Českotřebovský deník  247/2010 (25.8.)                                 
Volební strany mají svoje čísla:

Po losování, které proběhlo dne 25.8. na českotřebovské radnici  byla šesti volebním subjektům v České Třebové určena tato čísla:
1. KSČM
2. Koalice pro Českou Třebovou
3. Nestraníci s podporou TOP 09
4. ODS
5. Strana soukromníků ČR
6. ČSSD
V tomto pořadí budou uvedené volební strany a seskupení uvedeny na volebních lístcích.
 
Naděje na Kozlově  

Naděje o.s. Česká Třebová pokračuje ve svých aktivitách pro místní děti i o prázdninách. Poslední uspořádanou akcí byl výlet na rozhlednu na  Kozlově..Výletu se zúčastnilo   13 odvážných dětí . Cestou na kopec se děti učili poznávat stromy a keře a někteří nalezli i pár hub. Vylézt na  rozhlednu do výšky 33 metrů není nic jednoduchého a chce to trochu odvahy. Děti z Borku se ničeho nebojí a na vrchol vylezli i nejmladší z nich . Odměnou jim byl krásný výhled do krajiny a na okolí České Třebové. Po návštěvě rozhledny jsme si prohlédli chatu Maxe Švabinského.                                                                                                         Za Naději Jan Holub
 
FIRMA IMS - DRAŠNAR BUDE MÍT 20. NAROZENINY

Na sobotu 18. září připravuje firma IMS - Drašnar v Semanínské ulici (Za Národním domem) “Den otevřených dveří” firmy u příležitosti dvaceti let existence v čase od 9 do 12 hodin. Firma bude v tento den v částečném provozu (především lisovna). Po skupinkách budou pracovníci firmy provádět prohlídku s výkladem, v nástrojárně bude možné prohlédnout v akci především “super” stroj (HSC obráběcí centrum). Pro návštěvníky a hosty zahraje v největší hale firmy - montáži bluegrasová kapela z Mladé Boleslavi. Pro návštěvníky firmy je také připravena ve vstupní hale výstavka výlisků, zajímavých elektrod a pod., fotografie z historie firmy s komentářem a také zajímavá soutěž o věcné ceny. Zveme Vás na návštěvu !
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 18. září od 9 - 12 hodin
 
Běh naděje a Kolo naděje v České Třebové

Měsíce září a říjen budou ve znamení sportovních a kulturních charitativních akcí, pořádané Richardem Neugebauerem v několika městech okresu Ústí nad Orlicí. Město Česká Třebová bude mít možnost hostit rovnou dvě sportovní charitativní akce. První z nich "Běh naděje" se uskuteční dne 11.září od 15:00 hod. v parku Javorka a o dva týdny později 25.září se může každý zúčastnit akce "Kolo naděje" (start v 10:00 na cyklostezce ve Lhotce). I když se jedná o sportovní akce, je zván každý bez rozdílu věku, pohlaví a fyzické zdatnosti. Cílem akce je, za drobné startovné podpořit boj proti rakovině a současně udělat i něco pro své zdraví. Současně jste srdečně zváni na koncert Františka Nedvěda, který se uskuteční 2.října od 18:00 hod. v Kulturním domě Letohrad. Vstupenky budou od 1.září v předprodeji v Informačním centru Letohrad nebo formou e-mailové objednávky na adrese kulturni.akce@gmail.com. Cena vstupného 150 Kč.

 
Začíná hokejbalová sezona   

Po několika letech opět na hřiště vběhnou mladší žáci, ale i  dorostenci v extralize 

Letní přípravu zahájili nejdříve extraligoví dorostenci, po kterých přišla na řadu tradiční hokejbalová letní škola. Tento rok měla již svůj VI. ročníku zúčastnilo se jí víc jak 20 hokejbalovo-hokejové mládí. Poté se na place objevila hrstka mužů, která se postupně vracela z dovolených a jako poslední na scénu příjdou záložní straší dorostenci, kteří svoji část sezony zahajují až na konci září. Ostatní týmy vběhnou do zápasového kolotoče už 11. září. Přípravou jim bude první kolo Českého poháru o poslední srpnové sobotě od 9.00 hodin se s Letohradským béčkem utkají extraligoví dorostenci a od 15.00 hodin prosti svitavským hráčům nastoupí muži za podpory dorostenců.

 

Dorostenci opět v extralize

Tým vstoupí do své druhé sezony a to už bez opor jako bylo brankařské duo Šmíd Procházka a také vítěze kanadského bodování a reprezentanta Martina Voleského.Ale i odchod Mikuleckého nebo Hyksi bude pro trenéra Jebouska citliví. Tým byl již v jarní části doplněn několik mladíky a do branky by se snad měl vrátit Partik Mazal, který by se měl stát oporou týmu vedle bři Švecových, Mrštného, Vostrčila a dalších borců, kteří spolu již několik sezon objíždí hokejbalová kolbiště. Ale rozhodně je v této sezoně nečeká žádný lehký soupeř a o každý bodík se budou muset hodně rvát.

 

Muži

Po té co odmítli i přes velmi lákavou svazovou nabídku vstoupit do rozšířené I. Ligy Východ společně s Poličkou, Autosklem B, Hradcem Králové B. Odešli do extraligy na hostování Voleský a Válek do Autoskla – bývalé DDM Alfa Pardubice a do Letohradu Hruška. Díky posunu několika dorostenců budou mít trenéři k dispozici nekompletní tři
pětky. Ale v částečně oslabené tabulce týmu nejlepší regionální soutěže v republice se snad tým okolo Petra Kvasničky neztratí ve spodní části tabulky.

 

Regionální dorostenci

Béčko dorostu opět ztratilo několik hráčů, ale ve volných losech extraligy zde budou sbírat své zkušenosti extraligoví mladší dorostenci z Letohradu či spíše ze Svitav okolo Jiřího Tesaře .  A oporou týmu bude jak již několik sezon brankář Radek Štarman.

 

Přípravka – se proměnila v mladší žáky 

Po několika letech ve službách přípravky se tým zúčastní regulérní sezony v které sehrají několik desítek dvou zápasů. Mladíci většinou ještě věkově patří mezi hráče přípravky, Ale tak tomu v letošní sezoně bude ve většině týmů. Uvidíme, jak se jim bude po letní přípravě v rámci letní školy dařit v nelehké soutěži.