Českotřebovský deník 251/2010  (29.8.)                                 
Fotbalisté počtvrté vyhráli a vedou tabulku krajského přeboru 


Sobotní počasí nebylo ideální střídaly se přeháňky a občas vysvitlo i slunce. Fotbalistům ale přálo, zvláště v I. poločase, kdy se skóre zápasu ve prospěch domácích rychle zvyšovalo. V poločase byly na kontě  Třemošnice čtyři branky. Potom domácí tak trochu přestali hrát a nechali iniciativu hostům, kteří měli několik šancí a v 55. minutě dokonce stříleli penaltu a šanci využili.. Třebovský brankář sice vystihl směr střely, ale zabránit gólu nedokázal    Do konce utkání se pak již skóre nezměnilo vyhráli, jsme 4 : 1. Nástup do podzimní sezóny tedy připomíná sezónu jarní, FK Česká Třebová se stává štikou v rybníce krajského přeboru., Zatím vede beze ztráty bodu,  má za sebou výhry nad Lanškrounem (2:0), Hlinskem (1:0), v Pardubicích (1:2)  a nyní také v zápase s Třemošnicí (4:1). Vůbec to nejsou a nikdy nebyli lehcí soupeři. Tři utkání ovšem sehrál na domácím hřišti, takže je těžké sázet na závěrečnou podobu tabulky. všichni bychom si přáli, kdyby neporazitelnost vydržela. Zlepšil se věrnost fanoušků, na sobotní zápas přišlo 250 diváků. rozhodně byli s výsledkem spokojeni, ale také i s výkonem řady hráčů. Svědčil o tom potlesk při střídání. Rok 2010 je tedy ve fotbalu rokem dobrým, ať takto pokračuje dál!  Příští týden hraje 4.9. FK Č. Třebová v Holicích. Fotografie z II. poločasu zápasu (včetně  té nešťastné penalty)  Ještě douška: Dobrý dojem udělal také dorost, který porazil v předzápase dosud vedoucí tým tabulky - Jaroměřic u Jevíčka  5 : 1)
 
Historická budova nádraží v Ústí nad Orlicí definitivně zachráněna  

 S radostí Vám oznamujeme, že budova zůstává definitivně stát. Ministerstvo dopravy dalo pokyn Správě železniční dopravní cesty (SŽDC, investor), aby připravilo projekt počítající se zachováním budovy. K té budou cestující přivedeni podchodem. Nová budova, která svým vzhledem byla veřejností kritizována, se stavět nebude! Na schůzi 20.2. to za bouřlivého potlesku členů o.s. Nádraží nedáme! oznámil technický náměstek generálního ředitele SŽDC Pavel Mathé.  Velmi Vám všem děkujeme za přízeň a prosíme, zůstaňte s námi. Poslední bitva je před námi, a pokud ji zvládneme, vyhrajeme válku, kterou jsme vyhlásili aroganci moci, betonové lobby a úředníkům, kteří před čtyřmi lety svým nezájmem odsoudili budovu z roku 1874 k demolici.
Poslední bitvou o Starou dámu je snaha přimět příslušné organizace (České dráhy a SŽDC) ke kompletní opravě tohoto krásného baráčku. Jednání v nejbližších dnech zahájíme.                                                                                            OS Nádraží nedáme!.
 
Připomeňme si únorový Orlický deník, (23.2.) ve kterém se píše:

Jen nezůstat napůl cesty
Skutečnost, že ministerstvo dopravy dalo souhlas se změnou projektu přestavby ústeckého nádraží se zachováním historické nádražní budovy, komentoval ústecký starosta slovy: „Správu a dopravu železniční cesty musíme brát velmi vážně jako profesionály, ale až doteďka nám říkali, že to nádraží tam překáží těm nejrychlejším kolejím. A já mám velký strach, aby to nezůstalo napůl cesty, tedy nové nádraží nebude, na staré nikdo nebude mít prachy a bůh ví, jestli kvůli tomu se bude vůbec stavět někdy koridor. Co ale musím říci za město, co má za zlé občanskému sdružení, že kvůli němu se výstavba koridoru zdrží teď už podle mého nejméně o dva až tři roky. Máme krizi a od září loňského roku tu mělo být ubytovaných dvě stě až tři sta pracovníků, měli tu jíst, pít, utrácet peníze. A to tady není,“ připomněl starosta. Podotkl také, že jen změna projektu přestavby ústeckého nádraží bude stát dalších možná až padesát milionů korun. Na adresu „Staré dámy“, za jejíž záchranu sdružení Nádraží nedáme! usiluje, Richard Pešek prohlásil: „Nejde o Chrám svatého Víta, takovéto sudeťácké architektury je plný Šluknovský výběžek, plné Opavsko nebo Karlovy Vary.“  - V další části  rozhovoru starosta řekl, že se bojí, abychom abychom naši snahu nezastavili. A také neopomněl říct, že způsob využití budovy jej nenapadá. Co však říci zapomněl je to, že se touto otázkou město dosud seriózně nezabývalo!                      OS Nádraží nedáme!:
 
Reakce na článek Co mi vrtá hlavou....

Chtěl bych reagovat na článek osoby V.V.  Situaci v parku na Zámostí prověřím a zjednám nápravu. Vím však, že v tomto parčíku  nejsou všechny pozemky města a zjistím tedy také majetkové poměry. Nařídím pracovníkům firmy Eko Bi, aby zjistili další nedostatky na mobiliáři v celém městě a upravili zeleň u gymnázia. Tolik k racionálním podnětům pisatele V.V.  K invektivám, především směrem k fotbalistům, se nehodlám vyjadřovat. Pouze mě mrzí tento úzce zaměřený pohled a doporučil bych pisateli, aby se přišel někdy podívat do areálu FK a svoje názory porovnal se skutečností. Doufám, že pisateli odpoví k uvedenému slovnímu napadení někdo z početných příznivců fotbalu. Děkuji za upozornění.                                                                           Dobromil Keprt místostarosta

Vychází Čt. zpravodaj září 2010. Během pondělí 30.8. bude  distribuován do prodejen a stánků v úterý 31.8. pak předplatitelům Zářijový zpravodaj má celkem 108 stran.

Dostihový den v Pardubicích.

Dostihy v Pardubicích byly ve znamení Slovenského dne. Navíc 4. dostih (Velká cena SKANSKY - letní cross country) byl zároveň i kvalifikací na velkou Pardubickou. Akce se zúčastnil také hetman Radko Martínek, ale byli tam i další Třebováci. foto Luboš Kozel:.