Nadační fond Josefa Luxe Vás uspořádal v neděli odpoledne již po jedenácté tradiční benefiční koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Hemžích u Chocně.
Na koncertu  vystoupilo se svým programem vystoupí Bennewitzovo kvarteto v obsazení Jiří Němeček – housle, Štěpán Ježek – housle, Jiří Pinkas – viola a Štěpán Doležal – violoncello. Zazní Meditace na starováclavský chorál J. Suka, výběr z Cyprise A. Dvořáka, Cavatina L. van Beethovena a Kvartet Es dur J. Haydna. Výtěžek dobrovolného vstupného bude použit na Program podpory etické výchovy na základních a středních školách.
Bennewitzovo kvarteto se na čas zas evrátilo domů do Čech a dokonce do blízkosti České Třebové, kde v podstatě vznikla myšlenka na jeho vznik a název.  Ten získalo kvarteto na I. ročníku Hudebního festivalu Antonína Bennewitze v r. 1999, kde kvarteto vystoupilo poprvé ejště pod názvem kvartet HAMU Praha. Je to jeden z nejvýraznějších kvartetních souborů nové generace.
Již v období studií získalo Bennewitzovo kvarteto několik významných ocenění. Sem patří zejména dvě zvláštní ceny ze soutěže ARD Mnichov 2004. O rok později přišla první cena a zlatá medaile na soutěži v Ósace s následným turné v Japonsku. V roce 2008 – desátém roce své existence – byl soubor vyznamenán první cenou na slavné soutěži Premio Paolo Borciani v Itálii. Turné, které bylo součástí této ceny, obsahovalo 50 koncertů a zavedlo Bennewitzovo kvarteto na významná pódia Evropy, USA a Japonska. Mladí hudebníci byli hosty v Tokyu, New Yorku, Bruselu, Benátkách, Hamburku a v mnoha dalších místech. Nadšená odezva u publika, kritiky i pořadatelů vyústila v řadu dalších pozvání do budoucna. Vedle harmonického a bohatě různorodého hudebního projevu se kvarteto výrazně prezentuje svým ojedinělým výběrem repertoáru. Ačkoli je Bennewitzovo kvarteto poměrně mladý soubor, může již nabídnout obdivuhodně širokou paletu skladeb. Ta začíná u Bachových fug a přes autory klasicismu a romantismu pokračuje až ke skladatelům současnosti a zahrnuje také množství méně známých kompozic. S radostí  lze sledovat umělecký vývoj kvarteta od studentských let do současnosti, jeho úspěchy v Evropě, ale i v Japonsku, další obohacování jeho repertoáru.  Koncert v kostele v Hemžích u Chocně  měl důstojnou atmosféru a vynikající výkon kvarteta byl doplněn neméně dokonalým  moderováním koncertu díky Štěpánu Ježkovi.  Vynikající koncert plně využil jak akustiku chr¨ámpového prostoru tak slavnostní chvíli v centru hřbitůvku, na kterém odpočívá také mimo jiných Josef Lux, bývalý předseda KDU-ČSL.  Porto se na koncertu sešli také špičky této politické strany včetně jejího předsedy Pavla Bělobrádka, bývalého předsedy Josefa Kasala, senátora Petra Šilara, zástupce hejtmana Pardubického kraje Romana Línka nebo JUDr. Miloslava Výborného. Všichni před vstupem do kostela chvíli postáli nad hrobem Josefa Luxe, všeobecně uznávaného politika, který odešel navždy před 12 lety. Jeho jméno převzala Nadace  vedená jeho manželkou, která využívá dary sponzorů a podporu etické výchovy na školách a další konkrétní pomoc. O ní v úvodu koncertu krátce pohovořila předsedkyně správní rady nadačního fondu Věra Luxová a poděkovala všem sponzorům nadace za jejich přízeň a všem návštěvníkům benefičního koncertu na jejich účast na koncertu.