Vstup do extraligové sezony vyšel Lokomotivu na výbornou – vede tabulku      


O víkendu začala pro starší dorostence České  Třebové v pořadí druhá extraligová sezona hokejbalu. V sobotu 11.9. na svém hřišti přivítali hráče Kert Parku Praha a v neděli 12.9. vyzvali na souboj mezi mantinely Alpiq Kladno
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Kert Park Praha 9:2

V úvodu zápasu byla na obou týmech patrná nervozita. Šlo přeci jen o úvodní zápas sezony a žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Po pár minutách však bylo stále jasnější, že v tomto duelu budou mít na vrch domácí, kteří s přibývajícím časem zvyšovali tlak na soupeřovu branku. Brankově svoji převahu vyjádřili Kohouti v čase 5:00, kdy svoji sehranost osvědčila dvojice Vostrčil, Štěpán Švec a bylo to 1:0. Domácím však vydržela radost pouze 23 sekund, kdy po chybě domácí obrany překonal nováčka v brance Štarmana, hostující Korynta 1:1. Domácím chvíli trvalo, než se z rychlého vyrovnání vzpamatovali. V čase 12:40 vystřelil Kalina a odražený balónek dorazil ze vzduchu do branky Matěj Švec. 13:43 znovu střílí Kalina a do branky doráží Š. Švec.14:37 využívá domácí přesilovku Vostrčil, po přihrávce Hynka. Po první třetině tak vedli třebovští 4:1.
Ve druhé třetině si střelci vybrali oddechový čas a tak jedinou branku vstřelil v čase 26:32 po samostatné akci Tobiáš.  Třetí třetina výsledkově okopírovala tu první a skončila poměrem 4:1 pro domácí. Nejprve se znovu nádherně trefil Tobiáš, čas 34:07.  Ještě v téže minutě 34:48 vzal na chvíli vítr z plachet domácím, hostující Bandurovič a upravil na 6:2. Potom už se trefovali pouze Kohouti. Čas 36:04, branku střílí po samostatné akci Hejtmánek, v čase 37:52 se znovu prosadil Hejtmánek po přihrávce Hynka. Účet zápasu podtrhli nádhernou akcí bratři Švecovi, když si několikrát vyměnili míček aby nakonec Š. Švec poslal finální přihrávku M.Švecovi, který skóroval do poloprázdné branky. Skvělí diváci si žádali desátý gól, ale ten již nepřišel. Konečné skóre tedy bylo 9:2.
 
Branky : 5.00 Š. Švec (Vostrčil), 12.40 M.Švec (Kalina) , 14 Š. Švec (Hynek), 27 Tobiáš,  34 Tobiáš, 36 Hejtmánek, 38 Hejtmánek (Hynek), 42 M.Švec (Š. Švec) Střely :   39 : 35      Vyloučení : 10 :12   Využití :   2 : 2
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Alpin Kladno 7:5 

Už před začátkem utkání bylo jasné, že kohouty čeká těžší a sebevědomější soupeř, než tomu bylo v sobotu. Domácí však nastoupili do zápasu koncentrovaněji a již v čase 0:20 se prosadil Hejtmánek po nahrávce Tobiáše. Kladenští byli zaskočeni, ale bylo zřejmé, že nepřijeli do České Třebové odevzdat body a pustili se do útočení. Jejich choutky jim však chtěl překazit Hejtmánek a v čase 5:34 zvyšoval na 2:0 po samostatné akci. Hráči Kladna pak ještě vystupňovali svůj tlak a začalo se jim dařit i střelecky. Když na tabuli svítilo 7:02, trefil se šťastně Javůrek a ještě v téže minutě vyrovnal na 2:2 Žák. Čas 10:45 třetí branku hostí střílí Rezek. To byla pro domácí studená sprcha.
Do druhé třetiny nastoupili oba týmy velmi koncentrovaně a k vidění byl moderní útočný hokejbal. V čase 21:25 předvedli ukázkovou akci Tobiáš s Hejtmánkem, který tak završil svůj čistý hattrick. Hosté se snažili vrátit vedení na svoji stranu, ale v cestě jim stál vždy výborně připravený Štarman, který se od druhé třetiny rozchytal ke skvělému výkonu. Co se nepovedlo hostím, vyšlo naopak domácím a gólem do šatny strhnul vedení na stranu České Třebové Mrštný po přihrávce M.Švece, čas 29:08 – 4:3.
Ve třetí třetině se hra značně přiostřila. Jednu z přesilovek využil v čase 33:09 Vostrčil, který tečoval střelu Klimeše. Další přesilovku, tentokrát na druhé straně využil hostující Rezek, čas 37:56 – 5:4. V čase 40:20 se rozběhl Tobiáš a na zlatém podnose naservíroval přihrávku Hejtmánkovi, který svým čtvrtým gólem rozhodl zápas. Hosté v další z mnoha přesilovek sáhli ke hře bez brankáře a po obléhání Štarmanovi branky, pro ně ještě vykřesal jiskřičku naděje Kouba – čas 41:42 – 6:5. Žádné komplikace však nepřipustil M.Švec, který v čase 41:51 utekl všem a nádhernou ranou do šibenice zvýšil na konečných 7:5. Hosté pak měli ještě výhodu přesilové hry a znovu zkusili hru v šesti, ale výborně chytajícího Štarmana již nepřekonali.
Vstup do sezony se České Třebové vydařil. Poděkování patří nejen hráčům a realizačnímu týmu, ale i skvělým divákům.
Branky : O.20 Hejtmánek (Tobiáš), 6 Hejtmánek, 22 Hejtmánek (Tobiáš), 30 Mrštný (M.Švec), 33 Vostrčil (Klimeš), 40 Hejtmánek (Tobiáš), 42 M. Švec Střely :   39 : 35      Vyloučení : 10 :12   Využití :   2 : 2
Kamil Švec

