Českotřebovský deník 290/2011 (31.10.)                                


Jde o novou prodejnu obchodního družstva Konzum v Rybníku,  která vzniká smontováním tří kontejnerových polotovarů na vybudovaných základech na místě bývalé rychty čp. 1 v Rybníku, naproti kostelu, škole a obecnímu úřadu. Prodejna vzniká ve spolupráci obce Rybník a družstva konzum,  zatím bude v Rybníku fungovat vedle další prodejny Balas v dolní části obce a v horní části zatím stále provozuje další prodejnu paní Marta Marko. Obec  si od nové prodejny slibuje obohacení sortimentu zboží a případně i možnost rozšíření prodejny pro případ, že by třeba zůstala v obci jako jediná. Je uprostřed obce u autobusové zastávky,  místo je tedy vybráno velmi dobře.  Na místě rychty se dříve uvažovalo s vybudováním společenského střediska,  nyní již byla polovina objektu stržena a vybudování prodejny je tedy smysluplným využitím prostoru. Pouze lze namítnout, že měl být prostor pro stavbu zvýšený alespoň tak, aby byl nový objekt na úrovni silnice. Dříve takové návrhy na demolici rychty a zajištění navážky prostoru v obecním zastupitelstvu padly, nebyly však vyslyšeny. Vzhledem k tomu, že prodejna je kontejnerového typu, je možné prodejnu snadno přesunout  nebo  umístit na zvýšený terén. Samotná montáž zabrala jen několik hodin. Ráno po deváté stály na návsi tři kamiony ze Zlínského kraje s kontejnery a v 11 již byla nová prodejna s pomocí autojeřábu ze Žamberka prakticky smontována. Fotografie z montáže:


 

Slavnostní  zahájení promítání 3D projekce v kině SVĚT Česká Třebová pro pozvané hosty se uskuteční ve čtvrtek 3. listopadu 2011 v 19:00 hod. Bude  promítán český film „V peřině“. 


 

Aktuálně z juda - Bronzový úspěch na republikovém přeboru !


V sobotu 29.10.2011 se v Ostravě konal Přebor České republiky starších žáků. Vojtěch Typl získal ve váze do 60 kg bronzovou medaili ! Lukáš Hordějčuk obsadil ve váze +73 kg 5.místo. Vojta měl v prvním kole nalosovaného největšího favorita na zlato a také pozdějšího vítěze Lukáše Seleckého z Ostravy. Po slibném úvodu zápasu následovalo wazari a poté i ippon ve prospěch soupeře. Vojta se pak v opravkách skvěle dokázal proprat až k bronzu, když ve všech zápasech i on zvítězil na ippon ! Lukáš Hordějčuk odjížděl na přebor jako reálný kandidát na jednu z medailí, ale projevila se zraněním vynucená dlouhá treninková pauza a proto získal „jen“ páté místo ve váze +73 kg. Vojtu i Lukáše je nutné velmi pochválit zejména za přístup i nasazení, a to i s ohledem na jejich aktuální zdravotní handicapy a oběma patří opravdu velká gratulace. Další naši kvalifikovaní kluci Karel Gregar a Tomáš Kovář zůstali bez umístění, ale jsou staršími žáky prvním rokem a sbírají letos hlavně zkušenosti pro příští rok.                              Judu zdar.

 

Škola pro život

Tak jsme nazvali náš vzdělávací program, jehož cílem je propojit výuku s reálným životem a připravit žáky na řešení každodenních situací. K tomu směřovala i exkurze žáků 9. ročníků na Městském úřadě  v České Třebové. Zařadili jsme ji jako součást výuky občanské výchovy. Žáci si prohlédli budovu, dozvěděli se něco o její historii, navštívili jednotlivé odbory, kde jim pracovníci ochotně vysvětlili, co je předmětem jejich práce a s čím se na ně občané mohou obrátit. V druhé části exkurze jsme se zúčastnili krátké besedy s příslušnicí Městské policie v České Třebové. Rádi bychom poděkovali paní Ludmile Rašnerové, která nám návštěvu umožnila a po celou dobu byla naší průvodkyní.                                                             Mgr. J. Hrišková a Mgr. L. Plocová , ZŠ Habrmanova
 
