Na Lhotce bylo o víkendu pořádně horko                             


LHOTKA CUP 2010                                                               

V sobotu 10.7. se na sokolském hřišti na Lhotce uskutečnil 6. ročník fotbalového turnaje v malé kopané  „ LHOTKA CUP 2010 ".
 Již od rána bylo zřejmé, že sluníčko bude nemilosrdně pálit celý den a hráči se pořádně zapotí. Horko však  bylo i na trávníku, protože žádný s týmů nechtěl dát svojí kůži lacino a chvílemi to pořádně jiskřilo a rozhodčí měli plné ruce práce udržet emoce hráčů v patřičných mezích. Letošního ročníku se zúčastnilo 8 družstev, což svědčí o vzrůstající popularitě tohoto turnaje. Po registraci jednotlivých týmů, mnohdy se vskutku exotickými názvy, je připraveno rozlosování do dvou skupin po čtyřech, kde se hrálo systémem každý s každým. Jednotlivé zápasy určily pořadí ve skupinách a do druhé vyřazovací části byli týmy nasazeny systémem 1 - 4
Část play off byla divácky velmi atraktivní, s případnou prohrou končili ambice jednotlivých týmů a tak se i přes velké horko hrálo ve svižném tempu. O třetí místo se utkali týmy T.J. SOKOLA LHOTKA B a LAPRANTO VENTO, kde prvně jmenovaný zvítězil 2:1 a uhájil místo na stupních vítězů.  Do finále postoupilo družstvo CZ LOKO a T.J. SOKOL LHOTKA A. Zápas se lépe odvíjel pro hosty, kteří se ujali vedení 1:0. Domácí však ve druhém poločase zabrali a vyrovnali na konečných 1:1 v řádném hracím čase. O vítězi tak musely rozhodnout penalty, ve kterých domácí strhli vítězství na svojí stranu v poměru 2:1 a obhájili tak vítězství z loňského ročníku.
Konečné pořadí turnaje:   1.   T.J. SOKOL LHOTKA A             
                                           2.   CZ LOKO
                                           3.   T.J.SOKOL LHOTKA B   
                                           4.   LAPRANTO VENTO
                                    5. - 8.    PC and F, Rudoltice, Naděje, Lacky Team

Diváci, kteří se zastavili shlédnout alespoň některý ze zápasu turnaje, byli jistě spokojeni a to i díky příjemnému občerstvení na grilu, které po celou dobu připravoval provozovatel Občerstvení u cyklostezky.  Při závěrečném nástupu byli předány všem účastníkům drobné dárky a vyhlášeni nejlepší hráč turnaje, kterým se stal P. Absolon, hrající za tým Naděje a nejlepší brankář, kterým se stal L.Štusák, hrající za tým T.J. SOKOL LHOTKA A   Zbývá popřát všem fotbalovým nadšencům zdraví a herní elán a příští rok při 7. ročníku LHOTKA CUPU nashledanou na sokolském hřišti na Lhotce. Kdo se bude chtít podívat na sokolské hřiště dříve může se zastavit při cestě po cyklostezce na malé občerstvení nebo je srdečně zván na některou z dalších akcí. Poděkování patří také všem sponzorům turnaje SOR Libchavy spol. s r.o., ZV KOVO s.r.o., Intech s.r.o.,CZ LOKO a.s., LDM spol. s r.o., MTB s.r.o.

                                                                                                         Ing. Rudolf Sýkora, předseda Osadního výboru Lhotka