Českotřebovský deník 279/2010  (26.9.2010)                         
Hokejbalově vítězný víkend 

Extraliga staršího dorostu:   Lokomotiva Česká Třebová : Hradec Králové  7 : 1
prozatím vedou tabulku extraligy

II. NHbL: mužů Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Česká Třebová  1 : 2
Branky Loko : Broulík , Kvasnička  prozatím bez prohry v soutěži po 4. kolech
 
SD NHbL   Lokomotiva Česká Třebová  B : Jokerit Chrudim   3 : 0   a 3 : 2
Uvodní kolo regionální soutěže dorostu

komentáře budou k dispozici zítra

Zprávy z ledního hokeje  

Kurs bruslení má změnu - není ve 13,00, ale již ve 12 hodin, přidávám opravenou pozvánku:
 
Další zajímavý přátelský zápas hokejistů bude v sobotu 2. 10.  od 14 hodin
 Soupeřem je Závodní hokejová Pardubice (největší hvězdou je Evžen Musil) - viz http://www.zhpce.cz/ , vstupné 20,- Kč
 
Rozjíždí se prodej permanentek:
Od pondělí 27.září 2010 začíná předprodej permanentek na mistrovská utkání mužů v sezóně 2010/2011.
Permanentka na sezení na 12 domácích utkání základní části stojí 400,- Kč. Permanentka na stejný počet utkání bez zajištění sedadla stojí 300,- Kč. Držitelé permanentek s místenkou budou mít svoje místa v celé sezóně rezervovaná místa i na play off a vybrané doplňkové zápasy, hrané na ZS Na Skalce. Tyto zápasy se však už budou platit normálně. Loňští předplatitelé mají svá místa rezervovaná pro koupi do 6.října včetně. Pak budou je jejich místa nabídnuta do prodeje ostatním. Prodej  bude probíhat obvyklým způsobem (objednávka a pozdější vyzvednutí) v INFORMAČNÍM CENTRU na městském úřadě v otevírací dobu. 
 
Fotbalisté v sobotu opět zazářili, porazili vysoko Vysoké Mýto 5 : 1, v poločase vedli již  3 : 0. Více na fotbalovém webu.

Student Agency zahajuje podzimní prodej jízdenek, letenek a zájezdů za akční výhodné ceny 

V nabídce jsou zpáteční mezinárodní jízdenky za cenu jednosměrné, letenky a exotické zájezdy za mimosezónně nižší ceny
26. září 2010. Skupina Student Agency, přední provozovatel dálkových autobusových linek a největší prodejce letenek v ČR zahájí 1. října prodej mezinárodních zpátečních autobusových jízdenek za speciální snížené ceny. Současně se na plno rozeběhne prodej letenek a exotických zájezdů za mimosezónně atraktivní ceny.  Zákazníci si tak budou moci pořídit zpáteční jízdenky do řady atraktivních destinací, jako jsou například Benátky, Paříž, Milano a další za ceny standardních jednosměrných jízdenek. Letenky a exotické zájezdy jsou v nabídce za mimosezónně nižší ceny a nabízí například osmidenní pobyt na Kubě (all-inclusive) za 18 391 Kč – a to včetně všech poplatků. Nabídka autobusových jízdenek je časově omezena a platí pro cestování v podzimním období. Tehdy zákazníci mohou vyrazit na výlet či dovolenou v době, kdy památky a atraktivní turistická místa jsou méně přeplněna dovolenkovými turisty. To jim umožní si svůj pobyt lépe prožít, více vidět a navíc strávit jej v období kdy v České republice bude několik volných dnů díky podzimním státním svátkům. Od 1. října si mohou zákazníci zarezervovat mezinárodní zpáteční jízdenky za cenu jednosměrné  na následující autobusové linky.

