Českotřebovský deník 173/2010 (12.6.)                                                      

Na webu jízdní řády  již najdete českotřebovský Terminál Jana Pernera.                                             

Je to zřejmě v souvislosti se červnovou změnou jízdního řádu. Od září, kdy bude tato změna také platit, již bude všechno jinak. Současné staveniště bude  mraveništěm lidí, budou zde parkovat  v podzemí automobily na u nového nástupiště  autobusy. Bude to už úplně jinak než dnes, budeme si zvykat na nové prostředí. Už aby to bylo...
 

Fotbalový turnaj přípravek na Lhotce - Memoriál  Vlastimila Voleského                                            

 Deset minut před devátou hodinou ranní  nastoupili na posekaný trávník na hřišti u lhotecké sokolovny českotřebovské mažoretky a hráči přípravek pěti týmů: FK Česká Třebová, Sokol Rybník, Sokol Libchavy, Baník Vamberk a TJ Lanškorun, aby hned po deváté hodině zahájil první zápas malých sokolů z Rybníka a Libchav.  Každé utkání se hrálo na dva patnáctiminutové poločasy, aby se po té kopalo po třech pokutových kopech, které zvýšily atraktivitu soutěže. I tyto dosažené výsledky byly pomocným hodnocením v celém turnaji. Turnaj pořádal Sokol Lhotka ve spolupráci s lhoteckým Osadním výborem, osobní zášitu nad turnajem převzal  JUDr. Martin netolický, poradce hejtmana Pardubického kraje. Turnajem žila celá Lhotka a během celého dne sem přišla opravdu velká spousta lidí, a také poníci a nejmladší z šesti oslíků pana Klimeše z Kojovce. Výsledky turnaje jsem zatím do uzávěrky tohoto deníku nedostal, náladu z dopoledního zápolení ukazují následující fotografie. 
 
 
Den dětí z hvězdičkou mohl přinést více peněz  pro handicapované                                                                                        

Vybraná částka činí 6483 korun a poputuje dětem s handicapem. Velké poděkování za pomoc s organizací patří především panu Luboši Bäuchelovi. Dále pak šermířské skupině Balestra, studentkám ze Střední zdravotnické školy za zajištění soutěží, dobrovolným hasičům z Knapovce, skupině Farida Dance, Taneční škole Česká Třebová, zvukaři Pavlu Cibulovi a moderátorovi Ondřeji Pokornému. Poděkování rovněž patří všem známým a příbuzným za pomoc se zajištěním celé akce. Akce to byla velká a vydařená a proto je částka pro Hvězdičku poněkud skromná, stejně jako její předsedkyně. Našli i podnikatelé, kteří tuto akci využili pro svůj zisk  a otevřeli vlastní občerstvení, přiživili se sami na handicapovaných např. v průchodu obchodního domu Mejdr. Není to hanba? Připomenu, že např. ples pro Hvězdičku v České Třebové na kterém bylo 300 lidí  vynesl na 30 tisíc korun, na ústeckém náměstí  se to zdaleka nepodařilo.
 
Na Zámečku byly vyhlášeny podmínky pokusu o rekord                                                                     

Všem dětem ze speciální školy se na Zámečku líbilo, byly se podívat v prvním a druhém patře, kde jsem jim formou pohádky pověděla v krátkosti o stavbě zámku, potom se ty odvážnější  podívaly i do sklepení a hodily si korálek pro štěstí do zámeckého pokladu.
U Zámečku se pak mohly vydovádět na houpačkách, prolézačce a prohlédnout si   přítomné patrony Knoflíkiády, šermířskou skupinu Medieval zastupoval rytíř s dámou a Bleskový Jack dětem předvedl své dovednosti s lasem a bičem, mohly si to i vyzkoušet, chytal je do lasa nebo jim půjčil bič a ukazoval jak se s ním zachází. Další dva paroni, kapela Ramayana a rockový zpěvák Michael se bohužel účastnit nemohli, děti je tak uvidí až v srpnu na Knoflíkiádě.
Děti byly velmi milé a rozhodně doufám, že se finanční prostředky které potřebují podaří s pomocí všech dobrých lidí nakonec sehnat. Snažím se do aukce opatřit věci opravdu zajímavé, originální a netradiční, aby o ně byl zájem. Hledám ještě tři patrony, kteří by na Knoflíkiádu přijeli, jistě se další pro  děti zajímaví účinkující najdou. Všechny děti, které se účastní pokusu o rekord a budou navlékat knoflíky tím také těmto milým dětem pomohou,a ještě mohou získat zajímavé ceny i v ostatních soutěžích. Doufám, že se pokusu o rekord účastní co nejvíce dětí aby vznikla co nejdelší knoflíková šňůra a že se díky sponzorům podaří zajistit do soutěží zajímavé ceny a vše potřebné na tuto akci, budu jim velmi vděčná i za děti.                                                                                                                                                         Krasava Šerkopová