Hokejbalové ohlédnutí                                                   

I v letošním roce vzešli z řad hráčů Lokomotivy Česká Třebová reprezentanti pro národní tým a to:

Štěpán Švec - bronzový na Mistrovství  světa v Mostě U-18 a

Martin Voleský stříbrný na Mistrovství světa v rakouském Villachu U-20

1. Štěpán Švec s Jaroslavem Badzikem                                          2. Martin Voleský č. 23                                                

Letošní sezóna byla pro hokejbalisty, zvláště pro tým staršího dorostu úspěšná. Pod taktovkou Jiřího Jebouska a Kamila Švece si jako nováček vybojoval v nejvyšší  soutěži  - extralize SD účast v Play off, kde nakonec obsadili  velmi pěkné  šesté místo. Cenným úspěchem je fakt, že před velkým okresním rivalem z Letohradu, který je dlouhodobým účastníkem této soutěže. V letošním roce se také konalo Mistrovství světa v kategoriích U-16 a U-18 v Mostě, kam se i přes velké síto během několika soustředění a škrtání hlavních trenérů nakonec probojoval Štěpán Švec. A to především zásluhou své dravosti a bojovnosti. V průběhu šampionátu patřil  Štěpán k oporám týmu, který nakonec obsadil třetí příčku. Jak již v několika posledních letech, byla cesta úspěchu položena na tom, jak během čtyřiceti osmi hodin dvakrát porazit výběr Slovenska. Ale letos se díky remíze v prvním utkání a prohře v druhém musel Štěpán spokojit s bronzovou medailí. Ale jistě je jeho výkon příslibem do budoucích let a to nejenom pro reprezentační výběry. 
Reprezentační dres si v kategorii juniorů U-20 v rakouském Villachu oblékl i Martin Voleský, který především svým pohybem patřil k těm neaktivnějším hráčům na hrací ploše. Díky tomu svým východočeským křídlům Luxovi a hradeckému Hrubému pravidelně servíroval gólové přihrávky, ale vzápětí  si opět plnil své úkoly bránícího hráče. Poprvé v historii juniorských šampionátů došlo na tzv. penaltový rozstřel, protože tým Slovenska i náš výběr měl po odehrání základní skupiny stejný počet bodů, ale i skóre. Naši mladící  tuto infarktovou situaci zvládli s ledovým klidem a proměnili všechny čtyři nutné nájezdy a východní sousedi jen dva, takže Češi byli ve finále. Ve finále  ale museli mladící reprezentačního výběru Jiřího Mašíka sklonit hlavu před tradičně vítězně naladěnou Kanadou. Martin tak po osmi letech, kdy ve Švýcarsku vybojovali zlato Lukáš Deml a Tomáš Macků mohl převzít z rukou prezidenta ISBHF Dominica di Gironimo další medaili – tentokráte stříbrnou.
 
Hoši děkujem …                                                                                                                                                                  (ba)