládež. Sportovní, relaxační a herní areál vznikl s podporou evropských fondů a peněz ze státního rozpočtu. U zrodu myšlenky oživit zanedbaný park za školní budovou a požádat o prostředky z Evropské unie stála tehdejší ředitelka školy Jana Pernicová, pracující nyní na pozici krajské radní zodpovědné za školství, kulturu a památkovou péči. O dotažení projektu do úspěšného konce se zajímá se stejným zaujetím dodnes, nemohla proto chybět ani v úterý 1. června při slavnostním otevření areálu. „Děti nemohly dostat ke svému svátku nic krásnějšího. Jsem nesmírně ráda, že se nám podařilo peníze získat. Velice si vážím pomoci města Svitavy a všem, kteří si poradili s administrací celého projektu,“ uvedla radní Pernicová. Rekonstrukce probíhala od srpna 2009 do května 2010, dodavatelem byla firma EVT stavby, s. r. o. Realizace byla finančně podpořena dotací z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod, prioritní osa Rozvoj městských a venkovských oblastí, oblast podpory Rozvoj měst, a městem Svitavy jako partnerem projektu. Město navíc podpořilo stavbu i nad rámec dotovaného projektu. Areál tak mohl být doplněn o zahradní domek pro uskladnění sportovních potřeb, o altán, který bude fungovat jako zázemí v případě nepříznivého počasí a jako alternativní prostor pro výuku, a o kamerový systém, jehož účelem je podpořit bezproblémové užívání areálu. Úprava dosud nevyužívané a neudržované plochy v areálu školy napomůže vyřešit nedostatek volně přístupných sportovišť v dané oblasti města a současně umožní dětem a mládeži s tělesným omezením zapojit se do vhodných sportovních aktivit. „Sportovně-relaxační bezbariérové prostředí je určené pro trávení volného času dětí, mládeže i dospělých z celého města. Kromě zimního období bude areál přístupný denně od 16 do 20 hodin. Po dohodě se správcem je možné zapůjčit sloupky a síť pro volejbal nebo tenis, případně dojednat jinou provozní dobu,“ doplňuje ředitelka školy Milena Baťková.)
     
    Dny chleba 2010, Pardubice  za účasti hejtmana i pražského arcibiskupa         

     
    3. června proběhla v Pardubicích tradiční akce pekařů, mlynářů a jejich dodavatelů „Dny chleba 2010". Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů uspořádal již 16. Ročník akce „Dny Chleba", která přinesla několik zajímavých setkání, prezentací, seminářů a soutěží. Zahájení akce se zúčastnilo mnoho zajímavých hostů jako např. hejtman Pardubického kraje Radko Martínek nebo pražský arcibiskup Dominik Duka. Mluvilo se nejen o vývoji strojního zařízení, vybavení pekáren, ale také o přípravcích a produktech pro pekaře a cukráře.Na akci „Dny Chleba" nechyběla ani pravidelná soutěž „O nejlepší chléb roku". Této akce se letos účastnilo více než 30 pekařských firem z celé republiky, které přihlásily 43 soutěžních voňavých vzorků.... Foto Luboš Kozel