Začaly hokejbalové soutěže                                                     

Nováček na úvod překvapil, ale i přesto si  kohouti připsali plný počet bodů
 
Na první kolo do Benátek dorazil Jokerit Chrudim, který mám od června obnovené hřiště u koupaliště a vstoupil do vyšší soutěže. Agresivním a střelecky přesným úvodem poněkud zaskočil domácí, kteří naštěstí díky využívání přesilových her šli v druhé části do vedení, které udrželi do závěrečné sirény.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HBC Jokerit Chrudim 4:3 (1:2,2:0,1:1)

Jokerit začal velmi akčně a již v 18 vteřině vedl 1:0, což hráče v bílém s kohoutem na hrudi hodně zaskočilo. A na hře to bylo vidět, protože tradičně silově laděné tým z Chrudimi s hokejovým základem měl více ze hry a několikrát domácí od další pohromy zachránil pozorný Procházka.
Naštěstí se kohoutům podařilo vyrovnat šťastnou tečí při přesilové hře, kdy posledním kdo usměrnil míček za záda chrudimského brankáře byl Dobrovský. Ale hosté nic nevzdávali a v závěru třetiny šli opět do vedení po buly prohraném tzv. na jedničku, čímž využili svou přesilovou hru hned v první vteřině.
V 6. minutě druhé části předvedli ukázkovou akci Kvasnička s Matějem Švecem, který skóroval do poloprázdné branky. A do vedení tým domácích šel zásluhou druhého z rodu Šveců - Štěpánem, který vyjel zpoza branky hostů a směrem na brankáře vyslal z posledních sil skákající míček, který skončil potřetí v chrudimské síti. Čímž se domácí poprvé ujali vedení v utkání. V poslední třetině ještě Lustyk přidal branku ve čtvrté minutě při přesilové hře. Drama málem přinesla poslední minuta utkání, kdy trenéři na buly v obranném pásmu poslali bývalé dorostence, kteří se nechali zlákat hlasy z tribuny a střídačky. Že hosté mají prázdnou branku, ať se snaží dát gól do opuštěné svatyně. Místo toho, aby zablokovali buly a snažili se udržet dosavadní stav. A opět došlo k prohrané buly a hosté snížili na rozdíl jediné branky. Naštěstí se již do závěrečné sirény stav nezměnil.  
Fakta: střely: 28:24, vyloučení: 10:11, využití přesilovek: 2:2
Na fotografii Tomeš před brankou soupeře z Chrudimi....
 
Komentář
„Nikdo pořádně nevěděl, co od soupeře máme čekat. Rychlá branka v naší síti nás hodně zaskočila, ale s postupem času Jokerit začal doplácet na svou tvrdou hru a nám se podařilo naštěstí využít přesilové hry. Vývoj utkání jsme otočili, což mě hodně potěšilo, že jsme se dokázali dostat z počátečního útlumu. Několikrát nás podržel brankář Procházka, který přišel z dorostu a dobře zahráli i jeho bývalí spoluhráči. Chrudim naznačila, že s ní v průběhu sezóny musí všichni soupeři začít počítat…“  Lukáš Deml trenér