Českotřebovský deník 227/2010  (6.7.)                                   

Změna termínu posledního Pekelného kilometru                                                                                                                        

Z důvodu konání veteránského mistrovství světa v běhu do vrchu a dalších atletických soutěží bude finále letošního Pekelného kilometru přesunuto ze soboty 28. srpna na středu 25. srpna. Časový program zůstane stejný jako u regulérního Pekelného kilometru. Po závodě bude slavnostní vyhlášení a posezení. Během celé akce budou pro děti připravené atrakce (nafukovací hrad a trampolína).
Eko Bi s. r. o.,  Semanínská 2050,  Česká Třebová
Vypisuje výběrové řízení na profesi: správce multifunkčního dopravního terminálu  /Bezručovo náměstí/

Požadujeme : střední odborné vzdělání / vyučen / 
pracovní aktivitu,komunikační schopnosti, zodpovědnost
Nabízíme :
odpovídající finanční ohodnocení včetně zaměstnaneckých benefitů, kvalitní firemní zázemí
Předpokládaný nástup : 15. září 2010
Písemné nabídky se strukturovaným životopisem zasílejte na adresu :
Eko Bi s. r. o.,  Semanínská 2050 560 02  Česká Třebová
Obálky nutno označit nápisem  :  „VÝBĚROVÉ  ŘÍZENÍ NEOTVÍRAT “
Uzávěrka nabídek: do  18. 08. 2010
K výběrovému řízení budou uchazeči vyzváni telefonicky.
Kontakt a bližší informace:  personální oddělení  Valachová Iva tel :  731 449 801 email : iva.valachova@ekobi.cz

Mezi sloupky na Nádražní ulici, ani na terminálu Jana Pernera žádné řetězy nebudou.

Pouze byl využit výrobek, který je takto předem připraven, bez otvorů na řetězy se  sloupky nevyrábí.  Sloupky budou zabraňovat tomu, aby automobily vjížděly na dlážděný chodník a  zvyšují tedy bezpečnost chodců, také dětí.   Nakonec projíždět budou touto ulicí automobily maximálně třicítkou.

 

 

 

Kauza záchrany ústeckoorlického nádraží dále pokračuje, zdá se k lepšímu a rozumnému cíli                                              

 V sobotní Mladé frontě DNES dne 7. srpna bude materiál Martina Filipa, jehož součástí má být obsáhlejší vyjádření Správy železniční dopravní cesty  k "Průjezdu uzlem v ÚO..." (podepsané náměstkem gen. ředitele SŽDC Ing. Komárka - Ing. Konečným). Nyní se také připravuje  důkaz toho, že vybavení, které  SŽDC vložilo při animaci do "vstupního objektu",  přezdívaného předním  ústeckým architektem "zastávka Kerhartice" lze přenést do staré historické budovy a ukázat, že to je možné.  Toto veřejné prohlášení SŽDC je významná a důležitá věc, zvláště ve spojení s tím, že budova nádraží byla určena jako kulturní památka hodná záchrany a také využití. Zachránit (tedy nezbourat) nádraží a současně jej ignorovat a  stavět v jeho okolí další zbytečné a drahé budovy to je přece zvláštní politika státu, nezdá se vám to? Pokud nyní vznikne jakási větší harmonie, dosáhne se konečně cíl, ke kterému  směřovalo občanské sdružení nádraží nedáme. Dosavadní představa byla jiná: Nádraží chcete zachránit, tak zajistěte jeho rekonstrukci a využití, my se budeme koukat a stavět v okolí za peníze daňových poplatníků další zbytečné budovy (a estakády, přemostění atd..)..
 
