Fotbalový klub vyhodnotil úspěšnost mládežnických družstev                            

V pondělí 21. června, n počátku Týdne sportu, se na stadionu Pod Jelenicí konalo pěkné sportovní odpoledne, na kterém se představily českotřebovské sportovní gymnastky  a mladí fotbalisté mezi sebou sehráli exhibiční zápasy. Za přítomnosti svých trenérů a vedení Fotbalového klubu pak byli vyhodnoceni nejlepší fotbalisté jednotlivých mládežnických mužstev.
 
Mladší přípravka „C“
Naše nejmladší a nejmenší naděje hrály okresní přebor mladších přípravek a často hráli proti starším soupeřům, kterých se však nezalekli a nejenom že jim stříleli branky, ale dokonce si vyzkoušeli, jak chutná vítězství. Realizační tým byl tvořen Radimem Dlouhým, Jindrou Burcalem, který musel ze zdravotních důvodu činnost přerušit, Martinem Brejchou a Miroslavem Čapkou.
V jarní tabulce obsadilo mužstvo nádherné 3.místo, když odehrálo 12 zápasů. 5x dokázalo zvítězit, 1x remizovalo a 6x prohrálo, ale má aktivní skóre  26:23. Nejlepším hráčem je vyhlášen  Miloslav Hýbl.
 
Mladší přípravka „B“
Soutěž – krajský přebor přípravek, skupina C Realizační tým tvoří trenéři: Roman Vítek, Jiří Deml, Miroslav Štichauer a Jiří Neugebauer  Až na pár vyloženě nevydařených utkání kluci celou sezónu šlapali a ačkoli jsme hráli většinou se staršími soupeři, utkáni nikdy nebyli jednostranné. Sluší se vyzdvihnout hráče ročníku 2003, kteří nastupovali celou sezónu proti o dva roky starším soupeřům bez jakéhokoli respektu a dá se říci, že patřily mezi opory týmu  Nejlepším hráčem se stává David Štoš.
 
Mladší přípravka „A“
Realizační tým: hlavní trenér: Pavel Petr, asistenti trenéra: Roman Petr a Libor Kotyza, vedoucí mužstva: Stanislav Petr
Tento tým hrál krajský přebor skupinu A   a  předváděl „oku lahodící fotbal“ s mnoha nahrávkami, přímočarými akcemi a skvělými zákroky brankáře. Nejlepším hráčem mužstva je vyhlášen: Vojtěch Hýbl.
 
Starší přípravka „B“
Soutěž – krajský přebor přípravek, skupina C. Realizační tým:  Kubásek Michal, Křivka Lukáš, Kováč Jaroslav a Zita Jakub. Tým, který převážně hrál proti o rok starším chlapcům měl výborné výsledky a dává tak naději, že nejen příští sezóna by mohla být velice úspěšná. Mužstvo se ještě tuto sezónu zúčastní mezinárodního turnaje ve slovenském Svitu a uznávaného prestižního turnaje ve Slovenském Prešově. Nejlepším hráčem se stává: Filip Herclík.

 

Starší přípravka „A“
MNužstvo hrálo krajský přebor ve skupině A  s nejlepšími týmy Pardubického kraje.Realizační tým tvořil: Tomáš Keprt, Daniel  Peroutka, Martin Hudač a Marek Trejtnar. Mužstvo se také probojovalo do krajského finále do Hlinska, kde skončilo na 5.místě v kraji. V zimní části sezóny přivezli kluci téměř s každého utkání medaile. Nejlepším hráčem uplynulé sezóny se stal  brankář Šimon Pecháček.
 
