Českotřebovský deník 267/2011 (5.10.)                                 

Naši nejmladší plavci ovládli Kolín 

V sobotu se nejmenší plavci  střetli s  šesti oddíly Středočeského kraje a Pardubickými plavci  věkové kategorie ročníku 2001 a mladší. Naše štafety chlapců i děvčat zcela bezkonkurenčně zvítězily v závodě na 4x50 m volný způsob a 4x50 m polohový závod.
Nejúspěšnější závodníci-  Eliška Štichauerová /2001/ ve všech čtyřech startech zvítězila, Vojtěch Novotný /2001/ doplaval 2x první a 2x na druhém místě, na stupně vítězů se postavili také Denis Hýbl / 2002/ , Jakub Štichauer / 2003/ a Markéta Zachová / 2001/.
Velké zlepšení  zaplavaných časů  dosáhlo po soustředění družstvo p. Davida Hýbla.  Pochvalu zaslouží Honza Vinkler, Gábina Valentová, Jakub Sýkora a Vašek Kovář, ale ještě pořád to na stupně vítězů nestačí!
Závody v Kolíně byly první v dlouhé řadě podzimní sezóny.                                                                                                  R.Ei
 

Biatlonistky z České Třebové na Mistrovství světa na kolečkových lyžích 

Koncem září se v České Republice, přesněji v Novém Městě na Moravě uskutečnilo Mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích. Mezi závodnicemi jsme mohli vidět dvě rodačky z České Třebové. V kategorii žen závodila Lea Johanidesová a v juniorské kategorii studentka Českotřebovského gymnázia Kristýna Černá. Na úvod MS byly na programu štafety, které se jely ve složení dva chlapci a dvě dívky. Juniorský výběr štafety, mezi který patřila i Kristýna Černá obsadil 5. místo. Dalším závodem byl sobotní sprint na 7,5km, kde Kristýna Černá v kategorii juniorek obsadila 9. místo, díky dobré střelbě, kdy ze dvou položek minula pouze jeden terč vleže. „Jsem ráda hlavně za střelbu, střelnice v Novém Městě na Moravě je náročná a časté poryvy větru umí závodníky pěkně rozhodit,“ dodávala v cíli Kristýna. V kategorii žen se také dařilo LeeJohanidesové, která obsadila na stejné trati 15. místo, díky výborné střelbě, kdy netrefila pouze jediný terč v leže.
Hned druhý den se jel stíhací závod, kde se startovalo podle časových odstupů z předchozího dne. Závodnice čekala trať dlouhá 10km se čtyřmi střeleckými položkami, dvěma vleže a dvěma vestoje. Kristýna Černá vyrážela na trať jako devátá a na každé položce vždy netrefila jen jeden terč a do cíle dojela opět na devátém místě.„Čekala jsem, že se ve výsledkách propadnu, protože za mnou startovaly holky, co na tom jsou běžecky lépe. Ale těší mně vyrovnaná střelba, jsem ráda, že jsem si to dokázala pohlídat.“V nedělní stíhačce se dařilo také Lee, která se posunula o dvě místa dopředu a skončila na 13. místě. Lea byla určitě spokojená se svoji střelbou, kdy ze čtyř položek minula pouze na druhé ležce dva terče a měla nejlepší střelbu z celého startovního pole.
Dívkám blahopřejeme a věříme, že výsledky, které předvedly v Novém Městě na Moravě zopakují také v zimě, která je pro biatlonisty důležitější.
 
Balon nad Českou Třebovou  (Foto Taťána Filipová)

Josef Tomáš: Zpráva o jaru v Austrálii 

Naši milí čeští příbuzní a známí,
jaro je tu v plném proudu a léto není daleko, a tak Kamila musí, jako každý rok, na střechu, aby tam upevnila stínící plachtu.
Zdraví  pepicus australiensis,  který to pro vás vyfotografoval                            
(Josef Tomáš, rodák z dnešní Moravské ulice má manželku Slovenku a žije v Austrálii od roku 1969)
 

Pozvánka na jednání zastupitelstva města  

Zasedání se bude konat v pondělí 17. října  2011
do velké zasedací místnosti v budově Městského úřadu v České Třebové
I. poschodí budovy MěÚ na Starém náměstí čp. 78
Jednání bude zahájeno v 15:00 hodin
PROGRAM:
1)   Zahájení
2)  Majetkové záležitosti
3)  Schválení rozpočtové změny č. 3 v roce 2011
4)  Schválení Obecně závazné vyhlášky č. 3/2011 o místním poplatku ze psů  
5)  Různé

Dny otevřených dveří na Střední zdravotnické škole v Ústí nad Orlicí               

SZŠ Ústí n.O. ve školním roce 2012/2013 otevře
2 třídy denního studia 4letého oboru  ZDRAVOTNICKÝ ASISTENT 53-41-M/01
1 třídu denního studia 4letého oboru  Sociální činnosti  75-41-M/01
DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ:
05. 11. 2011 – 08:00 – 12:00 hodin
23. 11. 2011 – 14:00 – 17:00 hodin
08. 12. 2011 – 14:00 – 17:00 hodin
Mimo dny otevřených dveří je návštěva školy možná po telefonické domluvě kdykoliv.