Českotřebovský deník 246/2010 (25.8.)                                  
Rozhovor s vicemistrem světa   

Co předcházelo letošnímu turnaji MS?
Mistrovství světa juniorů (U20) se koná vždy jednou za dva roky a tomu je uzpůsobena příprava a také výběr reprezentantů. Trenér reprezentace Jiří Mašík se svým asistentem sleduje hráče po celou sezónu a ty nejlepší si pozve na přípravné kempy, kde si hráče otestuje a začíná pomalu  formovat ideální třiadvacítku hráčů, kteří nakonec odcestují na mistrovství světa.
Na první kemp si trenér pozval 50 nejlepších hráčů a z nich postupně vyšlo oněch 23 reprezentantů. Letos proběhlo takových soustředění pět. První dvě během zimního období se konala v Plzni v hokejbalové hale. Další dvě soustředění proběhla v nedaleké Chrudimi a poslední soustředění, ze kterého se již odjíždělo do Villachu v Rakousku, kde bylo letošní mistrovství světa, proběhlo v Hradci Králové. Na prvních soustředěních šlo trenérům hlavně o to, zjistit jak jsou hráči technicky a fyzicky vybaveni, kdežto na dalších kempech se už převážně trénovaly herní situace, jako například založení útoku, obranný systém, oslabení a přesilové hry.
 
Jak jste úspěch na MS oslavili?
Na oslavy nebylo mnoho času, když jsme dohráli finálový zápas a při závěrečném vyhlašování převzali stříbrné medaile za druhé místo, museli jsme se rychle zbalit a vyrazit směr ČR. Každý z nás se po náročném šampionátu už těšil na zasloužený odpočinek. Malá oslava proběhla cestou domů v autobusu, ale jak už jsem říkal, byli jsme hodně unaveni a tak to nebylo nic velkého.
 
Jaký bude osud juniorského reprezentačního týmu v další sezóně?
Po každém mistrovství světa se stávající juniorský reprezentační tým rozchází vzhledem k tomu, že MS je jednou za dva roky a hráči v kategorii juniorů mohou hrát pouze 2 roky. Ale je hezké, když se s klukama spolu setkáme v nějakém extraligovém zápase. A ti nejlepší  mají šanci se probojovat do národního družstva mužů na MS příští rok do Bratislavy.
 
Jak využiješ zkušenosti z mistrovského turnaje v domácím týmu?
Zkušenosti z reprezentace  ČR a účasti na  dvou mistrovstvích světa a loni Mistrovství Evropy v Německu mi vynesl hned dvě nabídky od mužských extraligových týmů. Jedna nabídka přišla z OEZ Letohrad a druhá z družstva Alfa Pardubice. Po delším rozhodování manažer p. Badzik podepsal mé roční hostování do Pardubic, kam již celé prázdniny jezdím  3 x týdně trénovat.
 
Od hokejbalu není daleko k lednímu hokeji. Neláká tě to? Jakým dalším sportům se věnuješ?
Já mám rád snad všechny sporty. Od šesti let jsem chodil do Ski klubu v České Třebové a běhal na lyžích. To mi bylo perfektní průpravou do dalších let a ještě nyní  z toho těžím. Práte se na hokej? Hokej mám rád a dokonce hraji Česko-třebovskou městskou ligu, ale hokejbal je pro mě sportem číslo 1.
Sportovní program na září: 

Fotbalový program na září
Sobota 11.9. FK Č. Třebová A - SK Chrudim - krajský přebor od 17 hodin
Sobota 11.9. FK Č. Třebová - Bystré I. A třída dorostu od 14:45 hodin
Neděle 12. 9. FK Č. Třebová B - Rychnov na Moravě  I.B třída od 17 hodin
Neděle 12.9. FK Č. Třebová - SK Chrudim - krajský přebor st. a ml. žtáci od 13:30 a 15:15 hodin
Sobota 25.9. FK Č. Třebová A - Vysoké Mýto A - krajský přebor od 16:30 hodin
Sobota 25. 9. FK Č. Třebová - Horní Újezd I.A třída dorostu od 14:15 hodin
Neděle 26. 9. FK Č. Třebová B - Semanín I.B třída od 16:30 hodin
Neděle 26. 9. FK Č. Třebová - Litomyšl - krajský přebor ml. a st,. žáci od 13.00 a 14:45 hodin.
Úterý 28. 9.    FK Č. Třebová A - Srch - krajský přebor od 16:39 hodin
 
Tenisové turnaje Za Vodou
11. a 12. září Turnaj dorostenci (Josef Mareška)
18. a 19. září Turnaj dospělých (Alan Brusenbauch)
 
Hokejbal začíná: 

Neděle 5.9  Muži 1. kolo 10:00 Loko ČT : Jokerit Chrudim
 
Sobota  11.9   Mladší žáci 10:00 a 11.30 Loko ČT : Hradec Králové
                        Extraliga SD 14.00 Loko ČT : Kert Park Praha
                        Muži 2. kolo 16:30 Loko ČT Autosklo Pardubice B
 Neděle  12.9   Extraliga SD 14.00 Loko ČT : Alpin Kladno
 
Neděle  12.9   NHbL SD B 10.00 a 12:00 Loko ČT : Jokerit Chrudim
 
NÁBOR KARATE  

SK Karate KA Česká Třebová pod vedením Michala Čáslavského (III. DAN) pořádá nábor nových členů od 9 do 100 let. První setkání zájemců se uskuteční ve středu 15. září v tělocvičně gymnázia od 18 hodin (vchod přes hřiště). Bližší informace na telefonu 733 579 385