Zveme Vás na AGILITY  VÍKEND  S FITMINEM             

Ve dnech 4. a 5. 9. se na Podhorku v České Třebové sjedou čtyřnozí sportovci z blízka i zdaleka ( Prahy, Krnova , Moravské Třebové i Šumperka…) , aby poměřili své a také páníčkovy schopnosti překonat trať plnou překážek skokových, prolézacích , proplétacích i přelézacích  a to co možná bez chyby a co nejrychleji.  No ano. Budou se zde konat AGILITY závody .
V sobotu 4. 9.. se koná již 5.ročník PODHORSKÉHO SKOKU . Jedná se o závody především motivační – tedy pro začínající. Proto mají otevřeny hned 2 kategorie:
BAŽANTÍCI –  zde jsou  začínající pejsci a psovodi, kteří na velké oficiální závody ještě nejezdí, ale chtějí si ,,osahat“ závodní atmosféru.  Mají samozřejmě řadu úlev a trať i pravidla jsou zjednodušena. Cílem je prokousat se od startu do cíle a zjistit, zda svého čtyřnohého parťáka dokáží udržet na trati i přes lákavou vůni grilovaného kuřete či svůdný pohled psí krasavice.
Pro psovoda je to často první zkouška, zda si zapamatuje trať v časovém limitu a nezabloudí ve změti čísel.
ZAČÁTEČNÍCI – sem přicházejí ti, co už se na ,,opravdové“ závody  chystají nebo si je i vyzkoušeli, ale nejsou si ještě příliš jistí nebo pejsek potřebuje ještě motivační pomůcku při vedení.
ZÁVODNÍCI – název kategorie říká vše. Žádné úlevy, závodí se podle Soutěžního řádu KA a pravidla jsou přísně dodržována.
SENIOR – VETERÁN – i starší psovodi si rádi zazávodí . Není však fér, aby soupeřili s kolegy o 30 i 40 let mladšími. Také starším pejskům adrenalin ze závodů chybí, a i když chuť skákat je veliká, svým mladším kolegům stačit nemohou.
V neděli 5. 9.  jsou připraveny  oficiální závody   FITMIN  CUP – PODHORKA .
Začínat budeme Jumpingem , poté budou následovat zkoušky A 1, 2 a 3. Pro oba dny je začátek stanoven na 8,30.
V sobotu předpokládáme ukončení kolem 17 hod, pak bude následovat specialita – SKOK  MOHUTNOSTI, který potrvá asi 1 hodinu. V neděli bychom měli končit v 15,30 hod.
Je připraveno chutné občerstvení, ale dobrou náladu si musíte přinést sami a místo vstupného ji štědře rozdávat. Vždyť mezi závodníky budou i ti, kteří budou stát na startu poprvé ( a to nemluvím jen o dětech, i dospěláci si zde často odbývají svou premiéru).
Agility totiž můžete začít ve věku útlém  i pokročilém a se všemi možnými i nemožnými rasami  chlupáčů.
Tyto závody jsou opravdu pro všechny, kteří mají rádi aktivní činnost se svým psím kamarádem.
Na všechny se těší pořadatelé ZKO Podhorka, Česká Třebová
Přihlášky či dotazy zasílejte na mail: Chrastilova@seznam.cz