Malé objasnění 

Chtěl bych trochu osvětlit situaci ohledně diskutovaného podchodu u Červeňáku. Osobně jsem vyměřil a spočítal čtvereční metráž, zjistil, jaká barva bude nejvhodnějšína prvotní podklad a kolik bude stát. S tímto, s 3D návrhem a s hlavním iniciátorem Michalem Andrtem jsem dorazil na radnici a domluvil, co bylo zapotřebí.  Zde mně bylo řečeno, že návrh bude přednesen na radě a od Andrta se ve 4 hodiny odpoledne dozvím, zda byl, či nebyl schválen. Údajně byl.Údajně schválené podmínky byly následující: město zařídí rekonstrukci opadávajícího, tlejícího a protékajícího betonu a omítky, poskytne 25 000 Kč na podkladový nátěr a potom se začnou řešit investice do barev. Dále jsem obdržel 5 000 Kč, osobně jel do Brna pro vhodné barvy ve sprejích, a když jsem se vrátil, byl jsem velice nemile zaskočen. Místo dohodnutých podmínek na místě nebylo vůbec nic, což se nicméně dalo čekat, dodávám sarkasticky. Ale to největší zklamání mělo teprve přijít a vlastně, už mi šlo naproti. Michal Andrt mě poprvé fyzicky napadl, neudal důvod, jen mě začal strkat, chytat a nesrozumitelně žvatlat. Později mi kdosi ze zúčastněných řekl, že Michal trpěl stihomamem ohledně peněz mně svěřených, které jsem do poslední koruny utratil za barvu a samozřejmě na to mám doklady. Tento útok jsem považoval za selháníze stresu spojeného s organizací tak velké akce a radši jsem odešel. Ovšem další den jsem byl tím samým člověkem opět napaden, tentokrát dokonce zezadu. Tímto skončilo mé působení v podchodě. Předal jsem 43 barevných sprejů, které Michal nechal stát na chodníku, a byly rozkradeny!                                                                                                                          Jakub Hřebíček
 
Los 13. Ústeckoorlicko hokejové ligy (Computer Shop Cup) 2011 – 2012 

Družstva

1

Krajánci Ústí n/O (7)

7

Adba hockey Ústí n/O (4)

13

Kačeři Kerhartice (1)

2

HC Hornets Záměl (5)

8

Kapři Dlouhoňovice (6)

14

Pašáci Jehnědí (9)

3

Skala team Ústí n/O (8)

9

TJ Sokol Libchavy (3)

15

Buldoci V. Skrovnice (14)

4

Armat Řetová (2)

10

Renegades Ústí n/O (12)

16

Rieter Tooling Hnátnice (15)

5

Žamberští kanci (16)

11

Medvědi Rokytnice (11)

 

 

6

Olbena Lukavice (10)

12

Turováci Podlesí (13)

 

 

Hraje se systémem každý s každým. Každé družstvo odehraje patnáct zápasů (celkem se odehraje 120 zápasů). Hrací čas: 3 x 11 minut čistého času (minutové přestávky mezi třetinami bez úpravy ledu), v případě nerozhodného stavu 2 minuty prodloužení ve třech hráčích + brankář s pravidlem náhlé smrti, v případě nerozhodného stavu vždy jeden nájezd až do rozhodnutí (jede libovolný hráč ze zápasové soupisky). V případě prodloužení pokračují tresty ze základního hracího času. V případě ukončení prodloužení hráči, kteří mají ještě trest, tak nesmí jet trestné střílení. Trestné střílení nesmí jet brankář a hráč, který ho vykonává, tak musí být plně oblečen ve výstroji. Jede se po jednom trestném střílení až do rozhodnutí. Hráči se mohou střídat nebo ho může vykonávat vždy jiný hráč. Za výhru v normálním hracím čase jsou 3 body, za prohru 0. Za výhru v prodloužení jsou 2 body, za prohru v prodloužení 1 bod. Do statistik se píše gól pouze poslednímu hráči, který utkání rozhodl při trestných stříleních. Brankáři se počítá pouze poslední obdržený gól při trestných stříleních.