Další úspěch českotřebovského dívčího florbalu                 


Každým rokem Česká florbalová unie pořádá Pohár ČFbU jak pro kategorii mužů, tak i pro kategorii žen. I letos jsme na tomto turnaji nesměli chybět.
První kolo poháru odehrál nově složený tým žen ve skupině A, kde se z nepochopitelného rozdělení České florbalové unie sešla hned čtveřice prvoligových týmů a extraligový Trutnov. Od prvních zápasů bylo jasné, že tato skupina bude velmi vyrovnaná a o postupujících bude rozhodnuto až při závěrečných hvizdech kola.
První odehraný zápas na poháru nám přinesl velmi dobře známého soupeře, tým který v loňském roce vyhrál první ligu a také ukončil naši jízdu turnajem CzechOpen v srpnu. Nažhaveni na odplatu jsme nastoupili do zápasu a snažili se tomuto kvalitnímu týmu porážku oplatit. Když už se zdálo minutu před koncem, že se nám podaří zvítězit, tak si obránkyně nešťastně srazila míček do vlastní sítě a smutně jsme odcházeli ze zápasu pouze s remízou.
Ve večerním zápase jsme se postavili neznámému prvoligovému týmu z Litvínova a po napínavém boji si odnesli zaslouženou výhru.
V neděli nás čekala dvojce soupeřů, kteří patřily společně s Jihlavou k jasným favoritům skupiny.
První zápas proti Mladé Boleslavy byl napínavý, ale z naší strany plný nepřesností a hlavně špatné koncovky. Bohužel tyto dvě zásadní věci rozhodly o prohře a zmařené naději na nejvyšší příčky ve skupině.
Druhý nedělní zápas měl být jasnou záležitostí pro nasazený extraligový tým z Trutnova. Bohužel Trutnov příliš flrobalovosti po celý víkend nepředváděl a ani v tomto zápase tomu nebylo jinak. Trutnov se ujal vedení po dvakrát štastně plácnutém a odražením míčku ze vzduchu. Třetí gól do naší sítě padl po špatné rozehře na středu hřiště a vypadalo to, že je rozhodnuto. Do třetí třetiny však holky vstoupily s velkou chutí a odhodláním si poslední třetinu poháru užít a ukázat, že i OT umí dávat góly. V této třetině nás bylo plné hřiště, dařilo se nám více procházet soupeřovou obranou a odměnou nám byly dva góly v síti Trutnova. Bohužel ke konci zápasu jsme neproměnili dvě šance na vyrovnání a následná chyba ve vlastní obraně znamenala čtvrtý a vítězný gól Trutnova.
Tato porce zápasů nám ukázala, že zodpovědná letní příprava přinesla své ovoce v podání fyzické připravenosti hrát s jakýmkoli soupeřem.  A že musíme zapracovat na přesnosti, důrazu, a hlavně proměnování šancí.
I přes konečné čtvrté místo v této velmi těžké skupině se radujeme z postupu do druhého kola, kde se utkámě s dalším extraligovým týmem. Soupeřem nám bude tým Děkanky Praha, který obhajuje loňské druhé místo z poháru.
Sestava:
Diblíková - Drvoštěpová (C), Čížková, Voltnerová, Hamplová - Žatečkové, Dokoupilová, Hyksová, Třísková, Kalíková, Lenochová, Kašparová, Zindulková, Krátká - Typl (trenér)

FBK Orlicko Třebovsko - FBŠ Jihlava 3:3
Goly: Hyksová(Drvoštěpová), Žatečková(Drvoštěpová), Žatečková(Dokoupilová)

FBK Orlicko Třebovsko - SK Bivoj Litvínov 2:1
Goly: Hyksová, Lenochová(Zindulková)

FBK Orlicko Třebovsko - PC Mladá Boleslav 1:3
Goly: Žatečková(Hyksová)

FBK Orlicko Třebovsko - FBK 001 Trutnov 2:4
Goly: Drvoštěpová(Dokoupilová), Hyksová(Čížková)

Autor: Typl Jiří