Z hokejbalu                                                                            
Svitavy - Česká Třebová 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Hráči Lokomotivy odjížděli trochu s obavou ke svému nedávnému soupeři z Českého poháru, kdy utkání neskončilo ani tak přestřelkou jako spíše bitvou mezi vyloučenými v poměru 19 : 18.
Domácí nevyužili ani dvojnásobnou přesilovou hru, kdy jim kohouti nedali větší příležitost ke skórování. Ale vzápětí se přesto radovali z úvodní branky v českotřebovské síti.
Vyrovnání přišlo hned v druhé minutě prostřední části, kdy se skloubením bojovného mládí a rozvahy starších, povedlo vyrovnat Rudovi po přihrávce od Šmolky. Touto brankou dostalo utkání zcela jiný rytmus, který se pak již nesl v bílo modrých barvách. Ikdyž další branky padaly až v poslední třetině a opět v jejím úvodu to byli právě hosté. Nahrávač Šmolka se tentokráte představil i jako zakončovatel a za pět minut zvýšil Lukáš Deml na 3 : 1 pro „kohouty“.
Ale domácí to nevzdávali, pořád ostřelovali českotřebovskou branku. A necelé dvě minuty před koncem podruhé kapituloval i Šmíd,  při přesilové hře černo žlutých. Tím pádem byl závěr utkání neskutečnou bitvou. Tady jako v pohárovém utkání museli zakročit rozhodčí a vykázali několik hráčů na lavici hanby. Zápletku na hřišti vyřešil brankou tečkou do černého opět Lukáš Deml, která trefil přesně opuštěnou domácí klec, když svitavští hráli se šesti hráči v poli.
Lokomotiva kráčí soutěží zatím bez porážky a uvidíme bude-li tomu tak, i po dalším víkendu, kdy se „Kohouti“ střetnou s přeloučskými Jestřábi, kteří do bitvy jistě použijí i hráče z A týmu.
Jak utkání viděl Vladimír Deml
„Jsme rádi, že jsme toto vyrovnané utkání zvládli. Na začátku zápasu jsme měli dvě velké šance, ale také dvě minuty jsme hráli  třech proti pěti, což jsme skvěle zvládli. Hodně nás nabudila vyrovnávací branka na 1:1. Poté jsme už utkání začali ovládat a také dokázali střelecky rozhodnout. Škoda zbytečných trestů ke konci utkání, kde jsme mohli ještě soupeře dostat do hry.“
vyloučení 9:9, využití 1:0, v oslabení 0:0, střely na branku 27:29
Branky: 17 Ruda (Šmolka) ,  32 Šmolka (Tlapák), 38 Deml L. (Lustyk), 44:34 Deml L. gól v powerplay
Sestava: Šmíd (Procházka) - Kovář, Šustek, Macků, Broulík - Tlapák, Kvasnička, Tomeš, Lustyk, Deml V., Deml L., Ruda, Hyksa, Šmolka
 
Na severu střídavě oblačno                                         

O víkendu 17.–18. 9. 2010 vyjeli extraligoví dorostenci České Třebové na severní misi do Ústí nad Labem a do Mostu.

Elba na rozjeté kohouty nestačila
ELBA FRANKLIN ÚSTÍ NAD LABEM  - LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ    1:4 (0:2,0:0,1:2)
 
Hosté nastoupili na hřišti soupeře, který je v loňském playoff dokázal vyřadit. Hráči České Třebové si toho byli vědomi a hned od začátku hráli zodpovědně a vycházeli ze zabezpečené obrany. Snažili se tak co nejvíce ulehčit pozici brankáři Danielu Držmíškovi, který si odbýval svoji extraligovou premiéru. Domácí dali kohoutům příležitost od páté do sedmé minuty, kdy byli hned dvakrát vyloučeni. Hosté nabídnutou šancí nepohrdli a v čase 6 : 43 skóroval Vostrčil po asistenci Mrštného. Třebovští dál hráli trpělivě a čekali na svoji příležitost. Ta přišla v desáté minutě, v podobě další přesilovky a tu využil Michael Mrštný po přihrávce Štěpána Švece - 0 : 2 skončila první třetina.
Ve druhé třetině se hrál pohledný hokejbal na obě strany. Domácí měli 3x za sebou výhodu jednoho muže v poli, ale parádně chytající Držmíšek, všechny jejich šance zmařil.
V úvodu třetí části se osvědčila spolupráce Mrštný-Vostrčil a v čase 31:57 to bylo již 3:0. V zápětí měli domácí možnost další přesilovky a tu již využil nechytatelnou ranou Tachecího - 33:25 – 1:3. Pět minut před koncem zápasu měli o jednoho muže v poli víc hosté z České Třebové a tuto výhodu využil opět Jakub Vostrčil po nahrávce Štěpána Švece – 39:14 – 1:4. To bylo konečné skóre tohoto utkání.
Pochvalu za předvedený výkon zaslouží oba týmy, hosté však byli o něco rychlejší a důraznější a tak po zásluze vyhráli.
Branky : 7 Vostrčil (M.Mrštný), 10 M.Mrštný (Š.Švec), 32 M.Mrštný (Vostrčil) 40 Vostrčil (Š.Švec)
Střely: 33:36, Vyloučení: 7:6, Využití: 1:3
 
První porážka v soutěži
HBC PENTO MOST - LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ    3:2 (1:1,2:1,0:0)
 
V hale netradičních sportů v Mostě  byl k vidění rychlý a vyrovnaný hokejbal. Začátek lépe vyšel hostům z České Třebové. Když světelná tabule ukazovala čas 7:52, využil přesilovou hru Klimeš po nahrávce Vostrčila. Domácím se podařilo vyrovnat minutu před koncem první třetiny zásluhou Vosmika.
Do druhé třetiny vlétli domácí jako uragán a v první minutě strhl vedení na jejich stranu Šrámek. Kohouty však rychlý obrat nezlomil, běžela sedmnáctá minuta, když nádhernou ranou z vrcholu kruhu, vyrovnal Michael Mrštný po přihrávce Štěpána Švece. Hra se pak přelévala ze strany na stranu a šance střídala šanci. Ve dvacáté minutě nastřelil hostující Kalina břevno, ale skórovat se podařilo domácím v čase 23:21 se trefil Marek Chytrý a zvýšil na 3:2 pro domácí.
Přes množství šancí ve třetí třetině již branka nepadla. Všechny body tak zůstaly v mostecké hale.
 
Branky : 8 Klimeš (Vostrčil) 16 M.Mrštný (Š.Švec)
Střely: 33:27, Vyloučení: 8:5, Využití : 0:1