Českotřebovský deník 202/2010 (13.7.)                                  

Zajímavosti ze Zámečku u Rudoltic                                       

Na Novém zámku u Rudoltic již mají téměř 100 metrů knoflíkového návleku.                                      

Na Zámečku se připravuje celodenní charitativní zábavná akce s pokusem o rekord, kterého se mohou účastnit všechny děti.
Píši Vám jak jsem slíbila kolik celkem už děti navlékly a dopravily na  Zámeček knoflíků.  Knoflíkový návlek už měří celkem 97,34 metrů a je na něm navlečeno 3145  knoflíků. Z toho děti z tábora školy anglického jazyka Holmes English navlékly za  zhruba 8 dní na 64,51 metrů 2648 knoflíků, což je opravdu úctyhodný výkon. Jsem opravdu zvědavá, jestli to nějaká skupinka dětí překoná a už se těším,kdo pošle další návlek a překoná se prvních 100 metrů knoflíkového návleku.   
HLAVNĚ JE NUTNÉ POSÍLANÝ NÁVLEK NAMOTAT NA TVRDÝ PAPÍR, A JEDNOTLIVÉ VRSTVY  NĚČÍM ODDĚLIT, JINAK SE NÁVLEKY MOC ZAMOTÁVAJÍ DO SEBE A DÁ VELKOU PRÁCI TO ROZMOTAT.Někdy musím návlek na mnoha místech i přestřihnout a navazovat, když to jinak nejde oddělit. Komu by přebývaly knoflíky, může je poslat i nenavlečené, větší knoflíky děti navléknou a menší se také všechny využijí, na hry, výrobu různých předmětů z knoflíků a drátu při akcích, do zámeckého pokladu a zbytek dostanou ty  speciální školy na výrobu koláží a dalších věcí s dětmi.  Posílám nějaké ilustrační fotky jak ten návlek a jeho zpracování vypadá. A plakát na akci se šermíři za 14 dní a Iron Festu o týden později a informace o všech připravovaných akcích a jejich programu.   Přeji pěkný den                             Krasava Šerkopová, Nový zámek u Rudoltic
 
VÝZVA  PRO  VŠECHNY  DĚTI   
ÚČASTNĚTE SE I VY POKUSU O REKORD při akci KNOFLÍKIÁDA 21.8.2010 na Novém zámku u Lanškrouna      

 S přípravou můžete začít právě teď. Pobavíte se a ještě pomůžete handicapovaným kamarádům kteří i vaši pomoc potřebují a pro které bude určen výtěžek z aukce zajímavých předmětů při této zábavné akci, do které různými věcmi přispějí i známé osobnosti.
HLAVNÍ SOUTĚŽ Vyzývám děti které nám chtějí pomoci, aby navlékaly na provázek knoflíky velké jako dvoukoruna a větší, a to naplocho, skrz dírky, po navléknutí návlek namotaly na tvrdý papír, aby se nezamotával a co nejdelší návleky přivezly nebo poslaly na Nový zámek u Lanškrouna 159, PSČ 561 25 Rudoltice do 20.8. Bude lépe, když co nejvíce návleků bude doručeno, spočítáno, změřeno a svázáno předem, aby byl čas už před akcí vše připravit a zapsat, při akci se spočítá a naváže už jen to, co přivezou účastníci akce dopoledne do 12 hodin. Návleky mohou být navazované, knoflíky na provázku navlečené jeden vedle druhého, na navlékání nesmí být použit vlasec nebo silonový provázek. Na návleku musí být umístěna cedulka se jménem, věkem do 18 let a adresou, tři návleky s nejvíce knoflíky budou odměněny zajímavými cenami. Mohou se účastnit i skupiny dětí, skupinové návleky budou vyhodnoceny a oceněny zvlášť také pěknými cenami, které budou poslány nebo předány zástupcům skupin.  Budou se měřit, spočítají se knoflíky a návleky se sváží, až vznikne co nejdelší knoflíková šňůra, kterou při akci zkontroluje pozvaný komisař agentury Dobrý den z Pelhřimova, který bude na pokus dohlížet a pokus o rekord kontrolovat.
DRUHÁ SOUTĚŽ Kdo přijde na Knoflíkiádu v oblečení, pošitém co nejvíce knoflíky, tři děti budou odměněnycenami a medailí.
TŘETÍ SOUTĚŽ Bude o co nejzajímavější pokrývkou hlavy pošitou co nejvíce knoflíky, opět tři nejlepší dostanou ceny.
Vítězové všech tří soutěží budou navíc od bublináře obléknuti do obrovské bubliny a profesionálně vyfotografováni na památku.
Podrobnosti budou uváděny i na www.novyzamek.info, dotazy ráda zodpovím na tel: 776 642 277 a v tisku i dalších mediích budou postupně uveřejňovány informace o postupu pokusu o rekord, patronech, příspěvcích do aukce a další údaje o přípravě této zábavné akce na konci prázdnin.                                                                                                           pořadatel akce Krasava Šerkopová

 
Další akce na Novém zámku u Rudoltic v této sezóně                                                                             

24.7. ŠERMÍŘSKÝ DEN šermířské skupiny Balestra a Rytíři Krále Jana předvedou scénky,souboje,střelbu z historických zbraní, přivezou dobové hry a soutěže pro děti
 
 31.7.IRON FEST rockový festival  účinkují kapely: Orchidea,Snaefel,Xindl X,O5 a Radeček, Stejšn,Bulldock,Dvacet facek a Olga Lounová s kapelou.
 
 14.8.   COUNTRY ODPOLEDNE  Kapely: Ponny Expres,Náhoda,Doklobouku, František Nedvěd s kapelou, písničkáři…. westernové dovednosti předvede skupina Bleskového Jacka,
 
21.8. KNOFLÍKIÁDA s pokusem o rekord   Pokus o rekordní návlek s největším počtem knoflíků  vystoupí kapela Ramayana, šermířská skupina Medieval, westernová skupina Bleskový Jack, Michal Holas,J.Hurych,  Bublinová show,mažoretky,moderátoři:S.Celý, Savana, Věra Z. Aukce na podporu zdravotně handicapovaných dětí  zajímavých předmětů,večer zahraje i kapela Arkona.
 
18.9. MYSTICKÁ NOC šermířské skupiny Balestra, hry pro děti, kouzelník,předvádění práva útrpného, kapely  Šutr, Proč ne Band,…ohnivá podívaná na závěr sezony....