Plavci TJ Lokomotiva hlásí                                                    


Krajské přebory
22.- 23.května 2010 se v Trutnově konal krajský přebor  12ti, 13ti a 14tiletého žactva, dorostu a dospělých společně pro Pardubický a Královéhradecký kraj. Naše početná výprava získala 37 medailových umístění v individuálních startech a 3 x ve štafetách žactva.
29.května 2010 plavali 10. a 11. žáci v Chrudimi. Místa na stupních vítězů obsadili Tomáš Valenta, Michal Kotnour  a Matěj Švíř.
Časy,zaplavané na krajských přebory jsou kvalifikační pro účast na mistrovství ČR žactva.
Desetiletí budou startovat  o tomto víkendu na Poháru ČR ve Svitavách a nás bude reprezentovat Matěj Švíř, jedenáctiletí se sjedou do Karviné  a náš oddíl bude zastupovat Lukáš Chovan a Tomáš Valenta.
19. a 20. června je v termínové listině zařazeno Mistrovství ČR žactva, kdo se kvalifikoval, není ještě známo.
 
Ladíme formu na republiku.
O uplynulém víkendu  5.- 6. června se naši nejlepší závodníci Radim Špatenka, Matěj Karpíšem, Anna Kluková, Marie  Hájková a trenérka Lída Tmějová zúčastnili jednoho z největších závodů u nás , který je pořádán klubem -  PRAHA 2010 – Arena CUP
Celkový počet 70 startujících klubů z ČR, Polska, Slovenska, Slovinska, Rakouska, Rumunska a jedné závodnice z USA s 506 závodníky a 2345 starty je bezesporu rekordním. I přes útrapy délky závodů a tropického vedra byly závody pro většinu startujících úspěšné,  přinesly řadu osobních rekordů a pokořených limitů na letní mistrovské soutěže.
K vysoké úrovni závodů přispěla i účast kompletní české seniorské i juniorské reprezentace, překonané limity k účasti na Mistrovství Evropy… Naši plavci se umísťovali za polovinou výsledkové listině  (výsledky bez rozdílu věku, všichni dohromady), nejlepší 13. místo Anny Klukové na 200 m prsa. Rozhodně však tyto závody byly  zkušeností, jak se plave na "velkých" závodech!
Dalších 28 závodníků našeho oddílu bojovalo v sobotu v Náchodě a odvezlo si 22 umístění na stupních vítězů. Nádherné  medaile  a ceny  si přivezli Eliška Štichauerová, Matěj Švíř, Denis Hýbl, Ondra Krňávek, Vojta Krňávek, Vojta Novotný, Anetka Kőhlerová, Markéta Zachová, Jakub Švíř, Tomáš Valenta, Anička Valentová , Anička Pucholtová.
Pro 9tileté to byl poslední závod letní sezony, pro ostatní  byly zaplavané časy ukázkou výkonnosti před vrcholnými závody.
                                                                                                                                                                                           R.Ei