Juniorky FbK Orlicka Třebovska na Nise Open 2010
v Liberci poznaly porážku až ve finále!                                

Již 3. rokem se naše dívčí mládežnické družstvo účastní turnaje Nisa Open v Liberci. Letos jsme se přihlásily do kategorie dorostenek, kam se celkem přihlásilo celkem 12 týmů. Tyto týmy byly rozlosovány do 3 skupin po čtyřech. Hrací systém byl následující:
Ve skupinách hrál každý s každým 2x15min HČ. Družstva, které ve skupině skončila první a nejlepší družstvo z druhého místa, rovnou postoupila do čtvrtfinále. K těmto týmům byla přiřazená družstva, která uspěla ve vyřazovacích bojích. Dále pak vítězná družstva postoupila do semifinále a ze semifinále vítězové hráli o 1. místo (2x20min HČ) a poražení o 3.místo.
V naší skupině jsme se potkaly s družstvy - FbŠ Bohemians, FBC Liberec, HuTu Team. Na Nisu jsme jely s pocitem, že tato skupina není nejlehčí a soupeři, zejména klub Bohemians a Liberec mají dobré hráčky, a proto pokud chceme uspět, musíme zabojovat.

Náš úvodní zápas jsme v pátek 11.6. odehrály proti "domácím" FBC Liberec. Tento klub výborně pracuje s mládeží, a proto jsme čekaly těžký zápas. Hned v úvodu jsme se prezentovaly dvěmi rychlými góly, které soupeřky zaskočily. Zjistily jsme, že Liberec je hratelný a naše předpověď byla mylná. Tento zápas skončil výsledkem 4:1 a první 3 body do tabulky pro nás.
V pátek jsme pak odehrály ještě jeden zápas a to proti HuTu Teamu. Nikdo z nás netušil, jaké hráčky se pod tímto názvem skrývají, a proto jsme nemohly odhadnout kvality týmu. Celý zápas byl napjatý a hra se přelévala nahoru - dolů. Konečný stav 2:2 znamenal pouze 1 bod do našeho skóre.

V sobotu 12.6. ráno na nás čekal poslední zápas ve skupině proti FbŠ Bohemians. Do zápasu jsme šly s tím, že pokud chceme postoupit ze skupiny rovnou do čtvrfinále, tak musíme vyhrát vysokým výsledkem, jelikož jsme přepokládaly, že tým HuTu, který na tom byl bodově stejně jako my, vyhraje nad svým posledním soupeřem Libercem a bude se o vítězi rozhodovat na skóre (vzájemný zápas byl 2:2). Naše chuť vyhrát a zajistit si tak volné sobotní odpoledne byla tak veliká, že jsme tým FbŠ Bohemians porazily 6:0 a tím získaly další 3 body. K výhře ve skupině přispělo i to, že HuTu nakonec s Libercem prohrál a my tak měly volnou cestu.
 
V neděli 13.6. následovala čtvrtfinálová utkání, kde jsme se utkaly s holkama z Elite Praha. Jediné co jsme o tomto týmu věděly bylo to, že ve skupině dvakrát prohrál a pouze jednou remízoval. Tento zápas, díky naší bojovnosti a držení se "naší hry", skončil výsledkem 3:1 pro nás, čímž jsme si zajistily účast v semifinále. V poledne jsme pak nastoupily proti družstvu FA ŠKO-ENERGO Mladá Boleslav, které velmi dobře známe a hráčky tohoto týmu jsou velmi šikovné. Velmi dobře jsme si byly vědomy toho, že každá naše chyba bude potrestaná, a proto jsme od začátku hrály zodpovědně a protihráčky jsme nechtěly pustit k žádné ohrožující akci. V první půlce byl výsledek nerozhodný 0:0. V druhé půlce začaly padat góly! Prvního gólu a vedení na 10 minut jsem se ujaly my, poté soupeřky po naší chybě vyrovnaly a následovalo 5 minut boje na obou stranách o to, kdo zápas vyhraje. Nakonec jsme 30 sekund před koncem skórovaly a postup do finále turnaje NISA OPEN 2010 byl náš!
Do finále spolu s námi postoupil i tým Picho I, který byl složený z českých reprezentantek na jedné straně a ze slovenské posily na straně druhé. Pic ho I a FA Mladá Boleslav byly týmy, které byly horkými kandidáty na finále. Finálový zápas skončil zaslouženě stavem 10:2 pro Pic ho I a my jsme tak skončily na 2. stříbrném místě. Celý turnaj jsme si skvěle užily! Z letošní Nisy si odvážíme nejen kupu zážitků z bazénu a návštěvy Ještědu, ale i výborné stříbrné místo!  Tímto děkuji všem hráčkám za skvělý výkon a závěrem dodávám - We are One Team....girls!

Soustava FbK OT:  Martina Diblíková (C) - Lexová Michaela, Hamplová Jitka, Kristýna Šedová, Alice Jirušková - Hyksová Linda, Kotlantová Veronika, Bednářová Aneta, Nováková Kristýna, Špatenková Dita, Köhlerová Lucie, Řeháková Zuzana