Přátelský turnaj fotbalových přípravek         
II. ročník Memoriálu Vlastimila Voleského  na Lhotce velmi vydařený             

V sobotu 12.6. se na sokolském hřišti na Lhotce uskutečnil za účasti družstev FK Česká Třebová, TJ Baník Vamberk, TJ Lanškroun, Sokol Libchavy a Sokol Rybník přátelský turnaj fotbalových přípravek ročník 2000 a mladší. Letos se celý turnaj konal  pod záštitou člena zastupitelstva  města Česká Třebová a pardubického kraje JUDr. Martina Netolického, který se osobně zúčastnil zahájení turnaje.  Již od rána bylo jasné, že sluníčko bude pálit celý den a mladí fotbalisté pořádně propotí trička.Po osmé hodině se začínají sjíždět první účastníci turnaje a jako zázemí jim slouží zdejší tělocvična. Na zahájení předvedly dvě vystoupení mažoretky ze skupiny Krokolky pod vedením Lenky Slavíkové. Vystoupení se líbilo a mažoretky sklidily zasloužený potlesk přítomných diváků.
Po upřesnění herních  pravidel turnaje s vedoucími jednotlivých družstev již nic nebrání slavnostnímu nástupu všech zúčastněných týmů. Direktoriát turnaje popřál hráčům dobrý výsledek a hru v duchu fair play a rozhodčí pan Karel Hovorka zahájil první zápas.
V družstvu Libchav a Vamberka nastoupila také děvčata, což je v této věkové kategorii standardní postup a rozhodně byla chlapcům zdatným partnerem. Na konci každého utkání se střílelo po třech penaltách z každého družstva, aby si hráči procvičili střelbu na branku a brankáři mohli vyniknout při některých zákrocích.
Po pravdě řečeno byly to nejnapínavější chvíle celého turnaje, neboť v této chvíli všichni nadšeně fandili a radovali se z každé vstřelené branky. Nejlépe se v celém turnaji dařilo mladým fotbalistům z České Třebové, kteří po třech vítězstvích a jedné remíze získali největší počet bodů a zaslouženě v turnaji vyhráli. Obhájce vítězství Sokol Rybník letos přivezl velmi mladý tým a skončil na pátém místě. Obě družstva si tak prohodila umístění z loňského ročníku.
 
Konečné pořadí turnaje:   1. FK Česká Třebová
                                            2. Baník Vamberk
                                            3. Sokol Libchavy
                                            4. TJ Lanškroun
                                            5. Sokol Rybník
 
Zápasy sledovalo více jak 50 diváků především z řad rodičů hráčů a celá řada cykloturistů, kteří si tak zpestřili chvíli odpočinku na svém výletě. Diváci se jistě nenudili, nasazení malých fotbalistů bylo obdivuhodné a s příjemným občerstvením na grilu, které bylo připraveno v místním bufetu, to bylo jistě příjemně strávené dopoledne. Celý program doplnila možnost vyjížďky s poníky, kterou připravila farma Kojovec. Při závěrečném nástupu byli předány všem účastníkům drobné dárky, vyhlášeni nejlepší hráči jednotlivých týmů. Nejlepším brankářem se stal Jan Novotný ze Sokola Rybník, nejlepším střelcem se 6 brankami Jan Flídr z České Třebové a nejužitečnějším hráčem Matěj Šípek z Lanškrouna. Kapitán vítězného družstva České Třebové pak mohl zvednout nad hlavu pohár pro vítěze.
Na závěr se všichni účastníci turnaje vyfotili na společné momentce před jednou z branek jako vzpomínku na tento turnaj. Zbývá popřát všem mladým nadějným fotbalistům zdraví a herní elán a příští rok zase třeba nashledanou na sokolském hřišti na Lhotce.
Poděkování patří také všem sponzorům turnaje. Generální sponzor KORADO a.s., hlavní sponzoři  OEZ s.r.o. Letohrad  a SOR spol. s r.o. Libchavy, a dále pak firmy Hostálek Werbunk, Výtahy Kvadro, ČSOB, Intech.
 
                                                                                                              Ing. Rudolf Sýkora předseda osadního výboru Lhotka