TSR Streetball Cup 2010  Memoriál Mistra Jana Husa   3. července 2010        


Výsledky 13. ročníku
Turnaj družstev:
1. TSR UHK ( Pavel Pour, Petr Čížek, Milan Škop, Jiří Škop – Hradec Králové/Česká Třebová)
2. Chrlič ( Mikuláš Dylowicz, Viktor Nováček, Martin Kopecký, Aleš Horák – Česká Třebová)
3. PEPE LOPEZ (Viktor Pruša, Jiří Krejčí, Michal Zábojník, Karel Kovář – Brno)
4. FRIŠAS  ( Martina Fridrichová, Tereza Staňková, Tomáš Mahler, Tomáš Faltýnek – Hradec Králové)
Individuální soutěže:
Nejlepší trojkař: Tomáš Mahler (Hradec Králové)
Nejlepší smečař:  Tomáš Mahler (Hradec Králové)
Nejkurióznější koš: Marek Trejtnar (Česká Třebová)
 
Jako již tradičně i letos se první prázdninový víkend uskutečnil v České Třebové streetballový turnaj pod hlavičkou TSR.  Tato sportovní akce si již získala pevné místo na mapě streetballových turnajů, proto se  i letos na již 13. ročníku  Memoriálu Mistra Jana Husa zúčastnilo celkem 11 týmů. Přes horké letní počasí se do areálu ZŠ Ústecká sjelo přes 40 nadšenců z Hořic, Hradce Králové, Žamberka, Litomyšle, Svitav, ale i z Bystřice pod Pernštýnem, Olomouce, Brna a samozřejmě z České Třebové, aby bojovalo o celkové vítězství, hodnotné ceny a tradiční putovní pohár. 
I letos si našlo cestu na turnaj několik příchozích diváků, kteří nejprve viděli klání ve dvou základních skupinách, v nichž se o postup do vyřazovací části bojovalo až do posledního kola. Před touto finálovou částí probíhaly oblíbené dovednostní soutěže, které měly opět vysokou úroveň. Hned dvě si letos odnesl Tomáš Mahler z Hradce Králové, který se stal nejlepším trojkařem a smečařem. Loňské vítězství v soutěži o nejkurióznější koš pak obhájil Marek Trejtnar z České Třebové.
Vrcholem dne se však staly zápasy o nejvyšší příčky. Z obou naprosto vyrovnaných semifinále nakonec do finále postoupil tradiční sběratel úspěchů na tomto turnaji tým CHRLIČ tvořený z hráčů domácího basketbalového klubu a po šesti letech i tým TSR UHK složený z hradeckých i českotřebovských hráčů. Třetí příčku nakonec obsadil tým PEPE LOPEZ z Brna, který přenechal hradeckému FRIŠAS nepopulární bramborovou pozici. Finále pak nabídlo nádhernou podívanou, když si oba týmy nedaly nic zadarmo a několikrát se vystřídaly ve vedení. Štěstí se nakonec přiklonilo k týmu TSR UHK, který zvítězil těsně 16: 14 a mohl tak za tónů jihoafrických vuvuzel převzít pohár pro vítěze.
Letošní ročník byl jedním z nejvyrovnanějších a nejdramatičtějších. Přesto se opět hrálo fair play a bez vyhrocených emocích, k čemuž přispěla i aktivní účast několika dívek, které příjemně obohatily celý turnaj. Za pořadatele bych touto cestou chtěl poděkovat všem sponzorům a partnerům, kteří se podíleli na letošním ročníku a pomohli tak uspořádat tradiční basketbalový turnaj v našem městě. Celé sportovní klání se neslo v přátelském duchu, což je ta nejlepší pozvánka na 14. ročník Memoriálu Mistra Jana Husa v roce 2011!
(mtr)
 
 
           Vítězové  TSR UHK                                                                                         Zápasy
 
                          Boje družstev                                                                                    Finále
                 Soutěž smečování                                                                                (Foto Marek Trejtnar)