 

Hattrick Lukáše Demla a Lustyka srazil Autoskláře do kolen                          

Lokomotiva Česká Třebová : Autosklo-H.A.K. Pardubice B  8:5 (3:0,3:2, 2:3)

ČT: Tým, který znáte z minulosti pod názvem „Alfa“ vyslal svoji extraligovou zálohu na Kohouty, kteří šli do utkání bez několika hráčů základní sestavy. Ale na produktivitě to vůbec nebylo znát, protože z minima vytěžili maximum. Hostující tým jen smutně přihlížel, protože z desítek šancí, které si především v úvodní části během svého několika minutového vytvořili neproměnili Autoskláři nic.
Než se  slušná divácká návštěva, která zůstala po dorostenecké extralize stačila vrátit do svých pozic, nevěřila svým očím. Pardubičtí od úvodního vhazování zatlačili domácí hráče na jejich polovinu a několik minut je drželi v sevření pod červenou čarou. Ale vůdce kohoutů (a pro dnešní utkání to přesně sedí) Lukáš Deml vyslal do akce Lustyka, který oželel i svatební veselí a na sklonku čtvrté minuty otevřel skóre. Za několik vteřin se hráči v modrém dopustili přestupku proti pravidlům a v početní převaze si připsal svou první trefu Lukáš Deml z přihrávky staršího bratra Vladimíra.  Autoskláři se i přes dvě obdržené branky nevzdávali, ale když už se dostali do šanci, tak jejich snahy skvěle likvidoval mladý Šmíd. V závěru třetiny na 3:0 upravuje brankou do šatny opět Lukáš Deml, když mu Lustyk oplácí asistenci u první branky.
Úvod druhé části měli ve svých rukou spíše rozhodčí hned v prvních vteřinách se dopustili neskutečného „blackout“ při neodpískání zakázaného uvolnění. Které signalizoval i Šmíd v brance a pánové v pruhovaném nechali pokračovat ve hře a domácí poprvé inkasovali. Po deseti vteřinách neudržel nervy Tlapák po kontaktu s hostujícím brankářem za brankou Autoskla. A hosté početní převahu během dalších patnácti vteřinách využívají a mění stav na 3:2. Pomalu se zdálo, že tyto chvíle budou bodem zlomu v utkání, ale naštěstí měl svůj velký den střelec Lukáš Deml a na sklonku dvacáté minuty uzavřel svůj hattrick při přesilové hře.
A když se hostům nepodařilo využít další desítky brankových příležitostí přišla branka , který uvedla do varu všechny přihlížející. Jako těžkotonážník Zbyněk Ruda se vymotal zpoza pardubické branky a zkušeně vyslaný projektil projel mezi betony nešťastného brankáře hostů. Což řádně ocenili především diváci, kterým autor branky při skandování jeho jména s grácií pokynul. Aby toho neměli bývalí Alfáni málo, využívá elegantní přihrávku od Šmolky pan střelec Deml Lukáš (jeho 4) a upravuje v závěru třetiny na 6:2 pro domácí.
Už se zdálo být o všem rozhodnuto a navíc Lustyk přidal sedmou trefu do černého, ale Autosklářů jako by někdo polil živou vodou. V třicáté sedmé minutě se přidaly třetí a za dvě minuty i čtvrtou branku do Šmídovi sítě. Naštěstí se za půl minuty nato trefil opět krásně Lustyk (opět tedy potřetí). Ale poslední slovo měli hráči z Pardubic, kteří několik vteřin před koncem snížili na konečných 8 : 5.
Kohouti si připisují další hodně důležité body na do dalšího kola se usadili na druhém místě tabulky o skóre za vedoucí Hronov.
V dalším kole zajíždí českotřebovský tým do Svitav, kde se dá očekávat bitva. Protože v soutěžní předpremiéře v Českém poháru utkání skončilo 2:1 pro Lokomotivu, ale i  na tresty zvítězili kohouti neuvěřitelných 19:18, tedy to bude nářez.
 
