Zprávy z hokejbalu                                                                  

V regionálním derby se blýsknul hattrickem Štěpán Švec
V přeloženém utkání na žádost soupeře nastoupila Lokomotiva jako třetí celek tabulky, proti nováčkovi z Hradce Králové, který zatím zaujímá také třetí místo,  ale z toho druhého konce tabulky.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Hradec Králové 7 : 1 (1:0,4:1,2:0)

Již v první minutě se mezi tyče trefuje Jílek poté, co zužitkoval přihrávku Davida Mrštného, ale tím jako domácí vystříleli všechen střelný prach. Hráči Lokomotivy měli jednoznačně více ze hry, ale občas nechávali v rychlém brejku vyniknout i stále lepšícího se Štarmana ve své brance. Mezi první a druhou třetinou asi kohouti dostali od trenéra své. A skóre se měnilo již v úvodní minutě druhé části tentokráte zásluhou Štěpána Švece. Ten měl svůj střelecký den branku vsítil dokonce bylo při vlastním oslabení. Na 3:0 upravil v přesilové hře, na sklonku dvacáté minuty Tobiáš, kterému ideální přihrávku po přečíslení servíroval střelec druhé branky. Za dvě minutky tentýž hráč opět při početní převaze zvyšuje pro hradecké na hrozivých 4 : 0. Ale díky rozhodčím se k přesilové hře dostali i hráči v červenožlutém a z přihrávky Krejčíka snížil na rozdíl tří branek hostující Jiřík. 
Radost hostí netrvala ani dvacet vteřin protože opět zaúřadoval nejlepší hráč dne Štěpán Švec, kdy využívá přihrávku od Vostrčila. Po dvou třetinách na časomíře svítil stav 5 : 1 pro domácí.
Závěrečná třetina se nesla ve znamení několika výpadů hostujících hráčů, ale Sťarmám se již stal neprůstřelným. Domácí borci přidali další branky na účet utkání až v samém závěru. Dvě minuty před závěrečnou sirénou si připsal na svůj účet i Jirmásek. A v čase 44:26 pečetil na konečných 7:1 pro Lokomotivu střelec a nahrávač dne, Štěpán Švec, který si na svůj účet připsal 3+1.
Po volném víkendu naskočí mezi mantinely kohouti až 9 a 10 října, kdy vždy od 14 hodin budou nejdříve hostit SK Jihlava a v neděli Autosklo Hradec Králové.
Branky : 0,41 Jílek (D.Mrštný ), 16 Š.Švec (Vostrčil), 20 Hejtmánek (Š.Švec),     14 Hejtmánek (Vostrčil), 22 Š.Švec (Vostrčil ), 43 Jirmásek (Hynek), 44 Š.Švec ( Klimeš) Střely :   31 : 21      Vyloučení : 8 :7   Využití :   2 : 1 v Oslabení 1:0
 
Ani Jestřábi nezastavili rozjetou Lokomotivu, ale bylo namále…

Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Česká Třebová  1 : 2 (1:0,0:0,0:2)
Kohouti si zkomplikovali vstup do utkání a museli využít čekací dobu, protože se vraceli pro povinnou soupisku a hned v první minutě za to pikali ikasovanou brankou. Ale jejich výkon v celém utkání tento incident naštěstí tak neovlivnil a utkání dotáhnuli až k nečekanému vítězství.
Před utkáním na lajně stálo jen část sestavy, přesněji 6 hráčů. A domácí to hned v úvodní minutě potrestali rychlou brankou. Hřiště bylo více pod vodou než na souši a tak se těžko hostujícímu týmu dostávalo dobrých střeleckých pozic.
Naštěstí na tom byli stejně i domácí Jestřábi, kteří několikrát vyzkoušeli pozornost mladého Procházky v brance Lokomotivy. Díky skvělému výkonu rozhodčích se utkání odehrávalo ve svižném tempu bez zbytečného přerušování a do závěrečné sirény na trestné lavici poseděl jen dvě minuty domácí hráč.
V závěrečné části se dokázal prosadit Broulík, který srovnal na 1:1 a to co si nikdo z hrstky přihlížejících nepřipouštěl, se stalo v závěrečných minutách skutkem. Matador Kvasnička zajistil čtvrté vítězství v řadě pro českotřebovské kohouty. V příštím kole zajíždí hráči Lokomotivy na utkání s Ježky z Heřmanova Městce.
Střely:31:29      Vyloučení:1:0    Branky: Broulík , Kvasnička
 
Dorostenecké béčko si nečekaně připsalo dvě výhry

Lokomotiva Česká Třebová : Jokerit Chrudim  3 : 0 a 3 : 2
Záložní tým naskočil do soutěže posílen o hráče z extraligového áčka a hostujícími hráči ze Svitav. Ale dlouho marně hledali recept jak překonat hostujícího Novelinku nebo unavit torzo chrudimské sestavy. Naštěstí se to v samém závěru utkání daří i přes velmi nepříznivé počasí domácí vítězí a Štarman si v premiéře udržel čisté konto.
V druhém utkání nebyl sestava domácích tak našlapaná jako v tom prvním, ale velmi dobře naladěni Kohouti se do svého soupeře řádně zakousli a byli opět ve vedení 3:0. Když už se zdálo, že domácí gólman za svá záda nic nepustí, tak hosté v poslední minutách snížili na rozdíl jediné branky. Naštěstí do závěrečné sirény domácí udrželi druhé a velmi cenné vítězství. V příštím kole odjíždí k souboji s vedoucím týmem z Poličky.
Branky 1 utkání  : 23 Vostrčil, 30 Jirsa, 36 D. Mrštný Branky 2 utkání : 6 Dobrovský, 33 Tesař, 28 M. Mrštný