Biker Jaroslav Kulhavý mistrem Evropy i Česka                

Dvojnásobný vítěz Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu Jaroslav Kulhavý má v letošním roce vynikající formu. Pětadvacetiletý český reprezentant, žijící a trénující v Ústí nad Orlicí, dosáhl svého životního úspěchu,
když v izraelské Haifě vybojoval titul mistra Evropy v závodě horských kol.
Východočech Kulhavý, který v letošním Světovém poháru vybojoval jedno třetí a dvě čtvrtá místa, neponechal nic náhodě. Do dějiště šampionátu odcestoval na poslední chvíli, do té doby trénoval doma. „Bylo to správné rozhodnutí. Neměl jsem čas přemýšlet nad tím, jestli mi bude trať vyhovovat a podobně. Nakonec mi sedla, nebyly na ní žádné veké kopce. V průběhu závodu jsem měl technické problémy s přední vidlicí, ale podařilo se mi je vyřešit,“ komentoval letošní mistr Evropy. Druhým nejlepším českým závodníkem byl Jan Škarnitzl, který v českotřebovském závodě dojel dvakrát na druhém místě.
Výsledky mistrovství Evropy: 1. Kulhavý (Česko) 2:07:40, , 2. Flückiger (Švýcarsko) – 40, 3. Fontana (Itálie) -1:37, 4. Sauser (Švýcarsko) – 2:12, 5. Hermida (Španělsko) – 2:23, 6. Soukup (Rakousko) – 3:10... 16. Škarnitzl (Česko) – 7:04
 
Jaroslav Kulhavý slaví letos uspěchy na mezinárodní, ale pochopitelně také na domácí scéně. V České republice v této sezoně nedojel v žádném závodě na jiném než prvním místě!! Dominoval v závodech českého poháru, ovládl také český šampionátu v maratonu
Čerstvý mistr Evropy splnil roli jasného favorita také na domácím šampionátu v cross country, který hostila Kuřim. Kulhavý rozmnožil sbírku svých českých titulů na tři, předcházející získal v letech 2007 a 2008.
Pětadvacetiletý Východočech naplnil očekávání, ovšem jak v cíli sympaticky přiznal, tak docela jednoduché to nebylo. „Trať byla těžká, navíc všechny závodníky trápilo obrovské vedro. Měl jsem toho dost. Nikoho jsem nepodceňoval, ale musím přiznat, že druhý Kristián Hynek mne svým výkonem překvapil,“ prohlásil Kulhavý, který měl v cíli před jmenovaným soueřem k dobru 43 vteřin. 
Výsledky mistrovství Česka: 1. Kulhavý (Rubena Birell Specialized) 1:52:24, 2. Hynek (S+H Superior) +43, 3. Škarnitzl (dimp Giant) +1:57, 4. Vokrouhlík (Factor Bike) +2:24, 5. Boudný Česká spořitelna Specialized) + 4:25, 6. Štybar (Fedea Telenet) + 6:12.
 
Zeptali jsme se, co na letošní skvělé výsledky Jaroslava Kulhavého říká pořadatel a ředitel českotřebovského cyklomaratonu Vladimír Vaněk. Tady je jeho odpověď:
„Strašně mu to přeju. Jsem rád, že jsme vloni navázali korektní spolupráci a že se takový borec stal mediální tváří našeho závodu. Byl to šťastný krok, Kulhavý se letos propracoval do evropské a světové špičky. Pro českotřebovský cyklomaraton je skvělou vizitkou fakt, že má za patrona tak kvalitního závodníka. Budu šťastný, když se Jarda postaví na startovní čáru v České Třebové také v roce 2011.“                                                                                                                             (mm)