Na Dni Regionu Orlicko–Třebovsko se slavilo 10 let !        

 
V pátek 10. září 2010 a 10. narozeniny Regionu Orlicko–Třebovsko. To byl důvod k velkolepým oslavám na tradičním Dni regionu. Tentokrát vyjely hned tři party sportovních nadšenců. Nejpočetnější cyklisté z Přívratu, symbolicky a nově in-line bruslaři a vodáci z Kerhartic. Všichni se ve zdraví sešli v přírodním areálu U Konťáku v Brandýse nad Orlicí, kde v 16 hodin propukly společné veřejné oslavy. Samozřejmě, že za skvěle narežírovaného počasí. Oslavy a jejich program přilákaly téměř pětistovku účastníků. 
Luboš Bäuchel v úvodním projevu připomněl: „Slavit vskutku máme co. Za 10 let svého trvání dosáhl region mnoha úspěchů v získávání dotací pro potřebné projekty v jednotlivých obcích i pro společné investice. Největší radost my i veřejnost máme z cyklo&in-line stezek. Troufám si prohlásit, že pro své členy jsme užiteční a že naše aktivity přesahují i do regionů sousedních. Při této příležitosti děkuji všem, kteří stáli při vzniku regionu a zasloužili se o jeho chod. Těšíme se na realizaci dalších odvážných vizí a projektů. K tomu nechť ať nám vydrží vysoká vnitřní soudržnost, dostatek informací a v neposlední řadě široká podpora politická i veřejná.“ O uvítání se postaral Petr Tomášek, starosta města Brandýsa nad Orlicí: „Jsem velmi rád, že i naše městečko patří do tak prima party, jako je Orlicko–Třebovsko a přeji nám všem ještě mnoho úspěšných desítek.“
Tomáš Stejskal měl na bedrech organizaci celého bohatého programu, který nedal vydechnout ani jim a do děje vtáhl i diváky: „Uvítací ceremoniál byl ještě v klidu, stejně jako předání cen dětem za nejlepší výkresy Region očima dětí.  Kamenem úrazu byly ROTovské hrátky, kdy družstva starostů, cyklistů, vodáků a bruslařů soutěžila ve velmi netradičních a žertovně pojatých disciplínách. Tak přitom jsme se všichni věru zapotili. Nakonec regulérně vyhráli starostové, ale medaile dostali úplně všichni. A pak to šlo ráz na ráz. Šermíři ze spolku Balestra, kejklíř, břišní tanečnice a divoká kapela Betty. Superbombou byl imitátor Václav Faltus – někteří si dosud myslí, že to nebyl ten z televize, ale jeho dvojník. Jak u vytržení jsme všichni hleděli na ohňovou show statečných vrhačů ohně z Balestry.“ Silva Králová, spoluorganizátorka, poznamenává: „Bylo to skvělé, zejména když to opravdu po půlnoci již všechno úspěšně skončilo.“  Region má nakročeno na další desítky let a v zásobě má mnoho užitečných vizí. K jejich realizaci je potřeba hodně sil a pevné vůle u všech zúčastněných stran. Orlicko–Třebovsko nám přirostlo k srdcím a přejeme mu skvělou a dlouhou budoucnost.
 
Renata Šedová a Pavel Neumeister – manažerská firma OHGS s.r.o.