MONIKA SIMONOVÁ je mistryně republiky amatérů    

Ve dnech 17. a 18.7. se konalo v Klatovech MČR amatérských cyklistů. Tohoto mistrovství se zúčastnila i zástupkyně českotřebovské cyklistiky Monika Simonová, která jela obhajovat stříbrnou pozici, z časovky, z loňského roku. Tento cíl  se jí podařilo naplnit a v časovce skončila opět druhá, i když jak sama říká „před startem jsem pomýšlela na titul, ale nejelo se mi moc dobře, takže sem ráda za stříbro.“  V nedělním silničním závodě, který se jel na 68 km, se podařilo umístění ze soboty ještě vylepšit a Monika Simonová si po samostatném úniku dojela, s velkým náskokem, pro mistrovský titul. Monika k závodu řekla: „velmi náročná trať, únik 25 km před cílem byl naplánovaný už před závodem a vše vyšlo tak jak mělo. Je to zatím největší úspěch mojí kariéry“  Tento měsíc patřil k vrcholům sezóny. Po vítězství na etapovém závodě v Žamberku, byla  Monika pozvána, do výběru České republiky, na světový pohár žen „Tour de Feminin“ v Krásné Lípě.
Můj cíl pro světový pohár bylo hlavně sbírat cenné zkušenosti a absolvovat takto těžký závod, kdy na startu bylo 170 závodnic a během čtyř dnů jsme absolvovaly 450 závodních kilometrů. … dodala závodnice, která skončila na tomto závodě v celkovém pořadí na 96. místě.  
Ráda bych ještě touto cestou poděkovala partnerům se kterými spolupracuji a bez kterých bych nemohla tyto závody absolvovat. Jsou to firmy ARMAT, Fitcentrum APOLLO, Elektro FRANC, RYDO, Pila DOLEČEK, BB CUT a Auto ESO.                    (mp)

VÝSLEDKY:
Silnice ženy1. Monika Simonová (TJ Sokol Česká Třebová) 2:01,07, 2. Hana Doležalová (Varta TJ Sokol Králův Dvůr) 2:05,17, 3. Romana Daněčková (Loko Krnov) 2:06,42. Časovka ženy – 1. Barbora Hirmanová (Duratec team) 25:46, 2. Monika Simonová (TJ Sokol Česká Třebová) 27:04, 3. Lenka Sýkorová (Volvo Auto Hase) 27:34.
 
MONIKA SIMONOVÁ ÚTOČÍ NA METY NEJVYŠŠÍ                                                                          

Českotřebovská cyklistka MONIKA SIMONOVÁ zažívá hvězdnou kariéru i letos. V neděli 23. května vyhrála za  nepříjemného lijáku třiadvacetikilometrovou časovku v Libině, která byla součástí Moravského poháru. Na stupni nejvyšším stála i o týden později, opět při závodě Moravského poháru. Při horské časovce (13 km) na sedlo Skřítek nedala žádné soupeřce šanci a suverénně zvítězila. Bednu si nenechala ujít ani v posledním květnovém víkendu. Na osmnáctikilometrové   časovce Českého poháru „O pohár města Hradce Králové“ skončila mezi českými reprezentantkami na výborném bronzovém stupínku. Ve čtvrtek 3. června se jelo v Hradci Králové kritérium   „Velká cena města Hradec Králové“. Na pětadvaceti atraktivních okruzích  zdolaly cyklistky 30 km a MONIKA SIMONOVÁ stála opět mezi nejlepšími závodnicemi na 3. místě. Hned druhý den  odjela na mezinárodní etapový závod Haná tour. Ve třech dnech zde  cyklistky absolvovaly kritérium, časovku i silniční závod. Mezi českými ženami obsadila MONIKA třetí příčku, lepší byla pouze LADA KOZLÍKOVÁ  Dukla Praha a KATARINA HRANAIOVÁ Sparta Praha. V silné  mezinárodní konkurenci skončila v první desítce.  Talentované českotřebovské jezdkyni se pravidelně daří na etapovém závodě, který pořádají žamberečtí pořadatelé začátkem července. Nejinak tomu bylo i letos. Etapový cyklistický závod Velká cena města Žamberk se konal v rámci Moravského poháru. V sobotu dopoledne se jela časovka na 12 km, odpoledne okruhy městem, kde závodníci absolvovali celkem 39 km, a v neděli se jela náročná horská etapa. Jelo se za velkého vedra, na start se postavilo 83 závodníků. V celkovém pořadí  kategorie žen vyhrála MONIKA SMONOVÁ, závodnice Sokola Česká Třebová, která vedla již po časovce a svůj náskok postupně navyšovala. Kategorii žen celkově vyhrála MONIKA SIMONOVÁ (3:22:15) TJ Sokol Česká Třebová. Před JANOU VYČÍTALOVOU (3:22:10)  ACS Drak Vrbno a LADISLAVOU PETRAŠOVOU (3:41:05) Cykloprofi Holice.
„Se začátkem sezóny jsem zatím  spokojená, bohužel se mi nepodařilo sehnat dostatek prostředků na pořízení časovkářského speciálu se kterým bych měla šance i na mety nejvyšší. Zatím musím jezdit časovky na klasickém silničním kole“, postěžovala si MONIKA SIMONOVÁ.     MR.  Foto: MONIKA SIMONOVÁ