Taneční škola Knířovi informuje:                                          

ZUMBA
Přijďte si užít zumba party každý čtvrtek od 18:00 v sále SOŠ a SOU Technických oborů (INTR) Česká Třebová. Cvičí Markéta Drábková. Cena: 80 Kč jednotlivé vstupné, 700 Kč permanentka na 10 vstupů.

 

SALSA S MADAGASKARCEM
Vášnivou salsu s Lantem Ravonjisonem si můžete v říjnu zatančit každé úterý od 18:30 do 20:00 v malé tělocvičně ZŠ Ústecká (stará budova). Jednotlivé vstupné: 150 Kč na osobu.

 

TANEČNÍ VEČERY PRO PÁRY – ZAČÁTEČNÍCI
Naučte se základům společenských tanců v sobotu 2.10., 9.10. 16.10., 23.10. od 20:00 – 22:00 hodin v malé tělocvičně ZŠ Ústecká. Jednotlivé vstupné: 350 Kč na pár.  
Na listopad 2010 připravujeme: TANEČNÍ VEČERY PRO PÁRY – POKROČILÍ, VÍKENDOVÉ ARGENTINSKÉ TANGO. Podrobnosti a aktuální informace na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi).
Zumbamánie zachvátila Českou Třebovou                            

Zumba, fitness cvičení inspirované latinskoamerickými tanci, získává mnoho nadšených příznivců po celém světě. Ani Česká Třebová nezůstává pozadu díky Taneční škole Knířovi, která zumbu od září pořádá.
Zájem o první třebovskou hodinu zumby  byl ale tak obrovský, že se tancechtivý zájemci ani nevešli do tělocvičny základní školy Habrmanova. „Přišlo asi 150 lidí, něco takového jsme nečekali,“ říká Jaroslava Knířová z taneční školy. Nakonec se první hodina nekonala a instruktorka zumby Markéta Drábková alespoň natěšeným přítomným ukázala, jak  zumba vypadá.
„Zumbu jsme přesunuli do sálu na internátě, kam se vejde více lidí. Zavedli jsme také rezervační systém,“ vysvětluje Jaroslava Knířová, jakým způsobem se taneční škola snaží uspokojit co nejvíce zájemců. Kdo chce mít na zumbě jisté místo, může si ho jednoduše rezervovat a nemusí se bát, že by si nezacvičil.
A proč má zumba takový úspěch? „Jednoduše proto, že zumba vnáší do lidí radost, uvolnění,  svobodu projevu a odreagování,“ vysvětluje instruktorka Markéta Drábková, která kromě zumby cvičí také jumping v Lanškrouně.
 
Argentinské tango vyjadřuje osobnost                                  

Pravé argentinské tango tančí málokdo, a proto se tým Taneční školy Knířovi rozhodl uspořádat v září víkendový workshop tohoto tance v České Třebové.
Hlavní lektor Julio Horacio Martinéz Cajide sice přijel do České Třebové vlakem z Prahy, pochází ale z Argentiny, kde vyučoval tango i na univerzitě. Bez zdlouhavých řečí se pustil do výuky a pozorně sledoval pokroky všech párů. Aby měl jistotu, že všichni kroky pochopili, co chvíli tančil se svými tanečními studenty, včetně pánů.
Svojí lámanou češtinou zvládl vysvětlit, že argentinské tango je zejména o komunikaci v páru, ale také o vyjádření vlastní osobnosti tancem. Tango sice má určené základní kroky a sestavy, ale velký prostor je v něm věnován právě improvizaci a osobitému vyjádření.
Julio nešetřil chválou na přítomné taneční páry z České Třebové a okolí. „Velice dobře se mi tu učilo. Všichni byli moc šikovní a trpěliví. Byla tu skvělá atmosféra,“ řekl Julio po skončení kurzu. I tanečníky kurz nadchl, a tak Taneční škola Knířovi připravuje jeho pokračování na listopad.