destinace

CENA zpáteční jízdenky OD

Paříž

1 850 Kč

Hamburg

1 650 Kč

Berlín

750 Kč

Hannover

1 650 Kč

Wolfsburg

1 550 Kč

Brémy

1 650 Kč

Magdeburg

850 Kč

Drážďany

500 Kč

Mannheim

1 550 Kč

Saarbrücken

1 650 Kč

Brusel

1 950 Kč

Lucemburk

1 950 Kč

Metz

1 850 Kč

Remeš

1 850 Kč

Benátky

1 400 Kč

 
Pro nákup jízdenek platí následující podmínky:
·         prodej od 1. 10. 2010 do 30. 11. 2010
·         jízdenku je nutné ihned zakoupit – není možná rezervace
·         zákazník si musí pevně zvolit datum odjezdu i návratu
·         první cesta z ČR / SR v termínu od 15. 10. 2010 do 30. 11. 2010
·         návrat do 10 dnů od první cesty
·         platí pro jízdenky typu FLEXI bez možností dalších slev
·         jízdenku není možné stornovat nebo měnit (nevyužitá jízdenka propadá bez nároku na náhradu)
·         nabídka platí pouze pro vybrané spoje, počet míst ve spoji omezen
 
Vedle zpátečních mezinárodních autobusových jízdenek za cenu jednosměrné dává Student Agency do prodeje také podzimní cenově výrazně výhodné exotické zájezdy a také letenky – a to jako zpáteční a včetně všech poplatků.
U letenek jsou to například destinace:
Řím za 1 960 Kč (tam i zpět včetně všech poplatků)
Dubaj za 6 295 Kč (tam i zpět včetně všech poplatků)
New York za 12 250 Kč (tam i zpět včetně všech poplatků)
U exotických dovolených lze zmínit například:
Kuba, 8 dní all inklusive včetně všech poplatků za 18 391 Kč
Dominikánská republika, 8 dní all-inclusive včetně všech poplatků za 19 421 Kč
Srí Lanka, 8 dní all-inclusive včetně všech poplatků za 18 041 Kč
Více informací se zákazníci dozvědí odkudkoli z České republiky na internetových stránkách www.studentagency.cz, www.dovolena.cz, nebo na pobočkách v Praze, Brně, Ostravě, Karlových Varech, Plzni, Liberci, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Olomouci a Zlíně.

 

Odborář Ing. Jaromír Dušek kandiduje do Senátu v našem obvodu za Zemanovce. Třebovákům píše:

Kdybych měl popsat cestu, která mě přivedla ke kandidatuře do Senátu, bylo by to krátké povídání. Ve dvaapadesátém jsem se narodil v Dolní Dobrouči v rodině bývalého sedláka, připraveného nejenom o veškerý majetek, ale i o střechu nad hlavou. Práce mého otce u železnice mě přivedla ke studiu na Střední průmyslové škole železniční v České Třebové. Po maturitě jsem vystřídal řadu železničních stanic a opět jsem se ocitl v České Třebové na zdejším nádraží s červenou čepicí na hlavě.
Po roce 1989 jsem, místo do té doby nemožného profesního postupu, zvolil práci v čele odborové organizace místní železniční stanice v nově založeném Odborovém sdružení železničářů. Tato práce pro železničáře mě přes různé funkce v tomto svazu dovedla v roce 1995 do čela tohoto odborového svazu.  Po více než deseti letech v této funkci se mi podařilo vybudovat z OSŽ silnou, bohatou, vlivnou a respektovanou organizaci nejen v České republice, ale i v rámci Evropy. Po desetiletí se nám dařilo čelit různým snahám o likvidaci železnice, která by postihla statisíce občanů České republiky. Podílel jsem se na přípravě a změnách řady zákonů, které dodnes slouží ku prospěchu celého státu.
Za roky ochrany železničářů jsem si vytvořil nejen řadu přátel, ale i celou řadu vlivných nepřátel. Ani hrozby, výhrůžky, ani pomluvy mě neodradily od snahy zabránit korupci, jakékoliv nespravedlnosti a bezpráví. Proto jednomu z mých přátel nedalo moc práce mě přesvědčit, abych jako nestraník kandidoval do Senátu za okres Ústí nad Orlicí, kde trvale žiju.
Jsem přesvědčen, že nejde-li Senát zrušit jako zbytečná instituce, je nutné jej maximálně využít ve prospěch regionu, za který je příslušný senátor zvolen. Vzorem je mi německá komora regionů, kde každý senátor prosazuje a obhajuje zájmy svého regionu a poskytuje servis starostům měst a obcí pro optimální využití všech zdrojů finančních prostředků k posilování a rozvoji regionu. Mým cílem je prosazení přímé demokracie, tj. přímá volba starostů, hejtmanů i prezidenta, referenda nejen na úrovni státu, ale i měst a obcí na veškerá závažná rozhodnutí. Je totiž téměř nemožné zkorumpovat většinu občanů města, obce, na rozdíl od několika zastupitelů či členů vlády. Chci přispět k lepšímu postavení našeho regionu v rámci republiky, ke spokojenému životu nás všech. Budu rád, když mi v tom svým hlasem pomůžete.                                                                    Ing. Jaromír Dušek, Dolní Dobrouč 535
 
