Na největším turnaji na světě obsadily ženy FbK Orlicka Třebovska páté místo!


Největší mezinárodní florbalový turnaj na světě, 4000 hráčů a hráček, 250 týmů z 16 zemí celého světa, 700 zápasů během čtyř dnů – to vše je skryto pod názvem CZECH OPEN. Tento turnaj v letošním roce oslavil již své osmnácté výročí. Tým žen OT vyrazil, už podruhé, na tuto akci a dovezl si nečekaný úspěch.
Hráčky OT startovaly v kategorii žen, kde se sešlo 56 ženských týmů rozdělených do 16 skupin. Soupeřkami ve skupině nám byly týmy Hellsinek z Finska, Koebenhavn z Dánska a tým Cirkus Praha z České republiky.
Tým odjel na turnaj po týdenním herním soustředění a na předvedené hře a následně i výsledcích to bylo znát! Holky se poctivě celé léto připravují na první ligu a svým výkonem na CzechOpenu všem dali jasný vzkaz, že nechtějí hrát o poslední příčky.
Značně okleštěná sestava, nově se zapracovávající hráčky, čtyři juniorky, a následné zdravotní potíže, to vše se překonalo a holky dokázaly vybojovat čtvrtfinále a nakonec skončit na krásném pátém místě!!!
Ve skupině jsme jasně dominovali a všechny soupeře herně převyšovali. Ve vyřazovacích bojích jsme narazili na přední týmy první české ligy i extraligový tým z Maďarska. Osudným se nám stalo až čtvrtfinále, kde jsme odehráli velmi dobrou první část zápasu, ale bohužel pro zdravotní potíže a únavu jsme v druhé půlce nedokázali držet krok se soupeřem a byli vyřazeny. Holky i přes velkou únavu a spoustu zranění odehrály celý zápas důstojně a bojovně. Turnaj byl výkonově velmi vyrovnaný a hráčky si zaslouží velkou pochvalu a obdiv zato, že dokázaly odehrát i tři velmi těžké zápasy za den pouze v 7-8 hráčkách a bojovat až do konce.  Výsledek turnaje je odměnou za tvrdou dřinu, dobrou přípravu a chuť sportovat.  Tento výsledek je velkým úspěchem ženské složky florbalového klubu Orlicko Třebovsko.
Úspěšná sestava: Beranová Helena (brankářka)
Čížková Lucie, Šedová Kristýna, Zindulková Markéta (obránci)
Drvoštěpová Renáta (kapitánka), Dokoupilová Daniella
Žatečková Adéla,  Kašparová Andrea, Krátká Anna, Bednářová Aneta, Hyksová Linda (útočnice),  Typl Jiří (trenér)
Fotografie:  (Z leva nahoře) Šedová, Hyksová, Dokoupilová, Žatečková, Drvoštěpová, Čížková, Typl
(Z leva dole) Bednářová, Kašparová, Beranová, Zindulková, (chybí Krátká)