Konference Asociace učitelů španělštiny na Gymnáziu Česká Třebová              

V sobotu 18. září 2010 od 10:00 se na českotřebovském gymnáziu již podruhé uskuteční konference Asociace učitelů španělštiny. Stejně jako v minulém roce bude budova gymnázia hostit vyučující  španělštiny z celé České republiky a lektory a odborníky ze Španělska a španělsky mluvících zemí Latinské Ameriky, kteří v České republice působí. Zúčastní se přednášek a workshopů tématicky svázaných s výukou reálií v hodinách španělštiny.
Hostem a také prvním přednášejícím bude atašé venezuelské ambasády, pan Héctor Castillo Angulo, který účastníkům přiblíží moderní architekturu Venezuely. Dále budou následovat přednášky a workshopy vedené specialisty na výuku španělštiny. Eva Kotrčková (CERMAT Praha) povede seminář zaměřený na výuku reálií a kultury španělsky mluvících zemí hrou a dalšími zábavnými formami. Tomáš Kupka (Gymnázium České Třebová) představí práci s hispánským filmem ve výuce. Miroslava Aurová (Filosofická fakulta JU České Budějovice) se zaměří na využití přísloví ve výuce reálií a rozšiřování slovní zásoby.
Závěr bude patřit nakladatelství Klett a prezentaci nových publikací k výuce španělštiny. Samotní autoři, Tomáš Kupka a Miroslava Aurová, zde též poprvé představí novou cvičebnici z nakladatelství Klett se vzorovými testovými úlohami k nové maturitní zkoušce ze španělštiny.
Asociace učitelů španělštiny (AUŠ-APE) je institucí, která v České republice sdružuje většinu vyučujících španělštiny všech typů a stupňů škol. Jejím úkolem je zprostředkovávat svým členům nové informace z oboru, o stipendijních programech pro učitele, o soutěžích, pomáhá školám v hledání vyučujících španělštiny, spolupracuje s ambasádami španělsky mluvících zemí a s mnoha zahraničními a tuzemskými vydavatelstvími didaktických materiálů. Ročně pořádá několik konferencí s přednáškami odborníků z oboru, prezentacemi učebnic apod. Více informací na www.aus-ape.cz.