Zájem ministra Bárty o ústecké nádraží je oprávněný (příspěvek do Orlického deníku)                                                       

 Bohužel se stalo to, čeho jsme se všichni obávali. V rámci rozpočtových škrtů přišla řada i na projekt přestavby železničního uzlu v Ústí nad Orlicí. Ministr dopravy Vít Bárta (VV) nařídil investorské Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) významné seškrtání plánovaných výdajů. Naše občanské sdružení i SŽDC má nyní za úkol přesvědčit ministerstvo dopravy, aby ze zastavených projektů vyjmulo náš ústecký. Pakliže se nám to podaří, nebude to zadarmo. Za oběť padne úvaha o stavbě druhé výpravní budovy, jejíž existence je vzhledem k rozpočtovým možnostem neobhajitelná. Za své krátké působení však ministr Bárta ke Staré dámě vyslal pozitivní signál. Při cestě vlakem z Prahy do Ostravy, která se uskutečnila minulý pátek, byl bývalým ministrem dopravy Gustávem Slamečkou přesvědčován, že by bylo nejlepší budovu zbourat, ale že je tu skupina lidí, která chce budovu zachránit a žádá její opravu. Podle ČTK Bárta odpověděl, že je to oprávněné a že je nádherná. Pakliže se nám podaří termín zahájení prací uhájit, i tak bude výsledný projekt pro zdejší občany nepříliš příjemný – na nádraží to z města budou mít dál, než je tomu dosud. Důvodem je požadavek ústeckého městského úřadu vybudovat nové dopravní spojení k nádraží, které by lépe propojilo Kerhartice se zbytkem města. Devět set obyvatel Kerhartic bude mít lepší spojení s městem, ale díky tomu bude mít čtrnáct tisíc lidí delší cestu k nádraží. Buďme tedy alespoň rádi, že se se stavbou plánované estakády za sto milionů korun i nadále počítá a odložme úvahy o dvou výpravních budovách v době, kdy státní kasa má příslovečně jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou.  
                                                                                                              Martin J. Kadrman, předseda Nádraží nedáme!, o.s.
 
REKORD  NA ZÁMEČKU v RUDOLTICÍCH BUDE                                                                                                            

Děti se o letošních prázdninách nudit nemusí, mohou se přidat a účastnit se pokusu o rekord, který bude vyhodnocen při Knoflíkiádě.

Na Novém zámku u Lanškrouna- nebo jak je místní název " Zámečku" se kromě dalších zábavných akcí, jako bude 24.7.Šermířský den nebo 31.7. druhý ročník rockového festivalu Iron Fest připravuje také celodenní charitativní akce s pokusem o rekord, která proběhne 21.8.
Její název Knoflíkiáda napovídá, že se o rekord pokoušíme z knoflíků, děti mohou navlékat na provázek knoflíky velké jako dvoukoruna a větší, naplocho, skrz dirky,namotat na tvrdý papír, aby se návlek nezamotal do sebe, označit cedulkou s jménem, věkem a  adresou pro zaslání případné výhry a posílat na adresu: kastelánka Nový zámek 159  561 25 Rudoltice, heslo Knoflíkiáda.
Je třeba odeslat návleky s předstihem tak, aby přišly nejpozději do 20.8.
Do 5.8. už děti navlékly a poslaly nebo dopravily na Zámeček kolem 170 metrů navlečených knoflíků, na návleku bude přes 7000 knoflíků a vážit už bude kolem 18-20 kg.  Navlékat mohou všechny děti, některé se třeba z různých důvodů doma nudí, nebo jsou  upoutané na lůžko a nemají co dělat, nebo děti na táborech,soutěžit o největší počet navlečených knoflíků mohou jednotlivci i družstva nebo skupiny dětí.Družstva budou vyhodnocena zvlášť, a ještě může soutěžit každý za sebe. Při akci proběhnou tři soutěže a v každé budou pěknými cenami oceněna první tři místa.Přítomní vítězové budou navíc při akci oblečeni bublinářem do velké bubliny a vyfotografováni na památku.
1/  o návlek s nejvíce knoflíky, soutěž pro jednotlivce i kolektivy
2/  kdo přijde na akci v oblečení pošitém co nejvíce knoflíky
3/  kdo přijde v pokrývce hlavy pošité co největším počtem knoflíků
První dětský tábor,školy která vyučuje angličtinu Holmes English dokázal za 8 dní navléknout přes 60 metrů knoflíkového návleku, tím nasadily děti hodně vysokou laťku všem ostatním družstvům a uvidíme, jestli tento výkon někdo dokáže překonat. Každý, komu přebývají knoflíky je také může poslat, všechny se využijí.  Informace o programu nejen této akce i další podrobnosti a nejnovější informace jsou na www.novyzamek.info.                                                                                                    Krasava Šerkopová