Mladší žáci „B“
Soutěž – 1. krajská třída, skupina B
odehráno        vítězství        remízy           porážky              skóre                      body
18 zápasů         6                  3                     9                   36:44                      21         V tabulce obsadilo mužstvo  7. místo.
Realizační tým tvořilo úspěšné trenérské trio z přípravek: Jaroslav Macko, Roman Müller a Jaroslav Sejkora. Tým často půjčoval hráče pro starší žáky B a tak museli kluci často hrát 2 zápasy. Tým se zúčastní ještě mezinárodního turnaje v Prešově, který absolvoval již v loňské sezóně a bude chtít si minimálně stejné umístění zopakovat. Nejlepším hráčem uplynulé sezóny se stává brankář Lukáš Gremlica.
 
Mladší žáci „A“
Naši mladší žáci od začátku sezóny hráli o nejvyšší příčky. Náš mladý tým tvořený ročníky 1997 a také převážně 1998 útočil až na samý vrchol krajského přeboru, nakonec však skončili na 3.místě
odehráno        vítězství        remízy           porážky              skóre                      body 
    26                     22              1                    3                  101:16                   67
V tabulce krajského přeboru obsadilo tedy mužstvo krásné 3. místo. Realizační tým: Hamerník Jaroslav – vedoucí mužstva Nešický Jiří a Pospíšil Daniel – trenéři Tým přijel 20. června z mezinárodního turnaje v Polsku, kde vybojoval krásné 3. místo, navíc přivezl i individuální ocenění: nejlepším střelcem turnaje se stal se 6ti brankami Jakub Nešický a nejlepším gólmanem celého turnaje byl vyhlášen František Moláček. Ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem týmu uplynulé sezóny.
 
Starší žáci „B“
V letošním ročníku 2009-2010 se náš B-tým starších žáku umístil v krajské 1.A.třídě-skupina B na pěkném 4.místě, když nasbíral 29 bodů při skóre 49:34. Nejvyšší výhru mužstvo zaznamenalo doma proti Libchavám 10:0. Celkově sezónu trenéři hodnotí kladně, jsou spokojeni s umístěním i předvedenou hrou. V týmu se rozehrávali hráči širšího kádru A-týmu a několik mladších žáků, kteří sbírali zkušenosti v kategorii starších žáků. Po celou sezónu vedl tým jako hlavní trenér Petr Felcman a asistentem mu byl Petr Bambušek.
Nejlepším hráčem je vyhlášen: Karel Bočkaj
 
Starší žáci „A“
Hráli krajský přebor Pardubického kraje pod vedením trenérů Josefa Strnada, Jiřího Páska a Petra Macka.  Celou sezónu předváděli pohledný rychlý kombinační fotbal a jejich střelecká bilance činí čtyři a půl vstřelených branek na zápas. To vše však díky horšímu vzájemnému utkání stačilo pouze na 2.místo.
odehráno        vítězství        remízy           porážky               skóre                     body 
26                         23              2                  1                     118:18                   71
Mužstvo se mimo jiné probojovalo do finále Poháru předsedy ČMFS, kde po velkém boji podlehli těsně diviznímu Letohradu 1:2.
Mužstvo se navíc zúčastnilo prestižního celostátního žákovského turnaje v Přelouči, kde v konkurenci ligových týmů obsadili konečné 9. místo. Vedení týmu a klubu děkuje starším žákům za dobrou reprezentaci celého klubu. V žákovské kategorii končícím hráčům přejeme mnoho zdaru v dorostenecké kategorii. Nejlepším hráčem týmu byl vyhodnocen – špílmachr Daniel Vencl.
 
Dorost
Hrál v této sezóně 1. krajskou třídu, skupinu B a skončil na 3.místě, když 19x vyhrál, 1x remizoval a 6x prohrál. Především začátek soutěže nám nevyšel a tak jsme celý zbytek sezóny dotahovali bodové manko. Nakonec jsme získali 58 bodů a velice aktivní skóre: 122:35. Hlavním trenérem celou sezónu byl Jiří Bárta a vedoucím týmu Ladislav Janda. Nejlepším hráčem uplynulé sezóny je: Michal Morkes, který od příští sezóny již bude nastupovat za mužstvo mužů.


Fotografie z tréninku dne 6. května 2010  (mm)