ZÚČASTNĚTE SE POKUSU O REKORD
při akci knoflíkiáda 21.8. na Novém zámku u Lanškrouna

Výzva pro všechny děti do 18 let. S přípravou můžete začít právě teď. Pobavíte se a ještě pomůžete handicapovaným kamarádům kteří vaši pomoc potřebují.

Hlavním cílem akce KNOFLÍKIÁDA pořádané 21. 8. na Novém zámku u Lanškrouna je při aukci ručních i jiných výrobků, která bude součástí této akce vydražit finanční částku potřebnou jednak pro 4 děti z dětského domova - Martina, Jarouška, Bruníka a Františka - na pro ně potřebný ozdravný pobyt, a také na zakoupení keramické pece do speciální školy pro handicapované děti, které si modelováním zlepšují jemnou motoriku,jsou velmi milé a šikovné, a na pec se upřímně těší.
Vyzývám děti z celé republiky i ze všech dětských domovů, aby navlékaly na provázek knoflíky velké jako dvoukoruna a větší, a to naplocho, skrz dírky, po navléknutí návlek namotaly na tvrdý papír, aby se nezamotával a co nejdelší návleky přivezly nebo poslaly na Nový zámek u Lanškrouna 159, PSČ 56125 Rudoltice.
Bude lépe, když co nejvíce návleků bude doručeno, spočítáno, změřeno a svázáno předem, aby byl čas už před akcí vše připravit a zapsat, při akci se spočítá a naváže už jen to, co přivezou účastníci akce dopoledne do 12 hodin. Návleky mohou být navazované, knoflíky na provázku navlečené jeden vedle druhého, na navlékání nesmí být použit vlasec nebo silonový provázek.
Soutěže o návlek s nejvíce knoflíky se mohou účastnit děti do 18 let, na návleku musí být umístěna cedulka se jménem, věkem a adresou, tři návleky s nejvíce knoflíky budou odměněny zajímavými cenami.
Budou se měřit, spočítají se knoflíky a návleky se sváží, až vznikne co nejdelší knoflíková šňůra, kterou při akci zkontroluje pozvaný komisař agentury Dobrý den. I tato šňůra bude nabídnuta do aukce různých věcí, jak od známých osobností, kapel i dalších umělců, herců i všech, kteří něco zajímavého a originálního do aukce poskytnou.
Děti budou také soutěžit v tom, kdo přijde na Knoflíkiádu v oblečení, pošitém co nejvíce knoflíky, zase budou tři děti odměněny pěknými cenami. Třetí soutěž bude o co nejzajímavější pokrývkou hlavy pošitou co nejvíce knoflíky, opět tři nejlepší dostanou ceny. Vítězové všech tří soutěží budou navíc od bublináře obléknuti do obrovské bubliny a profesionálně vyfotografováni na památku.
Hledám také na akci patrony, kteří vystoupí bez nároku na honorář a ještě přispějí do aukce něčím zajímavým, mělo by jich být 7, protože je to šťastné zámecké číslo, zatím potvrdili účast čtyři.
Je to rocková kapela Ramayana, která složí a nahraje na pouze dvě originální CD písničku o této akci, s certifikátem že jsou jen dvě, jedno si nechá kapela a druhé dá do aukce. Dalším patronem je šermířská skupina Medieval, která dá do aukce hrudní štít s erbem skupiny. Patronem je také skupina wester-nových dovedností Bleskového Jacka, která svůj příspěvek do aukce zatím tají a rockový zpěvák Michal Holas, který do aukce věnuje jednu ze svých kytar a drobné hudební nástroje. Další patrony jistě do pořádání akce najdu.  Zajímavým předmětem do aukce slíbil přispět i Václav Vydra, František Nedvěd s kapelou, kapela Orchidea, Bulldock, Náhoda i další letos na Zámečku účinkující, informace o přípravách budou průběžně zveřejňovány.  Velmi mě potěšilo, že tuto akci zaštítí a podpoří i Pardubický kraj jako přínosnou a měli by na ni přijet dva členové rady, JUDr. Miroslav Stejskal a Ing. Jana Pernicová, kteří také Knoflíkiádu podporují. Prostředky na zajištění této akce je třeba získat od sponzorů, kterým za to nabízím tradiční i netradiční způsoby prezentace jejich firmy a vřele děkuji.
Pevně věřím, že se díky této akci s celodenním zábavným programem, ve kterém nebude chybět kromě vystoupení patronů i Bublinová show, vystoupení mažoretek, nebo možnost svézt se na koních nebo si zadovádět na skákacím hradě nakonec potřebnou částku podaří pro děti získat. Doufám,že se najdou lidé, kteří k tomu, co se vybere při dražbě přispějí a pro děti se podaří získat jak částka na ozdravný pobyt, tak pro speciální školu z Ústí nad Orlicí na zakoupení keramické pece.
Podrobnosti budou i na www.novyzamek.info, dotazy ráda zodpovím na tel: 776 642 277 a v tisku i dalších mediích budou postupně uveřejňovány informace o postupu pokusu o rekord, patronech a další údaje o přípravě této zábavné akce na konci prázdnin.
Děkuji předem všem, kteří mi jakkoli pomohou k úspěchu této charitní akce pro děti, kteří naši pomoc potřebují, jejich radostí rozzářené oči a milý úsměv za to rozhodně stojí.                                                               Pořadatelka akce Krasava Šerkopová