Bacrie o.s. by chtělo poděkovat všem návštěvníkům,

 kteří navštívili Osadu Křivolík dne 18. 9. 2010 při příležitosti Festivalu Živého Pravěku. A jelikož na příští rok plánujeme ve stejný termín třetí ročník, budeme velmi vděčni za zpětnou vazbu a vaše názory. Prosím, pokud můžete, sdělte nám je prostřednictvím formuláře na stránce: http://festival-ziveho-praveku-2010.vyplnto.cz/ . Vaše názory a odpovědi jsou zcela anonymní. Pokud uvedete i emailovou adresu budete zařazeni do slosování o láhev naší Sviňské medoviny. Všem, kteří odpovědí, předem děkujeme.

Lanový park bude v provozu už pouze 2. a 3. 10. 2010 a 9. a 10. 10. 2010 od 10:00 do 17:00 poslední nástup, ostatní dny pouze na objednání pokud provoz umožní příznivé počasí.

Českotřebovský zpravodaj - říjen 2010 je v tiskárně.

  Při přípravě dosáhl dalšího rekordu v počtu stránek - 116 stran, z toho 16 barevných, především díky komunálním a senátním volbám.  I tak zůstala bohužel řada příspěvků v zásobě na další vydání v listopadu, aspoň těch, které mohou počkat.....
Společnost KABELOVÁ TELEVIZE CZ s.r.o. vypisuje výběrové řízení
na pozici „obchodní manažer“ pro lokalitu Česká Třebová

Popis pozice:  Samostatné vedení obchodních jednání a prezentace služeb společnosti (osobně i telefonicky), aktivní vyhledávání a získávání potencionálních zákazníků prostřednictvím nabízení služeb společnosti, budování a posilování vztahů se stávajícími zákazníky - komplexní poskytování informací o nabízených službách, důsledné vyřizování požadavků zákazníků, příprava a realizace obchodních i marketingových akcí na podporu prodeje. Součástí práce bude tvorba nabídek, uzavírání smluv a spolupráce na marketingových iniciativách společnosti
 
Požadujeme: ukončené SŠ nebo VŠ vzdělání,  velmi dobré komunikační schopnosti, obchodního ducha a profesionální vystupování,  zkušenosti na obchodní pozici v přímém prodeji služeb výhodou, samostatnost, důslednost, spolehlivost, flexibilita a iniciativní přístup,  trestní bezúhonnost,  uživatelskou znalost práce na PC (MS Windows, Outlook, Internet), ŘP skupina B – aktivní řidič
 
Nabízíme:   různorodou a pestrou práci s lidmi, zázemí stabilní a dynamické společnosti, odborné zaškolení a následné vzdělávání, motivující finanční ohodnocení – platové ohodnocení s fixní a bonusovou složkou, firemní benefity
 
Sdělení:  písemné přihlášky zasílejte do 18. října 2010 na adresu: KABELOVÁ TELEVIZE CZ s.r.o., Nádražní 115, 560 02 Česká Třebová.  Základní podmínkou pro posouzení postupu do 1.kola výběrového řízení je zaslání přihlášky spolu se strukturovaným životopisem. K výběrovému řízení budou rozesílány pozvánky v elektronické podobě