Českotřebovský deník 174/2010  (13.6)                                  

Aktuálně z juda - zisk 11 medailí a vítězství v družstvech mláďat pro TJ Sokol Česká Třebová !!!          

V sobotu 12.6.2010 se konala Velká cena Nového Bydžova o pohár Josefa Verfla. Této mezinárodní soutěže jsme se zúčastnili ve všech vypsaných kategoriích s 21 žáky a dorostenci. Celkově se soutěží účastnilo 25 týmů ze 4 zemí (domácí, Polsko, Slovensko a Ukrajina) a cca 300 dětí. Naši účast je možné označit za velmi úspěšnou, velká gratulace všem medailistům !!!
 
Mláďata:
Sára Horská, do 30 kg          3.místo     Vít Škrkoň, do 34 kg            3.místo    Jan Růžička, do 38 kg           3.místo
Valérie Latová, do 44 kg      1.místo      Lucie Rybková, do 44 kg      2.místo    Dušan Provazník, do 46 kg   1.místo
 
Mladší žáci:
Petra Vávrová, do 32 kg        2.místo  Tomáš Jasanský, do 60 kg     3.místo
 
Starší žáci:
Marek Švestka, do 60 kg      2.místo
 
Dorostenci:
Jiří Havel, do 60 kg                2.místo  Marek Švestka, do 60 kg       3.místo
 
Milé děti, srdečně vás zveme na  PRÁZDNINOVÝ DĚTSKÝ DEN  ve Svinné
v sobotu 17.7.2010 asi ve 1400 hod.  (na hřišti u potoka)
Přijďte si zahrát a zasoutěžit.  Pro dospělé 4.ročník Siláka Svinňáka! Občerstvení zajištěno.   
 
Výtvarný salon ve Svinné bude v sobotu 24. července 2010                                                                    

Bude to  samotřejmě odpoledne, součástí bude stejně jako loni i kulturní vystoupení - koncert, který obstarají bubeníci z Modrého trpaslíka. vše se bude konat ve Svinné na hřišti, v případě nepříznivého počasí v opravené budově školy, kde by již letos byly daleko lepší podmínky než loni, kdy zahnal hudebníky  L. Pospíšila a B. Zatloukala do bývalé školy, i když zde nebylo žádné sociální zařízení.
 
Fotbalisté prohráli. Srch - FK Česká Třebová 4 : 1, poločas 2 : 1.                                                         

Ztratili jsme body i aktivní skóre, věřme že nikoliv náladu a bojovnost. Vše bude třeba dohnat příští týden doma v utkání s Lanškrounem, hraje se v sobotu 19. června . Lanškroun je však při chuti  rento týden porazil poslední Letohrad B vysoko 6 : 1
 
Příští víkend bude v Javorce DEN NADĚJE.                                                                                         

 Títo dnem bude připomenuto dvacetileté působení o.s. naděje v ČR  a 13tileté působení v České Třebové.  Naděje o.s. Česká Třebová je stabilním partnerem Města Česká Třebová a poskytuje sociální a správcovské služby v lokalitě Borek. Její působení má přímý vliv na situaci v lokalitě a i v celém městě. Mnoho sociálně patologických jevů se podaří řešit v samém zárodku. Úspěchem nejsou jen pozitivní věci které se dějí, ale i fakt že mnoho negativních věcí se neděje a mohlo by se dít. Mnohá města se od České Třebové učí a musí vynakládat mnohem větší částky na zvládnutí podobného problému. Vždyť Česká Třebová má dle kvalifikovaných odhadů největší romskou menšinu v Pardubickém kraji a i přesto je zde situace  stabilizovaná. Aby bylo možné dosáhnout dalšího zlepšení zejména ve směru působení na mládež, tak  se připravuje realizace  projektu Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, které má plnou podporu vedení Města Česká Třebová, vedení Pardubického kraje.  V  uplynulém týdnu se osobně do České Třebové přijela podívat i pracovnice Úřadu vlády ČR, Mgr Gabriela Hrabáňová, která vyjádřila novému projektu plnou podporu.  Činnost  takového zařízení   bude zahájena i v současných ne plně vyhovujících podmínkách a současně bude požádáno o přidělení dotace na dobudování  vyhovujícího objektu pro  tuto činnost. Věřme, že se   tento projekt podaří dovést úspěšně k plné realizaci. 
Chtěl bych poděkovat všem, kteří Naději drží palce a budou její práci podporovat i v budoucnosti. 
Přijměte prosím pozvání na Den NADĚJE dne 19.6. do Javorky. Více informací v příloze.    
                                                                                                        Viktor Pešek, vedoucí pobočky Naděje v České Třebové