Český reprezentant Jiří Magál závodí v dresu Iscarexu      
Během letošního léta zaznamenali příznivci běhů do vrchu velkou zajímavost. Ve výsledkových listinách  Iscarex poháru  a Českého poháru v běhu do vrchu se objevilo (vždy na čelní pozici) jméno českého reprezentanta v lyžování Jiřího Magála. Na závodech pořádaných ČTBK Iscarex se objevoval i v předchozích ročnících a je stále držitelem traťového rekordu v běhu na Králický Sněžník. V letošním létě si vybral řadu závodů Iscarex poháru, které nekolidují s jeho dalším letním tréninkovým programem Bohužel letošní Ceny firmy Iscarex - běhu na Králický Sněžník se zúčastnit nemůže, tou dobou bude někde na alpském ledovci. O svém působení v týmu Iscarex píše i na své webové stránce:  "Mám za sebou druhý závod a druhé vítězství v běhu do vrchu za tým ISCAREX Česká Třebová. Dnešní závod jsem raději začal opatrněji vzhledem k teplému počasí a hlídal si tepovou frekvenci, abych se neuvařil hned po startu. Trať byla podle mě středně těžká, naštěstí pro mě s minimem seběhů. Zhruba v polovině trati jsem si podle času spočítal, že by se dal těsně atakovat rekord trati, tak jsem zrychlil. Kilometr před cílem mi už bylo jasné, že ho nestihnu, tak jsem se vrátil k opatrnějšímu tempu i vzhledem k počasí. Naštěstí byla na trati i jedna občerstvovačka, což je v tomto počasí velké plus. takže jsem se stačil na trati i zchladit. Veškeré info o závodě a výsledky naleznete na odkazu ISCAREX. Teď mě čeká týden soustředění v Harrachově a za týden opět další závody v běhu do vrchu. Takže se opět těším na startovní čáru tentokrát v Rokytnici nad Jizerou..."

Fotografie : Jiří Magál v dresu Iscarexu Č. Třebová v závodě Mladkov - Suchý vrch 17. července 2010 (archiv Iscarex)

Bohatý program běžeckých závodů v srpnu:                       

Sobota 21. srpna - běh Dolní Morava - Králický Sněžník Cena firmy Iscarex.  Trasa 13km, převýšení 963 metrů
Letošní ročník se běží  jako kvalifikace na Mistrovství světa v běhu do vrchu 2010. Start závodu v 11.00 hodin 
Kategorie Muži E, juniorky a junioři a Lidový běh startují na 8. kilometru krasy u Tvarožných děr na trase dloluhé 5 kilometrů s převýšením 520 metrů. Startovné 200 Kč (do 15. 8., později 300 Kč, Lidový běh 100 Kč)
Finanční odměny   v celkové výši 90 000 Kč. Absolutní vítěz v kategorii mužů a žen obdrží pohár "Cena firmy Iscarex". pro všechny účastníky  běhu je po závodě od 16 hodin v Areálu Snů§ v Dolní Moravě připraven zajímavý kulturní program a losování běžecké tomboly v celkové hodnotě 50 000 Kč. Rekord trati: Jiří Magál (Iscarex) 55:36. Anna Pichrtová (X-AIR Ostrava) 1:02:53. Z České Třebové lze do dolní Moravy odjet (a večer po kulturním programu zase přijet) dvěma zvláštními autobusy. Odjíždí ze Slovenské ulice v 6:50. Zpět odjíždí z Dolní Moravy ve 23:00 hodin.
 
Novinka letošní sezóny: SVIN(N)SKÝ KROS                      

Po té co pořadatelé dosavadního Běhu Svinnou od svého projektu ustoupili, přichází následovníci a s nimi nový  závod Jde o majitele firem, se kterými Jan Šimůnek dlouhodobě spolupracuje, t.j. Nový Věk (Milan Dudek)  a New Balance (Pavel Baběrád) a díky nim tak byl do Iscarex poháru  dodatečně zařazen další  závod, který se běží v této lokalitě pod názvem "Svin(n)ský kros.  Tento nový závod bude mít letos nultý ročník a je dodatečně zařazen jak do Iscarex poháru, tak i do Orlické běžecké ligy mládeže. Dík trati je podle kategorií od 200 metrů do 6000 metrů, startovat se již nebude dole na centrálním hřišti ve Svinné, ale  ve sportovním areálu u sídla firmy Iscarex  čp. 59. Závod se poběží v neděli 22. srpna, tedy den po běhu na Králický Sněžník. Prezentace od 9 hodin, start  mládežnických kategorií je v 10 hodin, start hlavního závodu na 6 kilometrů ve 12 hodin. Startovné 50 Kč. Občerstvení zajišťuje TORO Vysoké Mýto včetně opékání selete. Výtěžek ze startovného bude předán na závodě předán rodičům jedenáctiletého Tomáše Nováčka z České Třebové, trpícího autismem.
 
5. pekelný kilometr - sobota 28. srpna 2010                          

Vyvrcholením letošní běžecké sezóny na sjezdovce na Pekláku bude poslední pátý závod série, který se poběží v sobotu 28. srpna odpoledne. Součástí závodu bude také další navazující kulturní a sportovní program  a také vyhlášení výsledků celého "pekelného seriálu" a předání cen ve všech soutěžních kategoriích. podrobnosti na www. peklak.cz.