Utkání očima svatebního hosta Míry Lustyka :
Vzhledem k oslabenému kádru jsme nastupovali na soupeře s velkým respektem a obávali jsme se jejich přesilovek. Velice nám pomohla první třetina, po které jsme se ujali příjemného vedení 3:0, ale tento výsledek byl především zásluhou skvěle chytajícího brankáře, který nás značně podržel prvních deset minut. Nástup do druhé třetiny byl hodně nešťastný a po pár . vteřinách jsme nechali soupeře dotáhnout na 3:2. Potvrdila se jejich sehranost v přesilových hrách, ale naštěstí jsme dokázali odpovědět a zbytek zápasu byl pod kontrolou.
Branky :  4 Lustyk (L. Deml), 6 L.Deml (V.Deml), 15 L.Deml (Lustyk), 20 L.Deml ( Lustyk),
28  Ruda, 29 L.Deml (Šmolka), 35 Lustyk (V. Deml), Lustyk (L.Deml)   Střely 28 : 29 Vyloučení :  4 : 5  Využití : 2:3
Sestava : Šmíd – Tlapák, Kovář, Dobrovský, Šmolka, Lustyk, Ruda, L a V Demlovi, Hyksa, Broulík, Macků, Šustek
 
Mladí kohouti nestačili na obry za Hradce Králové             

Lokomotiva Česká Třebová : Hradec Králové     0:2  a  0 : 9
Po dvou dlouhých sezonách se v Benátkách hrálo opět utkání žáků a to těch mladších. Hostující tým byl jednoznačně lepší ve všech směrech, ale v cestě jim stál domácí brankář Břeň, který v úvodním utkání držel hodně dlouho čisté konto. Domácí mladící, kteří svým věkem spíše patří do ještě do přípravky prověřili na opačné straně stojícího Jánského jen sporadicky. Ale v prvním utkání předvedli velmi sympatický výkon. Do druhého utkání poslal trenér Tlapák do branky mladého Vostrčila a hradečtí obři jak je nazvali někteří z rodičů udeřili hned v první minutě třikrát. Naštěstí potom osamocenému brankáři začali sekundovat i obránci, kteří ho v úvodu nechali doslova vykoupat pod palbou červenožlutých. Do druhého dějství šel opět domácí svatyni střežit poziční Břeň, ale nárůst skóre to nezastavilo. Ale i přes prohru se bylo na co dívat a hlavně byla vidět u hráčů radost ze hry a to je důležité.
 
Trenér Tlapák viděl zápasovou premiéru tak to:
Do zápasů jsme nastupovali pouze s 10 hráči. V prvním zápase se nám povedlo ubránit první třetinu díky dobrému výkonu gólmana Břeně, který přiváděl hostující hráče k beznaději. V dalších třetinách jsme dvakrát kapitulovali. Do druhého zápasu jsme nastupovali s gólmanem Vostrčilem. Začátek zápasu nám hrubě nevyšel do 1min jsem hned 3x inkasovali, hráči se ještě viděli v kabině a Hradec si v úvodu zápasu udělal slušný náskok, který postupně navyšoval až na skore 9:0. A to i přesto že se do branky vrátil Břeň za zraněného  Vostrčila. Jen První útok ve složení Paclík, Pirkl a Částek se dostala do pár šanci, ale žádnou nedokázali zužitkovat. V závěru bych chtěl všem hráčům poděkovat za předvedený výkon. Já osobně jsem čekal větší příděl, poněvadž někteří hráči hradce byli téměř stejně velcí jako já.
Sestava: GK: Breň, Vostrčil, Hráči: Zeman, Verner, Hyksa Čapek, Paclík, Pirkl,Částek, Orlich, Hájek, Vraspír